PKK Petrol Sahalarını Ele Geçirdi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
PKK Petrol Sahalarını Ele Geçirdi


Suriye'de iç karışıklıktan faydalanarak ülkenin kuzeyinde kontrol sağlayan Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Rakka kentinin güneyindeki El Kahtaniye köyündeki petrol yataklarını ele geçirdiği iddia edildi.


Ortadoğu'dan haber ve analizlere yer veren prestijli Al Monitor sitesine konuşan PYD sözcüsü Muhammed Reso, 'Halkın Savunması Birlikleri'nin (YPG) Suriye'nin Kürt bölgesinin neredeyse tamamını kontrol ettiğini öne sürüp "Sadece Kamışlı'nın yüzde 40'ı hükümetin kontrolünde, gerisini biz kontrol ediyoruz" dedi. Al Monitor de PYD'nin mart ayı başında Ramalan ve petrol yataklarına ev sahipliği yapan Kahtaniye köyünü tek kurşun atmadan hükümet güçlerinden teslim aldığını belirtti.

PETROL PAYLAŞILACAK MI?

Türkiye sınırında bulunan Resulayn'da, muhaliflerin ana silahlı grubu olan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve YPG arasında ateşkes sağlandığını hatırlatan Al Monitor, ortak kontrol noktalarının oluşturulmasına rağmen petrol paylaşımının şu ana kadar hiç konuşulmadığına dikkat çekti.

PYD'nin İngiltere temsilcisi Alan Semo ise "Gelecek Suriye hükümetiyle yapacağımız anlaşmada Kürtler kendi alanlarını yönetiyor olacak. Petrol Suriye'ye ait. Herkesle paylaşacağız" diye konuştu.
 


kurd-0

Üye
niye suriye deki Kürtleri hep pkk olarak görüyorlar onlar suriyede yaşayan yıllardır hor görülen insanlar bırakın da bu sefer rahat etsinler
 
Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Cok Degil .. En Fazla 1 Sene Icerisinde Turkiye, Israil Ve Amerika'nin Bir Saldirisi Olmazsa Suriye Artik Tamamen Kurtlerin Olacak :oke:

- - - Eklendi - - -

Bu Arada Tesekkurler Bilgi Icin
 
  • Beğen
Tepkiler: kurd-0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt