Phıladelphia'da Türk Festivali Coşkusu

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Phıladelphia'da Türk Festivali Coşkusu



ABD'de Philadelphia'daki 5'inci Türk Kültür Festivali başladı. Festival için Türkiye'den gelen Davut Güloğlu ile Türkiye ve ABD'de yerleşik müzisyenler ile folklor ekiplerinin gösterileri festival alanını 'kırmızı-beyaz'a boyayan katılımcıları coşturdu.


New York Başkonsolosu Levent Bilgen, Amerikan Ulusal Marşı ile İstiklal Marşı'nın okunması ardından başlayan 5'inci Philadelphia Türk Festivali'nde, açılış konuşmasını yaptı. Başkonsolos Bilgen, "Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu ve buna bağlı Türk dernekleri, sizlerin, çocuklarınızın burada iyi eğitimler almaları, kendilerine iyi gelecekler kazandırabilmeleri için adım adım, ister ekonomik olsun, ister sosyal olsun, ister kültürel olsun programlar gerçekleştiriyorlar. Sizlerin bu programlarda bir araya gelmeniz çok önemli. Ekmek derdine düştüğünüz zaman, bir araya gelmek gerçekten çok önemli" diye konuştu. Bilgen, ABD'de yaşayan Türk toplumununun hızla gelişip, güçlendiğini ekledi.


Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Ali Çınar da konuşmasında "Birlik beraberliğimizi bugün Türk Bayraklarımız altında, yapmak bizleri gururlandırıyor. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu, bir çok derneği çatısı altında toplayan, sizlerle 24 saat 7 gün iletişime açık, kapıları açık bir federasyon olarak hizmete devam etmektedir" dedi.


Festivale katılanları coşturan Karadenizli sanatçı Davut Güloğlu'nun, "Şeytan'ın bacağını kırdım, uçak korkumu yenerek ABD'ye geldim" sözleri izleyicilerden büyük alkış topladı. Güloğlu "Ülkeden çok uzaktasınız, en güzeli birbirinize daha iyi tutunmak. Birbirinize sarılın, dedikoduları hep bir tarafa atın. Sizin buradaki birlik beraberliğinizi ben içten alkışlıyorum, inşallah her zaman böyle bir bütün olursunuz. Bu birlik, bütünlükten güç doğar. İşte buradaki güç gibi" dedi.
 
comando_legend

comando_legend

Üye
Türklerin en çok olduğu bi yer zaten
 

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
345
Haydar
Kingmortall
Cevap
1
Görüntüleme
381
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
1K
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
530


Üst Alt