PING İnternet Bağlantı Hızıyla Orantılımı (Lütfen Destek)

Sponsorlu Bağlantılar

cozturk

cozturk

Üye
    Konu Sahibi
PING İnternet Bağlantı Hızıyla Orantılımı (Lütfen Destek)
Arkadaşlar evimde 2 pc ye sahibim ve tek modem üzerinden 2 pc internete bağlanıyor.Hız'ım 1 megabit olduğundan dolayı sanıyorumki bir pc internette dolaşırken diğeri oyun oynuyorsa oyunda feci ping oluyo..Ama diğer pc'nin internet aktivitesi olmayınca ping'im normal..Hızımı bu yüzden 5 megabit'e yükselticem ama kafama takılan bir nokta var...
Hızımın yükselmesi pingimin düşmesine yardımcı olucakmı....(Çünkü: Diyelimki diğer pc birşey indiriyo.5 megabit e komple asılacağı için benim pc de yine oyun oynarken ping olurmu)..Veya olur derseniz bu konuda hız paylaştırıcı programları varmı...2 pc de de torrent kullanıorum indirme hızlarını ayarlıyorum ama ya internette sörf yaperken ne yapıcam...
Lütfen beni aydınlatın.
Maxicep ailesinden bu sorunumu çözmesini diliyorum..İyi forumlar.:pro:

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Tabiki orantılı.Sonuçta asıl makinanın komutu tekrar alması gerekir.

Değerleri eşite indirgemen gerekir.Diğer makina asıldıkça PING düşer.Bu durumda hızı değiştirmen birşey ifade etmez.Çünkü sen bağlantı kuduğun ana makinayla bağlantını ne kadar yüksek tutarsan o kadar çok verim alırsın.

Bu tür programlar var ama her iki PC arasında bağlantı kurman lazım.Tabi bunu destekleyen bir de modem.

cozturk

cozturk

Üye
    Konu Sahibi
Tabiki orantılı.Sonuçta asıl makinanın komutu tekrar alması gerekir.

Değerleri eşite indirgemen gerekir.Diğer makina asıldıkça PING düşer.Bu durumda hızı değiştirmen birşey ifade etmez.Çünkü sen bağlantı kuduğun ana makinayla bağlantını ne kadar yüksek tutarsan o kadar çok verim alırsın.

Bu tür programlar var ama her iki PC arasında bağlantı kurman lazım.Tabi bunu destekleyen bir de modem.

Dediğini anladım biraz.Yani sen hızını 2 katınada çıkarsan diğer makine sörf yaparken 1'ini kullanayım demez 2mphs ye asılır diyorsun.Ama hızını 2 katına çıkartıp hızları 1mphs 1mphs dağıtırsan ping'in düşer.Ama bunu paylaştırmak için program lazım..Modemle programın uyumlu olması lazım demişsin.Modem'im NetMASTER UYDUNET....Bildiğin önereceğin bir program varmı...?

cozturk

cozturk

Üye
    Konu Sahibi
??????????Cevap gelmedi ??????????????????????

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
Modem ile olan uzaklığında önemli :) Modeme ne kadar yakın olursan ping o kadar düşük olur :)

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
Nası yani ?..Wireless modem'e 2pc de kablo üzerinden bağlanıyor..
Ping demek gecikme zamanı demek yani :) şöyle düşün 1 kilometre uzaktaki pizzacıya mı daha çabuk gidersin yoksa 1,5 kilometre uzaktaki pizza cıyamı ?
Tabiki 1 kilometre uzaktaki pizzacıya çabuk gidersin :)
Yani modemin kablosu ne kadar uzun olursa ping o kadar artar :)
Tabi internet hızında önemli bu ping olayında , fakat internet hızının fazla önemi yok :)
Bir sebep daha var ki eğer tarayıcın(internet explorer,firefox) açık ise her zaman veri alışverişi yaptığından dolayı ping in yine yüksek olur.
Büyük ihtimal Cs 1.6 veya 1.5 online oynuyorsun :) Eğer oyuna girmeden önce 50 mb üstü indirme yaptıysan ondan dolayıda ping'in yüksek olur :)
Bir sebep daha var , o ise sürekli internet ağını kullanan bir zararlı yazılımın(virüs) olması :)

Sonuç olarak ping'in birden çok sebebi var :) Yani sadece internet hızı ile kalmıyor :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
sımdı sen hızı 5 mbps yapsanda 15 mbps yapsanda pıng dusmez cunku dıyer bılgısayardan bısey ındırırken her hızdada son hızda ındırme yapacaktır ve onun hızı senın oynun pıngını yukseltecektır

dıyelım 5 mbps hızı paylastırdın 3 mbps ye 2 mbps cok ısey farketmıcektır

paylastırmazken pıng 300 ıse paylastırdıktan sonra 150 ye duser pıngı dusurmenın tek caresı oyun oynarken sadece ınternetı oyun kullanacak ındırme fln yapmıcaksın

netı ne kadar kullanırsan o kadar pıng cıkar

soyle dusun ıstanbul trafıgı yollarda araba azken trafık akar gıder pıng dusuk olur ama torrent ındırırlen sen o yolu arabayla doldurmus oluyorsun ve kalabalık oluyor pıng yukselır trafık yavas akmaya baslar

umarım anlamıssındır

cozturk

cozturk

Üye
    Konu Sahibi

Ping demek gecikme zamanı demek yani :) şöyle düşün 1 kilometre uzaktaki pizzacıya mı daha çabuk gidersin yoksa 1,5 kilometre uzaktaki pizza cıyamı ?
Tabiki 1 kilometre uzaktaki pizzacıya çabuk gidersin :)
Yani modemin kablosu ne kadar uzun olursa ping o kadar artar :)
Tabi internet hızında önemli bu ping olayında , fakat internet hızının fazla önemi yok :)
Bir sebep daha var ki eğer tarayıcın(internet explorer,firefox) açık ise her zaman veri alışverişi yaptığından dolayı ping in yine yüksek olur.
Büyük ihtimal Cs 1.6 veya 1.5 online oynuyorsun :) Eğer oyuna girmeden önce 50 mb üstü indirme yaptıysan ondan dolayıda ping'in yüksek olur :)
Bir sebep daha var , o ise sürekli internet ağını kullanan bir zararlı yazılımın(virüs) olması :)

Sonuç olarak ping'in birden çok sebebi var :) Yani sadece internet hızı ile kalmıyor :)

sımdı sen hızı 5 mbps yapsanda 15 mbps yapsanda pıng dusmez cunku dıyer bılgısayardan bısey ındırırken her hızdada son hızda ındırme yapacaktır ve onun hızı senın oynun pıngını yukseltecektır

dıyelım 5 mbps hızı paylastırdın 3 mbps ye 2 mbps cok ısey farketmıcektır

paylastırmazken pıng 300 ıse paylastırdıktan sonra 150 ye duser pıngı dusurmenın tek caresı oyun oynarken sadece ınternetı oyun kullanacak ındırme fln yapmıcaksın

netı ne kadar kullanırsan o kadar pıng cıkar

soyle dusun ıstanbul trafıgı yollarda araba azken trafık akar gıder pıng dusuk olur ama torrent ındırırlen sen o yolu arabayla doldurmus oluyorsun ve kalabalık oluyor pıng yukselır trafık yavas akmaya baslar

umarım anlamıssındır

İkinizin dediğinide anladım..(Dediğin gibi cs 1.5 ve Age of 2 online oynuyorum)...Aslında konuyu açmadan bu tarz cevaplar geleceğini biliyordum ama kafamı karıştıran çok önemli bir nokta vardı...
Bundan önceki internetim superonline dı ve hız'ım 8mphs'ye kadar sınırsızdı ama hız'ım hiç bir zaman 1mphs'yi geçmedi...Ama pingim hep sabitti 25-30 arası...Download olsada abim içerde sörf yapsada video izlesede ping'im hep 25 ile 30 arasındaydı...Sonra isyan ettim 8mphs lik para ödüyorum hızım 1mphs diye,,kaç kere aradım müşteri hizmetlerini sorun çözülmedi(Altyapınız 6 mphs ye kadar destekliyo dediler ama hız'ım hiç 6mphs olmadı...İsyan sonucunda hızımı 1mphs sınırsız'a çevirdim..Çevirdikten sonraki gün abim ne zaman sörf yapsa ping'im uçmaya başladı 200 300 400 1000....Sonra sinirlendim türksat int'e geçtm..1mphs sınırsız...Şimdi abim int'te sörf yapmıyorken ortalama pingim 15-20...(Superonline a göre daha iyi) ama sörf başladımı yine 200 300 400 1000.....
Bundada bi 5mphs yapsam sorun düzelir mi diye düşündüm sadece...:hmmm:hmmm:hmmm:hmmm...Çok konuştum ama olay bundan ibaret...

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
Sorun düzelir büyük ihtimal :) ama 8 mbits e varan hızda internet paketini öneririm :)

cozturk

cozturk

Üye
    Konu Sahibi
Sorun düzelir büyük ihtimal :) ama 8 mbits e varan hızda internet paketini öneririm :)

Tamam...İnt kampanyayla girdiğim için üyelik başlangıcından 3 ay sonra hız değiştirme imkanı sunuyorlar...10-15 günü kaldı heralde....:ehe

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye

Üst Alt