Polise molotofa rekor ceza istemi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Polise molotofa rekor ceza istemi
5 lira karşılığında polise molotof attı, 39 yılla yargılanacak.
31.05.2012 18:21


Adana'da terör örgütü yandaşlarının düzenlediği korsan gösteride 5 lira karşılığında polise molotof kokteyli atmak isterken yaralanan 14 yaşındaki G.D. hakkında 39 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
MOLOTOF ATARKEN KENDİNİ YAKTIDağlıoğlu Mahallesi Bahçelievler Caddesi'nde 23 Mayıs'ta çoğu çocuk yaklaşık 30 gösterici yasa dışı sloganlar atarak yolu trafiğe kapattı. Göstericiler kendilerine müdahale etmek isteyen polise, taş ve sopalarla saldırarak molotof kokteyli attı. Göstericilerden G.D., elindeki molotofu polisin üzerine atmak isterken kendini yaktı. Diğer göstericilerin söndürdüğü G.D., sığındığı berberde yakalanarak gözaltına alındı. Molotof atmak istediği polisler tarafından hastanede tedavisi yaptırılan G.D., çıkarıldığı adli makamlarca serbest bırakıldı.
39 YIL HAPSİ İSTENİYORCumhuriyet savcısı, G.D. ile ilgili Adana 1'inci Çocuk Mahkemesi'nde, 'Görevli memura etkin direnme, toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkındaki kanuna muhalefet, patlayıcı ve yanıcı madde imal etmek, terör örgütü propagandası yapmak ve kamu malına zarar vermek' suçlarından dava açtı. Hakkında 39 yıla kadar hapis cezası istenen G.D., önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak.
G.D., savcılıktaki sorgusunda PKK'lı olduğunu sandığı 'Hayro' lakaplı, herkesin 'Başkan' dediği Hayrettin isimli birinin molotofu 5 lira karşılığında polise attırdığını iddia etti. G.D., ifadesinde,"Mahalleden tanıdığım Hayrettin, soda şişesinin içinde hazırlanmış patlayıcıyı atmam için bana 5 lira verdi. Patlayıcı ateşleyip atmak isterken şişeye tıkalı bez parçası üzerime fırladı. Bir anda yanmaya başladım. Diğer göstericiler alevleri söndürdü. Ben de yaralı halde bir berber dükkanına girip saklandım. Ancak polisler beni buldu. Hayro'nun örgüt üyesi olup olmadığını bilmiyorum. Ancak yasa dışı olaylara katılmaktadır. Mahallede herkes onu 'Başkan' diye çağırmaktadır. Ben örgüt üyesi değilim." dedi.
 


OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
az bile bunlara.
 
15097

15097

Üye
bencede :angry:
 
By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
Harika :alkis
 
1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
güzel güzel...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
6
Görüntüleme
471
Emrgncy
mürteza16
Cevap
0
Görüntüleme
551
mürteza16


Üst Alt