Piraye - Canan Tan

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi
Piraye - Canan Tan
Piraye... Nazım Hikmet'in karısı... Bu isimden esinlenen Canan Tan Piraye adında bir roman yazmış ve bu romanı okumak ancak bu yaz günlerinde mümkün olabildi. Bir yakınım yıllar önce bu kitabı tavsiye etmişti ama başka kitaplardan fırsatım olmamıştı; henüz bitirdiğim bu kitabı diğer okuduğum kitaplar gibi ufak bir yorumla size de aksettirmek istiyorum zira bu roman için kelimeler dökmeye gerçekten değer.
Piraye - Canan Tan
Bir kadını gerçekten yakından tanıyabileceğiniz iç dünyasını yakından izleyebileceğiniz özellikle kadınların okuması gereken bir romandır Piraye. Ben erkek olarak Piraye'nin iç dünyasını görmüş olmaktan gerçekten mutluyum; romanın sonunda kişiler ve olaylar hayal ürünüdür demese gerçekten bu romana inanacağım; öyle gerçekçi ve hayatın içinden ve de güzel ki. Sonunu anlatmak olmaz ama etkisinden uzunca bir süre kurtulacağınızı sanmıyorum. Akıcı bir dille bir solukta bitirilebilecek bir roman olan Piraye'nin üniversite yıllarıyla başlayan hayatını Diyarbakırlı bir ağayla evlenmesiyle devam eden hayat hikayesini okuyorsunuz. Açıkçası Piraye'yi tanımaktan gerçekten memnunum onun yaşadıklarını Canan Tan'ın kaleminden okurken benim gördüklerim yaşadıklarımla karşılaştırınca gerçekten bazı anlar duygulanmadım değil. Bir romanın bir insanı ne kadar etkileyebileceği tamamen o kişinin kendini romana tam olarak vermesine bağlı.

Bu romanı okuyan hemen herkesin kesinlikle yazarın diğer kitaplarına da aynı merak ve istekle sarılacağına kuşkum yok; özellikle Piraye'nin benim için ayrı bir önemi var. Bu kitabı mümkün olursa benim için çok ama çok kıymetli olan birine vereceğim o da okumalı bunu. Beyler eğer kız arkadaşınıza hediye arıyorsanız bu kitaptan daha güzelini bulamazsınız. Öyle gidip pahalı şeyler aramanıza lüzum yok bu kitabı okuduklarında size karşı daha farklı bakacaklardır iyi ya da kötü denemesi bedava

Kadının iç dünyasını daha yakından tanımak isteyen hemcinslerime şiddetle öneririm!​

• Beğen
Tepkiler: minoo

minoo

minoo

Üye
çok güzel olduğunu söylüyorlar bu kitabın

Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi
evet meleım okumak lazım

minoo

minoo

Üye
ama ben daha cani şeyler okuyorum :eller:
böyle duygu yüklü kitaplar pek sarmıyo :D

Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi

bende aksıne romanda ask arıyorum fılımdede kan ölum :d

Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi
:ehe:ehe

bceto

bceto

Üye
haşimin haşim sonu çok kötü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt