Pirelli: "Lastik Savaşları Formula 1 için Değil"

Sponsorlu Bağlantılar

Digital Serkan

Digital Serkan

Üye
    Konu Sahibi
Pirelli: "Lastik Savaşları Formula 1 için Değil"
Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, Formula 1'de lastik savaşlarının geri dönmesi halinde İtalyan üreticinin sporda kalmasının kendileri için faydalı olduğundan emin değil.

Hembery, F1'de birden fazla üreticinin olmasının yarışlardaki heyecanı da azaltacağını düşünüyor.
Hembery: "Biz spor için çalışıyoruz. Spor, ne istediğine karar vermek zorunda. Bir lastik savaşı ve 2000'lerin başlarındaki gibi yine geçit törenleri istiyorsa, bu da bir yaklaşımdır. Buna biz karar vermeyeceğiz"
"Kuralların değişip değişmeyeceğini bekleyip göreceğiz. Eğer değişirse, bunu gözden geçireceğiz. Şu anda takımlar, kesinlikle bir lastik savaşıyla ilgilenmiyor."
Formula 1'de son olarak 2006'da lastik mücadelesi yaşanmıştı ki daha sonra FIA, tek üreticinin olacağını açıklayınca Michelin spordan ayrılmış, bütün takımlar Bridgestone lastikleri kullanmıştı. 2011 başında da Pirelli lastik tedarikçisi olmuştu.
Hembery'ye göre kamuoyu da lastik mücadelesiyle ilgilenmiyor; lastik savaşlarıyla maliyetlerin yine yükseleceğine inanıyor.
Hembery: "Öncelikle kuralları görmemiz gerek. Lastik savaşı olması gerçekten ne anlam taşıyor? Eğer yarım saniye hızlı gitmek için 100 milyon avro harcayıp da böyle bile daha iyi bir lastiğe sahip olduğunuzu kanıtlayamıyorsanız -çünkü takımlar yine baskın olacak-, bu anlamsız"
"Geçmişte bunu gördük. Indianapolis'e çıkar ve yarışı durdurursanız bir lastik üreticisi olarak sadece (kötü) ün kazanırsınız."
"Nihayetinde bir lastik savaşı olduğunda hangi araçta hangi lastiğin olduğunu kimse anlayamadı. Kimse bilmedi. Çünkü bütün paralar, kamuoyunun göremediği performansı bulmaya çalışırken harcandı. Ve eğer kamuoyu göremezse, buna anlam veremeyiz."
2005 Amerika GP'ye ve orada Michelin kullanan takımların güvenlik nedeniyle yarışmamasına atıfta bulunan Hembery, lastik savaşlarının emniyeti de tehdit ettiğini ifade etti.
Hembery: "Görüştüğüm bütün takımlar, bir lastik savaşı istemiyor. Bunu, kontrol edemedikleri bir alanda boşa harcanan para olarak görüyor. En nihayetinde güvenlik meselesi var. Lastik firmaları, güvenlik sınırlarını zorlayacaktır. Çünkü bu şekilde performans elde edebilirsiniz."
"Indianapolis'te gördüğümüz gibi lastik savaşlarının son etkisi bu işte. Bunun bir lastik üreticisi için iyi olduğunu düşünmüyorum; kesinlikle spor için de iyi değil"

trf1
 

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
508
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
721
Doğuş Pertez
Love Prince
Cevap
8
Görüntüleme
1K
haltie


Üst Alt