PHP TRIAD KURULUMU - PC de Local de PHP Çalıştırma

Sponsorlu Bağlantılar

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
PHP TRIAD KURULUMU - PC de Local de PHP Çalıştırma
PHP KURULUMU

1. PHP Triad Kurulumu ve Kullanımı :

Birçok kişinin sorduğu ve sormaya devam ettiği bir soru var: "Bilgisayarımda php dosyalarını nasıl çalıştırabilirim?". Bu ve bunun gibi soruların yanıtı PhpTriad adlı programda saklı. Peki nedir bu PhpTriad acaba, nasıl kurulur, nasıl kullanılır acaba. Bu programı tavsiye ettiğim kişilerden aldığım sorularda bunlar. Bu yazıyı yazmamın nedeni de bu sorulara artık yazılı olarak bir doküman sunabilmek. Aşağıda aşama aşama sizlere PhpTriad'ın nasıl kurulacağı ve nasıl ayarlanabileceğini anlatacağım.

PhpTriad Nedir : Apache, MySQL, Php ve phpMyAdmin programlarının birleştirilerek tekbir pakette toparlanmış şekline PhpTriad denir.

PhpTriad'ın Özelliği Nedir : Bu program sayesinde yukarıdaki programları teker teker kurup ayarlamalar yapmanıza gerek yoktur. Tek yapmanız gereken exe dosyasını indirip bilgisayarınıza kurmak ve aşağıda anlatacağım şekilde çalıştırmak hepsi bu kadar.

PhpTriad'ı Nereden İndirebilirim : Bu programı şu adresten indirebilirsiniz:
Windows sistemler için:
yada


PhpTriad'ı Nasıl Kuracağım : Bu programı yukarıdaki adresten indirdikten sonra tek yapmanız gereken çift tıklamak ve setup yapmasını beklemek. Kurulum bittikten sonra Done butonunu tıklayın hepsi bu kadar. Ayrıca tavsiyem bilgisayarınızı yeniden başlatmanızda fayda vardır.

PhpTriad'ı Nasıl Kullanacağım : Bu programı kullanabilmek için öncelikle C:/apache/mysql/bin dizinindeki "winmysqladmin" başlıklı ikonu tıklamanız gerekiyor. Karşınıza kullanıcı adı ve şifresi isteyen bir ekran çıkacaktır. Burada yazacağınız kullanıcı adı ve şifre sizin her zaman kullanacağınız olan Database Kullanıcı Adı ve Şifresi olacaktır. Dikkatli yazmanızı tavsiye ederim. Bu işlem sadece ilk kurulumda yapılacaktır. Ve MySQL sorunsuz olarak çalıştığı zaman bilgisayarınızın sağ alt köşesindeki saatin sol tarafına bir ikon atacaktır (bu ikon trafik lambalarına benzemektedir). Eğer bu ışıklardan kırmızı yanıyorsa MySQL'da sorun var demektir. Eğer yeşil yanıyorsa MySQL sorunsuz olarak çalışmaktadır anlamı taşır.

Daha sonra Başlat'a tıkladığınız zaman buraya Programs isimli bir klasörün atılmış olduğunu göreceksiniz. Bu menünün üzerine geldiğinizde açılan dizinde şu programı çalıştırın: Programs/PhpTriad/Apache Console/Start Apache. Bu programı çalıştırdığınızda karşınıza bir MSDOS ekranı çıkacaktır ve Runing Apache yazacaktır. Bu da sorunsuz şekilde çıktıysa eğer bu pencereyi kapatmadan küçültün ve sürekli açık kalmasına dikkat edin. Artık php dosyalarınızı internete bağlı olmadan izleyebilirsiniz.

PhpTriad'ı Nasıl Kullanacağım: Bakmak istediğiniz php dosyalarınızı şu dizin içerisine koymanız gerekiyor: C:apachehtdocs Aksi taktirde dosyaları açmayacaktır. Bu dizin sizin için ana dizindir yani 'tur. Php dosyalarınızı bu dizine yükledikten sonra İnternet Tarayıcınızı çalıştırın ve adres bölümüne yazdığınız anda sisteminizin çalıştığını göreceksiniz.

*Alıntıdır.
 


reshado

Üye
cok cok cok tesekkur ederım cıdden cok saol :)
 
alemburda

alemburda

Üye
işime yarayacak :sn: saol
 

uyelinesokum

Üye
guzel bilgi de guzel iki parca link için uyelik istiyonuz ****. baska yerden bedavaya linki al burda uyelik ile goster bumu sizin anlayışınız ****.
 

eshki-eric

Üye
bende bi sorun war yazım iznini nasıl halletcez ??
 

cyberking

Üye
Eyvallah kardeş, paylaşımın için sağol. Sayende en azından basit bir echo komutunu çalıştırarak işe başladım. Her yerin bir kuralı olduğu gibi buranın da bir kuralı var. Üyelik şartsa 5 dk içinde olunur.
 
gokhans_life

gokhans_life

Üye
eyw kardes bunu arıyordum bende
 

syseditenes

Üye
eywallah
 
sumeyye57

sumeyye57

Üye
Sağolun güzel açıklamışsınız ama bende bi sorun çıkıyor yüklediğim zaman çift tıklıyorum listeden uygun program sec die bişi gelio direk setup baslamıyo.Ayrıca listedeki programları da denedim hiçbirini kabul etmiyo ne yapabilirim durum gercekten çokkkkkkkkkkkk acillllllllllllllllll...!!!!! yardım edinn lütfenn....
 

sakaomer

Üye
teşekkürler kardeş ellerine ve emeğine sağlık
 

efsaneprens

Üye
Bende de php dosyasını çalıştırmak istediğimde PHP5.1+ Required uyarısı geliyor localhost ta girdiğimde
 

zapata625

Üye
saolasın kardeşim yaptım
 

sercanli057

Üye
çalışmadı ßende yardımcı olabilirmisiniz ?
 
Master_sezer

Master_sezer

Üye
Teşekkürler...
 

werta

Üye
:hmmm mademki üye olmak istemiyorsun ozaman sitenin adresinide alamayacaksın güzel kardeşim ve o yorumunuda silip bu şekilde çıkıp adam akıllı gidecelsin:oke: tmm

----------Eklendi @ 23:15:16 ---------- Yazıldı @ 23:12:56 ----------

​​​ ​​​arkadaşlar ben bi forum sitesi açmak istiyorum nasıl açabilirim acil yardım

[email protected]
 

virtual_dj

Üye
paylasım ıyı ama tavsıyem *Denwer* programıdır
 
222112

222112

Üye
Çok teşekkürler. İşime yarayacak.
 


Üst Alt