PC'mi Formatladım Fakat Hala Kasıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

ahmetsail

Üye
    Konu Sahibi
PC'mi Formatladım Fakat Hala Kasıyor.
Merhaba arkadaşlar.Ben ahmet.Öncelikle yaşım küçük ama bilgisarlarla aram iyi olduğunu düşünüyorum :).Konu başlığında gördüğünüz gibi ben bilgisayarımı formatladım.(Daha doğrusu formatlattırdım.)Bilgisayarıma 1 hafta girmedim.Ve bugün girdiğimde gerçekten kastığını fark ettim.Lütfen yardımcı olun.Şimdiden teşekkür ederim.
PC Özellikleri ;
Casper,
4.00 GB Ram,
İntel HD Graphics 3000 - NVİDİA GeForce GT 540 M Ekran Kartlarım,
İntel(R) Core(TM) i5-2410M CPU,
2.30 GHz,
64 Bit İşletim Sistemi.
Bilgisayarımı CCleaner/Advanced SystemCare 8/Eset Tam Sürüm/Avast ile taradım.Hiç bir şekilde virüs bulunmadı.

Alo_Azrail

Alo_Azrail

Üye
kardeşim önüne süper bilgisayar koysan bile yanlış yaptığın yüklemeler güncellemeler yada eksiklikler yüzünden kasma sorunu yaşayabilirsin güncellemelerin tam olup olmadığını kontrol et driverlerı felan.sonra ismini huyunu suyunu bilmediğin programları yükleyip program kirliliği yapma zaten çoğu yükleme yaparken bir tık işareti ile zararlı programlar da peşinden geliyor en son sıcaklığı ölç kaç derece soğutucular ne durumda iş görür mu oke :)

• Beğen
Tepkiler: çaminci

ahmetsail

Üye
    Konu Sahibi
Driverlerın hepsi güncel şimdi kontrol ettim.
Bende soğutucu var fakat şarj yer diye kullanmıyordum.Kullansam yararı olur di mi ?
Ayrıca program kirliliğide yok :)

exp_l0it

exp_l0it

Üye
görev yöneticisinde en çok ram veya işlemci yiyen birimlere bak. sistemse sonlandırma da.
ASC8 in hiç bir işe yaramadığını benim bilgisayarda gördüm. everest 40 derece gösterirken ASC8 60 gösteriyodu termometreyi :/ ki sıcak değil dokunarak baktım.
HDD de sorun olabilir. genelde benim bilgisayar hdd artık hantallaştığı için yavaşladı.
sistem saf değil oynanmışsa belki kasma yapabilir.
bana göre 4 gb rame 32bit kurarım. 4 üstüyse 64 kurarım. ama diğer üyelere sormak da gerek. hiç 4gb ramim olmadı :D

Alo_Azrail

Alo_Azrail

Üye
antivirüs kullanma sadece adwcleaner microsoft security asc ccleaner yeter

ahmetsail

Üye
    Konu Sahibi
görev yöneticisinde en çok ram veya işlemci yiyen birimlere bak. sistemse sonlandırma da.
ASC8 in hiç bir işe yaramadığını benim bilgisayarda gördüm. everest 40 derece gösterirken ASC8 60 gösteriyodu termometreyi :/ ki sıcak değil dokunarak baktım.
HDD de sorun olabilir. genelde benim bilgisayar hdd artık hantallaştığı için yavaşladı.
sistem saf değil oynanmışsa belki kasma yapabilir.
bana göre 4 gb rame 32bit kurarım. 4 üstüyse 64 kurarım. ama diğer üyelere sormak da gerek. hiç 4gb ramim olmadı :D
Kardeşlerim bir kere antivirüs ile ilgisi yok kasmanın.Onu silin bence bizzat kendim görüştüm bilgisayar mühendisi ile.O da bana yanlış atmışsındır dedi.
Ya şu işimi halledin vallaha çok dua edicem sizlere.Şu an soğutucu taktım gayet iyi 15 Dakika oldu açalı.Bakalım ne olucak.Öğrenirseniz nedenini konu güncel lütfen :)

exp_l0it

exp_l0it

Üye
Kardeşlerim bir kere antivirüs ile ilgisi yok kasmanın.Onu silin bence bizzat kendim görüştüm bilgisayar mühendisi ile.O da bana yanlış atmışsındır dedi.
Ya şu işimi halledin vallaha çok dua edicem sizlere.Şu an soğutucu taktım gayet iyi 15 Dakika oldu açalı.Bakalım ne olucak.Öğrenirseniz nedenini konu güncel lütfen :)
Asc8 antivirüs değildir. Bilgisayar bakım programıdır. Ben bir faydasını da görmedim. Hangi windows sürümü kullanıyosun şuan?

capslock1923

Üye
Kardeş %90 işlemcinin termal macunu kurumuştur donma ve kasmalar -genelde- işlemci ısınmasından kaynaklıdır.

Carizmatik_

Carizmatik_

Üye
bazı donma ve kasma problemleri ram kaynaklı olabiliyor bunuda göz ardı etme kardeşim...

MaxipmaN

Üye
pcyi kasacak bir numalaralı programlardan biri bluestacks
fanın çalışıp çalışmadığını kontrol et geçen yaşadım alev alıyordu az daha :D

NEXUS

NEXUS

Üye
kardeş öncelikle hiçbirşey düzeltmiyorsa antivirus , format vs. içi tozlanmış demektir. içini temizlettir macununu değiştir. düzelecektir bendede aynı sorun mevcut.

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Sey yap bak.
Bilgisayarini yeniden formatla.
Ama Disk Bicimlendirme bolumune geldiginde;
Shift + F10
Tuslarina bas birden.
Onune komut ekrani gelecek.
Sirasiyla;

Diskpart
List Disk
Select disk 0
(Yani listeledigin disklerin birini secmen gerek. Sen format atacagin diski sec genelde 0 olur numarasi.
Clean
Exit

Bu komutlari girdikten sonra komut penceresini kapat, daha sonra yeniden boot et.
Sorunun cozulur. :)
Rast gele.

deadboringQ7

deadboringQ7

Üye
Format atan kişi sistem için ayrılan yeri silmişmi bir sor bakalım ilk formatımda sistemi silmediğim için kasma sorunu yaşamıştım

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
temiz kurulum yap ve sağlam bir imajdan format at

goldenheros

goldenheros

Üye
Cpu-Z kur.Sonuçlarını buraya yazarsan yardımcı oluruz.

alıganbilgisayar

Üye
KarDéş éğér DiorSan FormaTınDa Bi SıkınTı Yook oo zaman 100 75 hdd Dir

Silinen Üye 1145465

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
Yüksek ısıdan dolayıda olabilir normal kullanımdaki ısılarını kontrol ettin mi ?Dosya açmaya çalıştığında tıkırtı veya benzer bi ses geliyorsa harddiskte bad sector vardır.

Üst Alt