Porto darphanesi!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Porto darphanesi!


[h=2]Son olarak Hulk'u 55 milyon Euro'ya Zenit'e satan Porto, son 10 yılda elden çıkardığı oyunculardan 555 milyon Euro'yu kasasına koydu.[/h]
1893 yılında kurulan Porto, hem altyapısıyla, hem de gelişmiş scouting sistemiyle, bugün gelişmekte olan dünya kulüplerinin önündeki 1 numaralı örnek durumunda. Özellikle son 10 yılda futbol piyasasına kazandırdığı isimler ve bu isimleri büyük kulüplere pazarlamadaki başarılarıyla dikkat çeken kulüp, ekonomik yönden oldukça ilerleme kaydetti.

Bu ekonomik başarı Portekiz ekibine son 10 yılda sportif başarıları yanında getirdi ve kulüp belki de tarihinin en parlak dönemini bu son periyotta geçirdi. 10 yılda kazanılan 8 lig, 5 kupa, 2 UEFA Avrupa Ligi, 1 Şampiyonlar Ligi ve 1 de kıtalararası kupa şampiyonluğu, bu başarıların en önemli göstergeleri oldu.
Kulübün ekonomik başarıları gözden geçirildiğinde oldukça etkileyici bir tablo ortaya çıkıyor. Zira Mavi-Beyazlı ekip son 10 yılda scouting sistemiyle bulup, elden çıkardığı oyunculardan toplam 555 milyon Euro kazandı.
Bu oyuncuların en önemlileri arasında River Plate'den 5,5 milyon Euro'ya alınıp 47 milyon Euro'ya Atletico Madrid'e satılan Radamel Falcao, 19 milyon Euro'ya transfer edilip 55 milyon Euro'ya Zenit'e satılan Hulk ve 5 milyon Euro 'ya alınıp 30 milyon Euro karşılığında Manchester United'a transfer olan Anderson yer alıyor.
2004 yılında 1 milyon karşılığında Porto'yla anlaşıp 2007 yılında 30 milyon Euro'ya real madrid'e satılan Pepe ve 2004 yılında Barcelona'ya 21 milyon Euro karşılığında verilen Deco da çarpıcı örnekler olarak dikkat çekiyor.
Bu oyuncular dışında, büyük kulüplere yüksek meblağlarla satılan ve yolu Porto'dan geçmiş diğer isimler arasında ise, Quaresma, Bosingwa, Lucho Gonzalez, Lisandro Lopez, Bruno Alves, Luis Fabiano, Mario Jardel ve son olarak Fenerbahçe'ye transfer olan Raul Meireles sayılabilir.
Porto ekibinin 9 milyon Euro bonservis bedeliyle bu sezon Meksika'nın Jaguares takımından kadrosuna kattığı Jackson Martinez ise önümüzdeki sezonlarda bu büyük isimlere katılacak gibi görünüyor. Zira Kolombiyalı forvet,, Portekiz Ligi'nde çıktığı ilk 3 maçta 2 gol atarak, Mavi-Beyazlılar'ın yeni hücum gücü olacağını ortaya koydu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt