Porsche Macan

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Porsche Macan
[h=2]Porsche Macan, Kasım ayında düzenlenecek olan Los Angeles Otomobil Fuarı’na geliyor.[/h]


Q5 platformunda rekabet edecek.
Elimize ulaşan son raporlara göre Porsche Macan Kasım ayının sonlarına doğrı 2013 Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtılıyor olacak.


Porsche yetkililerinden birinin Auto Express’e yaptığı açıklamalara göre “bebek Cayenne” olarak tabir edilen araç Audi Q5 ile aynı platformu paylaşıyor olacak ancak yeni bir süspansiyon sistemi ve farklı motor seçenekleriyle birlikte sunulacak. Buna ek olarak iç kabin Macan için yeniden tasarlanırken en yeni 911 ve Panamera modellerinde görülen genel tasarım hakim olacak.


Porsche Macan modelinin sadece dört çeker sürüş sistemi ile birlikte sunulacağı dedikoduları dolaşırken aracın MLB platformundan yararlanması bekleniyor. Ancak daha yoğun bir alüminyum parça kullanımının etkisiyle araç Q5’ten yaklaşık 130 jilogram daha hafif olacak.


Motor seçenekleri arasında 220 beygir gücündeki dört silindirli 2.0 litrelik motorun, 295 beygir üretebilen 3.6 litrelik doğal soluklu V6 motorun ve Macan Turbo versiyonunda kullanılacak olan 370 beygirlik, daha güçlü bir çift turbolu 3.0 litrelik V6 motorun bulunması bekleniyor. Dizel opsiyonları büyük ihtimalle 2.0 litrelik TDI (190 beygir gücünde) ve daha kaslı bir 3.0 litrelik V6 TDI (250 beygir gücünde) içeriyor olacak. Aracın bir de hibrid versiyonunun üretilme ihtimali bulunuyor. Bu araç 2.0 litrelik turbolu benzinli 4 silindirli motorunun, 54 beygirlik elektrik motoru ile işbirliği sayesinde güç buluyor olacak.


Gelecek yılın başlarında satışa sunulması planlanan aracın başlangıç fiyatı yaklaşık olarak 36,000 GBP olarak hesaplanıyor. Bu aracın, Porsche’nin en çok satan modeli haline gelme şansı son derece yüksek görünüyor!

 
  • Beğen
Tepkiler: -Akıncı
fk555897

fk555897

Üye
Cayenne'nin biraz hafif versiyonu.
 


Üst Alt