Playstation'ın düğmelerindeki simgelerin sırrı!!!!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KaranlıƘ Ƈoƈuq

KaranlıƘ Ƈoƈuq

Üye
Playstation'ın düğmelerindeki simgelerin sırrı!!!!!!
Playstation'da bu sembollerin kullanılması bir tesadüf değil..

Bugüne dek piyasaya çıkan pek çok oyun konsolunda, kontrol cihazının üzerindeki düğmelerin üzerine akla gelebilecek en basit şekiller yerleştirilmiştir. Düğmelerin üzerinde en sık gördüğümüz semboller A, B, C veya X, Y ve Z harfledir. Ama bu konuda fark yaratan tek bir konsol var; Sony Playstation.

Üzerinde harfler yerine çarpı, daire, kare ve üçgen simgelerinin yerleştirilmesi ise tabi ki tesadüf değil. Çok uzun zamandır kimsenin aklına bu sembollerin anlamını sormak gelmemişti. Sonunda Famitsu dergisi, bu soruyu Sony'nin tasarımcılarından Teiyu Goto'ya sordu.

işte sır!!!
Goto, kendisi ile yapılan röportajda oyunculara hatırlaması kolay semboller sunmayı tercih ettiklerini söyledi: "Her sembole anlamını güçlendirecek bir de renk vermeye karar verdim. Üçgen bakış açısını sembolize ediyor. Bir kişinin bakış açısını veya baktığı yönü ifade eden bu tuşun yeşil olmasını uygun gördüm. Kare bir kağıt parçasını sembolize ediyor; menüler ve dokümanları ifade eden bu sembolü pembe yaptık. Çarpı ve daire tuşları ise "evet" ve "hayır" kararlarına karşılık geliyor."

Japon kültüründe daire "hayır" anlamına geldiği için kırmızı, çarpı ise mavi olarak belirlenmiş. Fakat Japonya dışında dairenin anlamı aynı olmadığı için pek çok oyunda, en altta yer alan çarpı "evet" ya da onaylamak anlamında, daire ise "hayır" ya da vazgeçmek anlamında kullanılıyor.
:bigstar:
kaynak : .tr

Samsun55''

Samsun55''

Üye
Tesekkurler Ferdi :hmmm
Tesekkurler Suleyman :D

levasinay

levasinay

Üye
teşekkürler bizi aydınlattığın için :ehe

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Eyvallah,her üçgene-çarpıya bastığımda seni hatırlayacam :D

Revengeful

Emekli Yönetici
Bende yuvarlaklara bastığımda xD

Utku

Utku

Üye
woow:hmmm

KaranlıƘ Ƈoƈuq

KaranlıƘ Ƈoƈuq

Üye
mert abi güzel laf koyuyosun walla
tebrikler

Revengeful

Emekli Yönetici
:d:

Anıl Umut

Emekli Yönetici
KaranlıƘ Ƈoƈuq;2662883' Alıntı:
mert abi güzel laf koyuyosun walla
tebrikler
Ben de iyi yaparım o işi ama etki tepki meselesi.banlanırsın mazallah:ehe
Onun için üçgen ve çarpı ile yetindim:D

Revengeful

Emekli Yönetici

KaranlıƘ Ƈoƈuq

KaranlıƘ Ƈoƈuq

Üye

egerciemre

egerciemre

Üye
:d:d:d:d:d:d:d

bybilal

bybilal

Üye
teşekkürler

dragon_ksk

dragon_ksk

Üye
:D Güzel bilgi

ahmetulas26

ahmetulas26

Üye
hade lan ordan :D sallamış işte aklına gelini koymuş plaştaşıncılar :D :D:ehe:kop:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt