PlayVision 5.1 Kulaklık İncelemesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
    Konu Sahibi
PlayVision 5.1 Kulaklık İncelemesi
Çok kullanışlı ve pratik bir ürün
Kulaklığımızın içerisinde tümleşik bir ses kartı bulunuyor. Üreticiler birden fazla platformda kullanabilme pratikliğini kulaklığa entegre etmişler. Mesela 5.1 ses kartı olmayan bir bilgisayarda usb den bağlayıp hemen 5.1 ses, ardından 5.1 ses kartınız varsa gerçek 5.1 ses, orada çıkartıp PlayStation 3’müze bağlayıp gerçek 5.1 ve stereo sesleri de alabiliyorsunuz. Daha bitmedi; ek olarak PS3’de mikrofon desteği ile online oyunlarda sohbet imkanı bulabiliyorsunuz… Gerçekten de çok kullanışlı…

Kutu içerisinde yer alan materyallere bir göz atalım
İlk olarak kulaklığımız yer alıyor. Ardından bir adet mikrofon, PS3’ün AV kablosuna bağlantı için erkek jak ve kablosu bir adet adaptör bulunuyor. Kulaklığımızın en güzel özelliği ise üzerinde tümleşik ses kartı barındırması.




Ses kumandasını tanıyalım;
Kulaklığımızın üzerinde bulunan tümleşik ses karı bu kumandada yer alıyor. Bilgisayarda iken ana sesi ve 5.1 de kullandığımızda kanalların sesini kapatıp açmak için ayar düğmeleri burada yer alıyor.


Ayarların yapıldığı düğmelerin görevleri

1. Güç Göstergesi (Lazer Led Logo)

2. Merkez Kanal Ses Kontrolü

3. Bass Kontrolü

4. Entegre ses kartı ile kullanımda Master Kontrol, analog bağlantıda ise chat ses kontrolü

5. Güç Düğmesi

6. Arka Kanal Ses Kontrolü

7. Ön Kanal Ses Kontrolü


Mikrofon ve özellikleri;
Kulaklığımızda kullanılan mikrofon kalitesini hemen gösteremekte. Gerek uç tarafı süngerle kaplı olması, gerekese kablonun olduğu bölüm bükülmelere dayanıklı olması kaliteyi artıran unsurlar. Kablo kopması gibi sorunlar ile karşılakmayacağız. işte resimi;





Bağlantı çeşitleri;

Bilgisayarınız ile kolay kurulum ve bağlantı; Bu bağlantıda iki çeşit ses alıyoruz. Bir tanesi gerçek 5.1 ses ki bu işlem işim için bilgisayarınızda 5.1 ses kartı olması gerekli. Yapmanız gereken işlem hemen aşağıda görülüyor. Var olan ses kartınızı kendi ses kartınız seçiniz.
İkinci bağlantı da ise kulaklığımızın kablolarında yer alan USB bağlantısını bilgisayara takıyoruz. Var olan ses kartımız kulaklığımız oluyor ve çok kaliteli bir ses alıyoruz. MKV filmlerin 5.1 desteği burada devreye giriyor. Film izlediğimiz media player ile kanalların seslerini bilgisayarımızdan yazılımsal olarak ayarlıyoruz.




PS3 ile USB miktorfon ve AV kablosu ile bağlantı; PS3 menüsünden ses ayarlarını yaparken Av kablosunu çıkış olarak seçiyoruz. Kutu içerisinden çıkan kablolar ile stereo ses alıyoruz. USB kısmınıda PS3’e taktığımız için mikrofon olarak kullanmaya başlayabiliriz. PlayStation 3 üzerinden sohbet sırasında da kullanabileceğimiz bir kulaklık.



PS3 ve Playvision dekoder kullanarak bağlantı; Bu bağlantı türünde DTS sesleri 5.1 ses alma imkanı buluyoruz. Playvision dekoderide unutmamak lazım. PS3 den fiber optik kablo ile dekodere, dekoderden de kulaklığımıza.




Sonuç olarak değerlendirmek gerekirse;
Yaklaşık olarak 2 hafta gibi bir süre zarfında kulaklığı evire çevire test ettim ve kullandım. Satış fiyatı baz alınarak değerlendirdiğimde sınıfının en iyileri arasında diyebilirim. Kullanım ve ayarlama kolaylığı kendisine artı kazandırıyor. Hoparlörlerin ses kalitesine de diyecek söz yok. Bütün ince ayrıntıları duymamızı sağlıyor. Tümleşik mikrofon özelliği ve sağlam yapısı ile uzun süre kullanabileceğimiz bir kulaklık.

Eğer hala stereo ses sistemi kullanıyorsanız, oyunlardan aldığınız zevkin yarım kaldığını belirtmem lazım. Artık profesyonel ses sitemlerine geçmenizin zamanı gelmiştir.


NOT: alıntıdır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt