Pilotlar öldürüldü iddiasına yalanlama

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
Pilotlar öldürüldü iddiasına yalanlama
[h=2]Emekli hava korgeneral Karakuş, düşürülen uçaktaki pilotların öldürülerek enkaza bırakıldığı iddialarını yorumladı.


Emekli hava korgeneral Karakuş, düşürülen uçaktaki pilotların Rusya'dan gelen emirle istihbaratı tarafından öldürülerek enkazın içine bırakıldığı iddialarını yorumladı.
[h=4]"PİLOTLAR KAÇIRILIP ÖLDÜRÜLDÜ" İDDİASI[/h]El Arabiya televizyonu tarafından ortaya atılan, "Düşürülen RF 4 E uçağının pilotları sağ kurtarıldı ancak Rusya'dan gelen emirle istihbaratı tarafından öldürülerek enkazın içine bırakıldı" iddiası Ankara'da inandırıcı bulunmadı.
Hürriyet'in haberine göre; Askeri havacılık uzmanı emekli hava korgeneral Erdoğan Karakuş, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın naaşların 5 Temmuz'da bulunmasından sonra yaptığı, "Şehit pilotların naaşları enkazın içinde bulundu" açıklamasına dikkat çekerek şunları söyledi:


[h=4]"DENİZ KUVVETLERİ NAAŞALARI GÖRMEMİŞ Mİ"[/h]"1200-1300 metre derinlikte enkazı bulacaksın, daha sonra o enkazın içine pilotların cesetlerini koyacaksın. Bu hiç inandırıcı bir şey değil. Bir kere Suriye'nin elinde böyle bir teknik imkan yok. düştükten sonra Türk Deniz Kuvvetleri ile Deniz Kuvvetleri birlikte enkazı arıyorlar. Türk Deniz Kuvvetleri böyle bir şeyi görememiş mi? Ayrıca o bölgede yapılan her hareketlilik yakın takip altındadır, radarlarla izlenir. Belgelerin düzmece olmadığı ne malum? Bakan'ın açıklamasına ve Suriye'nin teknik imkanlarına baktığımızda, bu iddiaların hiç inandırıcılığı yok. ile Rusya'yı karşı karşıya getirmek isteyenlerin oyunu olabilir. Bu nedenle çok dikkatli olmak lazım."
[h=4]ANKARA TEMKİNLİ[/h]Dışişleri yetkilileri de bir televizyonun ortaya attığı iddialar üzerinden hemen değerlendirme yapmanın doğru olmayacağını belirttiler. Başkent kulislerinde ise bu tür iddialar karşısında son derece temkinli olunması gerektiği konuşulurken, iddianın Ak Parti Kongresi öncesi ortaya atılmasına da dikkat çekildi.

[/h]
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt