Poliste 50 PKK'lı Bombacı Alarmı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
spy ghost

spy ghost

Üye
    Konu Sahibi
Poliste 50 PKK'lı Bombacı Alarmı

Terör örgütü PKK, Nevruz'a kadar Türkiye'nin dört bir yanında yapmayı planladığı kanlı eylemler deşifre olunca yöntem değiştirdi.

Eylem talimatı alan militanların büyük kısmının yakalanması üzerine, şehir merkezlerinde sabıkası olmayan farklı meslek gruplarındaki 50 kişiye Kandil'de bomba eğitimi verildiği belirlendi. Terör örgütünün öğretmen, öğrenci ve memurlardan seçtiği militanların 10 gün önce Türkiye'ye girdiğini değerlendiren güvenlik güçleri kırmızı alarma geçti.

Terör örgütü, 3 hafta boyunca eğitime aldığı bombacılar için gizliliğe son derece önem verdi. Kampta bomba eğitimi gören militanlar birbirini görmeden eğitimlerini tamamladı. PKK, toplu eğitim verdiği yerde ise militanlarına kar maskesi taktırdı. Böylece 3 hafta kimse birbirini tanımadı.

Terör örgütünün bu yöntemi, bir bombacının yakalanması durumunda diğerlerinin deşifre olmaması için yaptığı belirtiliyor. Bomba eğitimi alan teröristlerin 10 gün önce Türkiye'ye giriş yaptıkları değerlendiriliyor. Güvenlik güçleri bu tespit üzerine başta Irak sınırındaki iller olmak üzere birçok şehirde alarma geçti. Bombacıların eylem yapacakları yerlere döndüğü ve terör örgütünden talimat beklemeye başladıkları belirtiliyor. Örgütün, bombacıya eylem talimatıyla birlikte saldırının yapılacağı hedefi de bildireceği kaydediliyor.

KAYNAK:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
5
Görüntüleme
402
_RYUK_
Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
387
Emrgncy
hidayet02
Cevap
2
Görüntüleme
415
OttomaN TigeR


Üst Alt