Pilotlara La Source uyarısı geldi

Sponsorlu Bağlantılar

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Pilotlara La Source uyarısı geldi
Formula 1 pilotları, Belçika Grand Prix'nin açılış turunda, La Source'un kaçış alanını suistimal ederek pozisyon kazanmaya çalışmaları halinde cezalandırılacakları konusunda uyarıldı.








Geçtiğimiz yıl Kimi Raikkonen'in gösterdiği gibi, ilk virajı dışarıdan geniş bir şekilde alarak Eau Rouge'a daha büyük bir ivmeyle girilmesi öndeki araçların sollamaya yardımcı oluyor.

FIA yarış direktörü Charlie Whiting ve yarış hakemleri heyetine yer alan Nigel Mansell yarıştan önce yaptıkları açıklamada, pist dışındaki bu alanı bu maksatla kullandığına hükmedilen pilotların bu hareketlerinin cezasız kalmayacağını net bir şekilde dile getirdi.

Bu arada pilotları bu tür hareketlerden kaçındırmak için La Source'un çıkışına ilave suni çim eklendi. Buna rağmen hala bu alan pilotlara avantaj sağlayabilecek durumda.

Lewis Hamilton konuya ilişkin açıklamasında, tüm pilotların Whiting ve Mansell'in uyarısını dikkate almasasını umduğunu belirterek, "Nigel Mansell, limitlerimizde kalmamız ve adil olmamız gerektiğini söyledi. Hepimiz de bu beyaz çizgiler arasında kalmamız gerektiğini biliyoruz. Umarım herkes bu konuda adil olur" dedi.
(alıntıdır)
 
  • Beğen
Tepkiler: OğuzcanAbi


Üst Alt