pixel nedir nasil sayilir yaa ??

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
galaxyyy06

galaxyyy06

Üye
    Konu Sahibi
pixel nedir nasil sayilir yaa ??
arkadaslar bazilari pixelleri sayyomus ben anlamadim pixel ne oluyo ve nasil sayiliyo
?

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
1. Soru: bir ekran, piksel denen noktalardan oluşur. Her piksel 3 ana renkden oluşur. Bu ana renkler karışarak renkleri oluşturur.(bu renkler; kırmızı,mavi,yeşil) (ör:kırmızı ve mavi karışımından bordo oluşur) renklerin daha fazla parlaması ya da daha az parlaması ile birçok kombinasyonlar ile bu renkleri ekran bize yansıtır.

2.soru: pikselleri saymaktan kasıtları şudur. Bazı telefonların ekranları bazı telefonların ekranlarına göre daha fazla piksel barındırır. Mesela: sony xperia arc s modelinin ekranında, yatay olarak 720 piksel ve dikey olarak 1280 piksel bulunur. Nokia N8 modelinde ise yatay 360, dikey 640 piksel bulunur. Mantıken bakarsan xperia arc s modelindeki ekranda çok daha birbirine yakın ve gözle 1 adet pikselin algılanmasının, n8 e göre daha zor olduğunu düşünebilirsin. Çünkü arc s te 2 kat daha fazla piksel vardır Ve görüntü daha keskin ve net olur. N8 de ise arc s e göre %50 daha az piksel bulunduğu için daha seyrek ve gözle algılanması daha kolay olduğu için, bazı arkadaşlar "pikseller sayılıyo" gibi ifadeler kullanabilir. Yani sayılıyo terimi sadece ifade etmek ıçin bi benzetmedir.

Yoksa heryerde herhangi bir cihazın ekranı kaç pikselden olustuğunu bulabilirsin. Tutup saymaya çalışıyosa bi kişi; ya aptaldır ya da firmalara inanmayacak kadar paranoyak tır :kop2:

umarım yardımcı olabilmişimdır. Sormak istediklerini pm atarak bana sorabilirsin iyi forumlar...

• Beğen
Tepkiler: .Murat., Shockwave53 ve ozakin70
galaxyyy06

galaxyyy06

Üye
    Konu Sahibi
hmm bu kadar yazmışsın teşekkürler

ozakin70

ozakin70

Üye
45 dk dir forumda geziyorum senin sorularını bi bitiremedik yav :D
İyisimi sen aklında ki soruları not al daha sonra android hakkında sorular diye konu aç bizde cevaplayalim yoksa konular çöplük olcak benden demesi :thumbup:

galaxyyy06

galaxyyy06

Üye
    Konu Sahibi
eheheh dogru.. benim sorum bitmeZ

Shockwave53

Shockwave53

Üye
Gözdeki optik lensle ilgili bir olaydır :) gözle optik zoom yapılarak sayıldığını söyleyenler var ;)

Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
İlk yorumu yapan arkadaş gerçekten çok güzel açıklamış.

• Beğen
Tepkiler: yusuf_bey
Superfan

Superfan

Üye
Piksel dijital görüntünün en küçük ve parçalanmaz parçasıdır.Görüntü piksellerden oluşur.
Bir ekranda yatay ve dikey bulunan piksel sayısına çözünürlük deriz.

Örneğin ; HTC Butterfly'a bakalım.Ekranı 1920x1080 çözünürlüğe sahip.

1920x1080 = 2073600 ( Toplam piksel sayısı )

Ayrıca PPI değeri de ekranın iki köşesi arasında çizilen çizgide inç başına düşen piksel değeridir.

1920² + 1080² ' nun karekökünü alırsan ( pisagordan ) 2202 çıkar.

2202/inç = 2202/5 = 440 çıkar.

Sonuncusu gereksizdi ama yine bilgilendirmek istedim.

yusuf_bey'in söylediği gibi sayılması imkansız gibi bir şey.

Ama dikkatli bakarsan pikselleri görürsün :ehe

• Beğen
Tepkiler: yusuf_bey
yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
awdil

awdil

Üye
Sihftdelete.com da tolga kardeşimiz çok güzel sayıyor.Bu piksel olayının mimarisi kendisi. :)

Shockwave53

Shockwave53

Üye
PriZm

PriZm

Üye

1920x1080 = 2073600 ( Toplam piksel sayısı )

Ayrıca PPI değeri de ekranın iki köşesi arasında çizilen çizgide inç başına düşen piksel değeridir.

1920² + 1080² ' nun karekökünü alırsan ( pisagordan ) 2202 çıkar.

2202/inç = 2202/5 = 440 çıkar.

Sonuncusu gereksizdi ama yine bilgilendirmek istedim.

Hiç de gereksiz değil.Nasıl hesaplanıldığını bilmiyordum :tşk:

Jomolocco

Jomolocco

Üye
piksel ekranin kendisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt