Pembe nüfus cüzdanı devri kapanıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Pembe nüfus cüzdanı devri kapanıyor
CHP kanun teklifi verdi. Kadın erkek eşitliği için pembe renkli nüfus cüzdanının kaldırılması ve herkese tek renk kimlik verilmesi istendi.
CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal tarafından hazırlanan bir kanun teklifi ile, pembe renkli nüfus cüzdanlarının kaldırılması ve herkese tek renk nüfus kağıdı verilmesi istendi.

Nüfus Hizmetleri kanunda değişiklik öngören ve TBMM Başkanlığına sunulan teklifin gerekçesinde, ‘’Kadın erkek eşitliğini belirten her türlü siyasal ve sosyal değişiklikler, topluma yansıtılmalıdır. Doğuştan devlet eli ile kadın ve erkeğe farklı uygulamalar yapılması, eşitlik ilkesinin ruhuna aykırıdır’’ denildi.

Kanun teklifi ile yasaya ‘’Bakanlık nüfus cüzdanının kapsamını şeklini ve ebadını belirlerken, cinsiyet farkını gözetmeyecek düzenlemeler yapar’’ maddesinin eklenmesi isteniyor. Teklif TBMM İçişleri Komisyonu ve Genel Kurulda ele alınacak.

Bugüne kadar nüfus cüzdanları 5 kez değişirken, İçişleri Bakanlığı da bu yıl içinde çipli yeni kimlik kartı sistemine geçmeyi hedefliyor. Bolu’da pilot olarak uygulanmaya başlanan yeni kimlik kartlarında, renk farkı bulunmuyor. kaynak . samanyoluhaber
 


juristokrat

juristokrat

Üye
kadın ile erkeğin eşitliğinden değil denkliginden bahsetmek gerekir.düzenleme iyi fakat zaten yeni çipli kartta renk ayrımı yokmuş biraz da is olsun hevesi var sanki.
 
-efşan

-efşan

Üye
güzel fikir.
 
  • Beğen
Tepkiler: FatoŞ
tempestshine

tempestshine

Üye
Bülent Ersoy'un kimliği ne renk olacak acaba? :hmmm :d:
 
  • Beğen
Tepkiler: spy ghost, |SEÇKiN| ve -efşan
Astrosman

Astrosman

Üye
Hayırlısı...
 
DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
bülent ersoy rahatlayacak :)
 
|SEÇKiN|

|SEÇKiN|

Üye
yahu kadın kadındır, erkek erkektir.
Allah böyle yaratmıştır, ötesi berisi yok.
bunun ayrımcılıkla falan ilgisi yok.

bu toplumda hiçbir erkek "kadın erkekten daha aşağıdadır" falan dememiştir, demez de...

bilakis kadın hakkı erkekten çok daha üstündür bu ülkede.
erkek ezilir, horlanır, Allahtan başka sahibi yoktur gariplerin.
ama bir kadına hööt mü dedin, işin bitiktir, hayatın karartırlar adamın.

bu memlekette sürekli üç beş hanzonun yaptığı itlik haber olur da, kocalarını aldatanın da tutun, evine almayan,

evire çevire döven, adam yerine koymayan... hayatı zindan eden, dırdırından zırzırından aileyi yaşanmaz hale getiren nice kadınlar var ki, kimse bahsetmez, haber olmaz... onca zavallı erkeğin, hakkını hukukunu koruyan kimse yok. adeta köleleşmeye, erkeği köleleştirmeye doğru gidiyoruz, kimsenin haberi yok. avrupa bi baksınlar hele...

erkekler artık kadınların yanında sadece bir süs köpeği durumuna düşürüldü, fino muamelesine bile layık bulunmuyor artık. kadın evli olduğu halde başka bir manita buluyor, onunla yatıyor, kalkıyor, öpüşüyor... kocası laf etmeyi görsün, canına ot tıkıyorlar adamın valla!

arkadaşlar, bu işin sonu yok. hudutları Allah Tela çizmiştir. kadına analık payesi, erkeğe babalık payesi vermiştir. her ikisini sonsuz bir hürmet ve saygı korumasıyla yüceltmiştir. erkek erkek diye, kadın da kadın diye ne yüceltilir, ne alçaltılır. sadece insanlıkları, erdemleri ölçüsünde, takva ve topluma olan katkıları, iyilikleri ölçüsünde yüceltilirler.

şimdi aynı kiloda olan bir kadın -faraza- 50 kilo kaldırabilirken erkek 80 kg. kaldırabiliyor. bir erkek güç olarak, dayanıklılık olarak kadından fersah fersah üstündür... üstündür, çünkü üstün yaratılmıştır. bu fiziki bir güç üstünlüğüdür, kişilik üstünlüğü değildir ama...

ama sonuçta böyle bir fark vardır, ne yapalım yani, Allah Tealayı mahkemeye mi verelim... askerliği erkek yapar, zorlu işleri erkek yapar, hayatın en zorlu rüzgarları önünde erkekler durmaya çalışır. çünkü onlar böyle yaratılmıştır. ona kadın denmiştir, diğerine erkek denmiştir. ne yani nüfus cüzdanlarının rengini aynı yapınca bu farklar ortadan mı kalkacak?

chp'li vekiller başka işleri güçleri yok herhal, böyle popülist ve saçma sapan b..k'tan işlerle uğraşırlar.
 
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Boşa uğraşmışlar zaten yakında akıllı cüzdana geçilecek
 
spy ghost

spy ghost

Üye
Yakında akıllı cüzdan uygulaması geliyor bunlar neyin kafasını yaşıyor :d:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

marist
Cevap
0
Görüntüleme
366
marist
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
780
Doğuş Pertez
Cevap
7
Görüntüleme
426


Üst Alt