PDA'lerde HardReset, SoftReset ve Bootloader Nasil Yapilir

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
izmirligenc

izmirligenc

Üye
    Konu Sahibi
PDA'lerde HardReset, SoftReset ve Bootloader Nasil Yapilir
Soft Reset: İşletim sistemine sahip her cihaz belli nedenlerle restart ihtiyacı duyar. Bu durum Windows Mobile işletim sistemine sahip Turkcell PDA'ler için de geçerli. Soft reset işlemi cihazın ağırlaşması, kilitlenmesi ya da yapılan bir ayarlamanın etkin hale getirilmesi gibi durumlarda cihazın açık programları sonlandırarak kapanmasını ve tekrar baştan açılmasını sağlar. Soft Reset işlemi fabrika ayarlarına dönme (Hard Reset) işleminde olduğu gibi önceden kaydedilmiş bilgilerin silinmesine sebep olmaz. Sadece Soft reset yapılmak üzere iken açık olan oturumda kaydedilmemiş bilgiler varsa onların silinmesine neden olur. Bu sebeple soft reset yapmadan önce açık olan programlarda (Email, Word ... gibi) kaydedilmesi gereken bilgiler varsa önce onlar kaydedilmeli ve sonra Soft Reset işlemi yapılmalıdır.

Hard Reset: Cihazın kutudan ilk çıktığı haline yani Fabrika çıkışı ayarlarına dönmesini sağlayan işlemdir. Bu işlemle cihazın iç hafızasına sonradan kaydedilen her bilgi silinecektir. Ancak hafıza kartında kayıtlı bilgilerde herhangi bir silinme yaşanmaz. Cihazın içerisindeki bilgiler Backup uygulamaları ile yedeklenebilir ancak alınan yedek sadece aynı model ve aynı işletim sistemine sahip cihaza yüklenebilir. Örneğin bir P4350'de alınan backup ancak tekrar P4350'ye yüklenebilir ama WM5.0 olan bir P4350'de alınan yedek WM6'ya yükseltilmiş P4350'ye yüklenemez. Böyle bir durumda Email, Contacts, Calender, Task gibi bölümler Active Sync programı yardımıyla bilgisayardaki Outlook'a yedeklenebilir. Resim, müzik, Office dosyaları gibi taşınabilen içeriklerde hafıza kartına ya da yine Active Sync ile blgisayara taşınabilir.


Hard reset işlemi Pocket PC türünde olan cihazlarda dış tuşlar yardımı ile de yapılabilir. Eğer cihaz açılmıyorsa, ya da bir şekilde menüden Hard Reset yapılamıyorsa dış tuşlar yardımıyla da cihaz fabrika çıkışı şekline çevirilebilir.

Bootloader:
Cihaza ROM versiyonu yüklenmek istendiğinde, bir şekilde ROM versiyonunun yüklenmesi yapılamıyorsa Bootloader modu kullanılır. Cihazın şarj durumu %50'nin altındaysa ROM versiyonunun yüklenmesi yapılamaz. Bu durumda cihazın şarjının dolması beklenmeden Bootloder modunda ROM yüklemesi yapılabilir. Ya da cihaz açılmıyorsa ROM yüklemesi için yine Bootloader modu kullanılabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: pufidik ve crcdl


style_ouf_5

Üye
bilgiler için teşekkürler . rom neden yapılır ? yani ne oluyoda rom atıyolar rom atılması neye vesile oluyo
 
boxer_2828

boxer_2828

Üye
ıyı gunler arkadaşlar rom neden yuklenır ne ıse yarar bılenınız varmı
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt