Phelps Rakip Tanımıyor..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
Phelps Rakip Tanımıyor..
Birleşik Amerikalı yüzücü Michael Phelps, 100 metre kelebek yarışında 50.58'lik derecesiyle olimpiyat rekoru kırarak Pekin'de 7., toplamda 13. altın madalyasına ulaştı.



Olimpiyat tarihinin en fazla altın madalya kazanan sporcusu ünvanını ele geçiren Birleşik Amerikalı yüzücü Michael Phelps, 100 metre kelebek yarışında altın madalyanın sahibi olarak bir rekora daha imza attı.

Pekin Olimpiyatları'nda 8 altın madalyayı hedefleyen, ancak yarışa istediği gibi bir başlangıç yapamayan Phelps, 50 metre dönüşünde farkı kapatarak son bölümde Sırp yüzücü Cavic Milorad'ı geride bıraktı ve 50.58'lik derecesiyle olimpiyat rekoru kırarak Pekin Olimpiyatları'ndaki 7. altın madalyasına uzandı.


50 metre dönüşü sırasında her şeyin bittiğini düşündüğünü itiraf eden phelps, "50 metreye gelirken bu kez kazanamayacağımı düşünüyordum. Yarış sonunda şoke oldum. Mutluluğumu kelimelerle tarif etmem imkansız" ifadelerini kullandı.

Sırbistan Olimpiyat Komitesi ise, yarışın sonucuna itiraz etti; ancak uluslararası yüzme federasyonu sonucun geçerli olduğunu açıkladı. Bu sonuçla Michael Phelps, Mark Spitz'in 1972 Münih Olimpiyatları'ndaki 7 altınlık rekorunu egale etti.

Sırp yüzücü Cavic Milorad 50.59 ile gümüş madalyanın sahibi olurken, Avusturalyalı yüzücü Andrew Lauterstein 51.12'lik derecesiyle bronz madalya aldı.

Günün merakla beklenen erkekler 50 metre serbest finalinde altın madalyayı sürpriz bir isim kazandı. Brezilyalı yüzücü Cesar Cielo Filho, 21.30'luk derecesiyle olimpiyat rekoru kırarak altın madalyaya uzandı ve ülkesine yüzmede ilk olimpiyat altınını kazandırdı. Fransız Amaury Leveaux 21.45 ile yarışı ikinci sırada bitirerek gümüş madalyayı kazanırken, yarışın favorilerinden bir diğer Fransız yüzücü Alain Bernard 21.49'luk derecesiyle bronz madalyada kaldı.

Kadınlar 200 metre sırt üstü yarışını Zimbabwe adına yarışan Kirsty Coventry, 2.05.24'lük derecesiyle dünya rekoru kırarak kazandı. Altın madalyayı ülkesine götüren Coventry'nin ardından 2.06.23 ile ikinci olan Birleşik Amerikalı Margaret Hoelzer gümüş madalyanın sahibi olurken, Japon yüzücü Reiko Nakamura 2.07.13'lük derecesiyle bronz madalya aldı.

Kadınlar 800 metre serbest finalinde Büyük Britanya'dan Rebecca Adlington, 19 yıldır kırılamayan dünya rekorunu kırarak altın madalyayı kazanmayı başardı. 8.14.10 ile yarışı tamamlayarak çok rahat bir şekilde altın madalyayı elde eden Adlington'ı, İtalyan yüzücü Alessia Flippi 8.20.23'lük dercesiyle takip etti ve gümüş madalya aldı. Yarışı 8.23.03 ile üçüncü sırada tamamlayan Danimarkalı Lotte Friis ise, bronz madalyanın sahibi oldu.

Kadınlar 50 metre serbest yarı final serisinde ise, 41 yaşındaki Birleşik Amerikalı yüzücü Dara Torres, 24.27'lik derecesiyle ilk sırayı elde ederek final serisinde yarışma hakkını elde etti.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
1
Görüntüleme
313
PALA.
İnternettin HOCA
Cevap
0
Görüntüleme
297
İnternettin HOCA


Üst Alt