Playstation Move

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
caglet

caglet

Üye
    Konu Sahibi
Playstation Move

Benim gibi PS MOVE’u bekleyen bir çok insan vardır diye düşünüyorum ama benim gibi sadece bir gün bekleyen insan sayısı çok değildir sanıyorum. PS MOVE’un ne olduğunu Perşembe gecesinde öğrendim ve internette biraz araştırdım. Bir kaç vidyo izledim. Sitemizde sıkça sorulan soruları okudum. Özellikle Sport Champions oyunundaki voleybol, masa tenisi ve gladyatör oyunlarının fazlasıyla eğlenceli olması ve eski voleybolcu olmam sebebiyle beni derinden etkilemesiyle ilgim daha da arttı. Ertesi gün de, yani Cuma günü, her zaman oyun aldığım yere Move’un ne zaman geleceğini ve kaça satılacağını sormak için gittiğimde –fiyat hakkında internetten bir fikrim vardı tabi- dükkan sahiplerini Move oynarken gördüm. Dolayısıyla aklımdaki iki sorudan biri abesle iştigale geldi. İlk etapta sadece starter pack geldiği için okuyacaklarınız sadece bu paket, temel olarak move ve starter disc içindeki dokuz adet demonun bir kaçını içeriyor.

PS3 PS3 OLALI HİÇ GÖRMEDİ BÖYLE OYNANIŞ

Benim şahsen oyun oynamak anlayışım oturup, kaba etlerimizi yayıp, iyice rahatlayıp kurulmak. Yandaki sehpaya süt, kahve, cicibebe koyup bir yandan da tıkınmaktır. Ama tabi Move’la bu mümkün değil. Eğer hiç spor yapmayan biriyseniz ilk aldığınız gün Move ile geçecek 2-3 saatin sonunda ertesi gün omuzlarınızın tutulacağını garantileyebilirim. Yani Move’u sadece bir oyun aracı olarak görmeyin efendim, Move ayrıca bir ayrobik cihazı, bir fitness merkezidir.

OYUNLAR(DEMOLAR)

Starter Disc içinde ilk önce balıklama daldığımız demo tabi ki Sport Champions demosu. Demoda sadece disk atma ve masa tenisi bölümü açık. Disk fırlatmada belirli bir mesafede belirli bir hedefi vurmayı amaçlıyorsunuz. Böyle bir spor var mı bilmiyorum ama biraz golfe benziyor. O hefede ne kadar yakın atarsanız ordan bir kez daha atış hakkınız oluyor ve burada CPU ile yarışıyorsunuz. Ki golf demişken ekleyelim Tiger Woods PGA Tour 11 oyunun demosu da var demo diskte. Sport Champions demosunda bir de masa tenisi var ki başlangıçta alışmanız için kısa bir zaman gerekebilir ama alıştıkça oynamak oynadıkça da karşınıza çıkan rakipleri yenmek isteyeceksiniz. Gerçekte masa tenisi oynadığınızı düşünebilirsiniz çünkü Move sanki elinizde bir raket varmış gibi algılıyor yaptıklarınızı. Bir başka oyunsa TVSuperstars. Bu oyunla ilgili şunu söyleyebilirim ki Uygur Kardeşlerle Şahane Pazar’ın oyununu yapmışlar. Değişik, türlü türlü hoplamalı zıplamalı oyunlarda Motion Controller’ı yapabildiğiniz hızla yukarı aşağı sallamanız veya bir hedefe doğru çarpmak üzere toptan fırlatıldıktan sonra istenen şekilde oraya girmek için Motion Controller’ı döndürmeniz gerekiyor. Bir başka oyunumuz ise boyama oyunu. Eye Camera o an bulunduğunuz ortamın fotoğrafını ekrana veriyor ve elinizdeki Motion Controller ise ekranda bir fırça şeklinde gözüküyor. İster serbest çalışın ister oyunun size verdiği şekilleri boyayın. Bir başka starter disc oyunu ise Bug Bash. Bu oyunda da Eye Camera bulunduğunuz ortamın görüntüsünü olduğu gibi ekrana yansıtıyor ve elinizdeki Motion Controller’ı sineklik gibi bir şeye döndürüyor.

Burda sağdan soldan gelen böcekleri öldürmeye çalışıyoruz. Bazıları odadaki arkadaşlarınızın kafasına gözüne konabiliyor. Açıkçası bu oyunu oynayan birini gördüğünüzde dışardan bakınca ‘Bu ne ya’ diyebilirsiniz ama Motion Controller’ı elinize alıp oynayınca işler çok değişiyor. Oyun tam bir eğlencelik, tek atımlık çıtır oluyor adeta. Eğer bu tip oyunları ‘çocukça’ bulursanız PS3MOVE’un en güzel kısmını size söylememiz gerekir ki; Move Heavy Rain gibi efsane olmuş süpersonik oyunlar gibi oyunlara patch’ler ile adapte edilecek. Ayrıca yeni çıkan oyunlar (Örneğin R.U.S.E.) da PS3MOVE ile oynayabiliyor. Ne oyun pazarından anlarım ne de bir şeyin satışını yaparım ama Sony yakın planda Move’a oldukça yüklenecek gibi duruyor. Gelecek bir çok oyun Move destekleyecek ve bu hafta içerisinde çıkmaya başlayan oyunlar Move destekliyor ve bir Motion Controller ile ya da Bir Eye Camera’nın desteklediği sayı olan dört Motion Controller ile ailece ve arkadaşça oyun keyfinin dibine vurmanızı sağlıyor. Kendi adıma da, Star Wars’un 4,5 ve 6cı bölümleriyle büyüyen ve ergenliğe adımını Anakin Skywalker’ın Darth Vader’a dönüşmesiyle atan bir insan olarak, ForceUnleashed2’yi büyük bir heycanla bekliyorum çünkü ForceUnleashed2’yi Motion Controller ile oynamak bugüne kadar ki en eğlenceli şey olacak sanırım. Ki Move için Motion Controller’ı içine oturtup silah şeklinde kullanabileceğiniz parçalar olduğunu da düşünürsek bir lightsaber şeklinde içine Motion Controller’ımızı oturtup doyasıya StarWars oynayabileceğimiz aparatın geleceği kesin gibi. Umuyoruz..

TEKNOLOJİ

Şimdi de size PS MOVE’un teknolojisinden biraz bahsetmek istiyorum. Yazılımdan anlayan arkadaşlarımızın duymuş hatta kullanmış olabileceği bir tabir True 1:1 sub-millimeter tracking. Move’umuz bu teknolojiyi kullarak Eye Camera’nın Motion Controller’in ucundaki renkli topu takip etmesini sağlıyor. Ve bu bire bir ve nerdeyse hatasız olarak kamera ile sensör arasındaki takibi sağlıyor. Demin top yazdım ama bu çok kaba bir tabir aslında çünkü bu hemen hemen her rengi alabilen top RGB light-emitting diodes (LEDs) kullanıyor. Bu topu bir çok renkte gördünüz. Bunun sebebi ise EyeCam’in teknolojisi. EyeCam oyuncunun bulunduğu ortamdaki renkleri belirleyip, o ortamda hemen ayırt edilebilecek bir renk veriyor bu topa ki EyeCam topu kolaylıkla takip edebilsin. Bu ortamın rengi gece-gündüz olması, gelen ışığın kırılmasına göre değişkenlik gösterebilir. EyeCam’in bu takip sisteminin kahramanı ise içindeki Image Plane teknolojisi. Bu konu hakkında pek bir bilgim yok sevgili okur. Bu top’un küresel şekli ve ışığının belirli kütlesi ise EyeCam’in mesafeyi hesaplamasına yardımcı oluyor. Ki bu demo oyunların bazılarında ortaya çıkıyor. EyeCam’den 1.5m uzakta olmanızı isteyebiliyor. Motion Controller’ın içinde bir çift eylemsizlik sensörü, (Bknz. Eylemsizlik Sabiti ‘I’, Bknz. Fizik) , üç eksenli lineer bir ivmeölçer (Bknz. Lineer Cebir, Bknz. İvme=a=dV/dt) , üç boyutlu bir açısal derece sensörü var. Ayrıca Motion Controller’ın içinde bir tane içsel magnetometer var ve bu Motion Controller’ın dünyanın manyetik alanına karşı olan oryantasyonunu sağlıyor ve eylemsizlik sensörlerinin yaptığı kamultiv ( birikimli) hatayı hesaplayıp düzeltiyor. Tek bir EyeCam aynı anda dört tane Motion Controller için farklı renk belirleyip sıfır hata payına yakın bir yüzdeyle dördünü de takip edebiliyor. Motion Controller’ın üstünde tabiki kare,üçgen .... tuşları var. Ayrıca Analog Trigger adını alan ‘T’ harfi ile gösterilen bir tuşumuz var. Start, Home, Move ve Select tuşlarımız da cabası.

KULLANIŞ

PlayStationMove: Motion Controller’ın elinize oturuşu ergonomik. Gerçi doğru kelime bu mu emin değilim. Motion Controller’ın altındaki plastik kısımla bileğinize oyun oynarken elinizden uçup gitmemesi için bağlayabiliyorsunuz. Ben şimdi burdan isim verip de kimsenin kalbini kırmayayım, diğer hareket algılayıcı kollara benzemiyor Motion Controller’ın dizaynı. Daha çok silindirik bir havası var. Bunun sayesinde iki-üç saatlik bir oynanıştan sonra parmalarınızda, boğumlarınızda kırmızı kırmızı izler çıkmıyor ama bu yaz sıcağında eliniz tabi ki terleyebiliyor.

Malesef ki PlayStationMove için çıkan starter pack’te navigation controller yok. Ama bu aslında üzülünecek bir şey değil. Evet navigation controller bazı belirli oyunlar için gerekli ama sahip olduğunuz Sixaxis veya Dualshock3’ünüz de navigation controller görevini görebiliyor. Starter pack’ten motion controller için bir de usb bağlantılı şarj kablonuz çıkıyor. Aklınıza takılan diğer bir çok soruyu Move’ile ilgili çıksa sorulan sorularda sitemizde bulabilirsiniz. Ayrıca yakın zamanda başka Move incelemeri ve Sport Champions gibi belirli oyunların incelemeleri ile geri döneceğiz.

Move Amerikada bildiğiniz gibi 17'sinde satışa sunuldu bize de ise, bir kaç yerde sorduğum üzere söylüyorum ki, ay sonu gibi satışa sunulacak. Tavsiyeleri alıp oynamanız yönündedir efendim. En azından bir deneyin. Ben hayatım boyunca 'oyun oynamak' formatının bu şekilde olmasına karşıydım ama Move ile bütün düşüncelerim değişti. Sony EyeCam çıktığı günden beri Move'u planlıyormuş ve sevgili okur inan çok da iyi yapıyormuş.

Saygılar
ALINTIDIR..
 
  • Beğen
Tepkiler: birmot


birmot

birmot

Üye
iyi paylaşım saol
 

emreavci4747

Üye
caglet bişey sormak istiyorum daha dün ps3 aldım yanında move fıtness diye bir oyun verdiler yanında bidenotion controller var oyuna giriyorum tam başlıycakken bir tane daha move controller istiyor ne yapmam lazım bi tane dahamı almam lazım?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

USAForever
Cevap
5
Görüntüleme
10K
DarkredBlue61
GhostRiderX
Cevap
0
Görüntüleme
354
GhostRiderX
DiaBLoS
Cevap
4
Görüntüleme
496
Mert
India
Cevap
0
Görüntüleme
970
India


Üst Alt