Pc'me bakarmısınız nasıl

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yorgun_5388

yorgun_5388

Üye
    Konu Sahibi
Pc'me bakarmısınız nasıl

pc bu arkdaslar..550 wattss power zotac gtx 275 448 bit ekran kartı...sızce ıslemcım..mafıa .crysis falan gıbı oyunlarda düşükmüdür.??yukseltmelımıyım..pc degerlerınıde koydum zaten bakın

----------Eklendi @ 14:36:04 ---------- Yazıldı @ 14:34:46 ----------

arkadaslar tecrubelı arkdasların bılgılerını beklıyorum..

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
Çalıştırabilir Oyunları Ama GTA 4 De Belki Biraz Zorlanır :oke:

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Öncelikle Ekran kartınızı ele alalım. Ekran kartınıza bakacak olursak 448 Bit veriyolu, 633MHz çekirdek hızı, 2322MHz bellek hızı ve 1404MHz Shader hızı ile gayet yüksek performanslıdır. 1400 Milyon transistör açısından da gayet iyi bir üretimdir. Ayrıca çoklu ekran kartı yani "SLI" desteği ile performans iki katına çıkarılabilir.

İşlemcinize bakacak olursak Intel'in çift çekirdekli E7400 modelini kullanıyorsunuz. 2.80GHz'lık 2 çekirdeğe sahip bu İşlemci ve normal bir Ekran kartı ile oyunları yüksek ayarlarda oynamanız mümkündür. Son sistem gerektirecek oyunlara bakacak olursak, bunlar 4 çekirdek altındaki İşlemcileri kabul etmez. Eğer bu oyunları yüksek detaylarda oynamak istiyorsanız, mutlaka 4 çekirdekli bir İşlemciye sahip olmalısınız. Aksi takdirde E7400 ile oyunları minimum seviyede oynamanız gerekebilir. Ekran kartınız ile İşlemcinizi karşılaştıracak olursak, burada Ekran kartınız İşlemcinize göre biraz daha performanslı kalmış. Yani Ekran kartı İşlemciden daha güçlü olmamalıdır. Olası bir çakışma durumunda sürekli problem yaratacaktır. Onun için 4 çekirdekli bir İşlemci almanız, bu Ekran kartına göre daha sağlıklı olacaktır. Ekran kartınızın daha verimli çalışabilmesi ve yüksek detaylarda oyun oynadığınız zaman İşlemci ile kolay haberleşebilmesi için 4 çekirdekli bir İşlemci tavsiye ederim.

Windows ürün kimliğinizin üstünü karalamanız sizin için yararlı olacaktır yorgun 5388...

yorgun_5388

yorgun_5388

Üye
    Konu Sahibi
yanı ıslemcım sımdıkı oyunlara nazaran dusuk dımı..?powerım 550 watts 4 cekırdeklı hangı serı almam lazım?i7 mı almalıyım

----------Eklendi @ 15:44:00 ---------- Yazıldı @ 15:39:53 ----------

oyun performans da okdar etıkılımı bu ıslmecı.?fps artısı olurmu pekı..suana kdar mafıa2 :crysıs.crysıs2 dgrı gta4 bunları detayda oynuyorum..ıslemcı degıssem performansda degısıklık olurmu

----------Eklendi @ 15:48:11 ---------- Yazıldı @ 15:44:00 ----------

acaba ıslemcım ekran karına göre zayıf kaldıgındanmı mafı2 de cok nadır kasma yapıyo 2.3 sanıyelık? detaydada aynı en dusuk ayardada aynı..bunu farkettım..yanı mafıa2 de detayda aynı 2.3 sanıye takılma oluyo arab surerken..dusuk detaydada aynı sebebı ne acaba

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Ekran kartınız İşlemcinizden güçlü performansa sahiptir. Ayrıca 4 çekirdekli bir İşlemci, 2 çekirdekli bir İşlemciden daha yüksek performans verir ve oyunlarda kasma sorunu yaşamazsınız. 4 çekirdekli bir İşlemci Lga1156 ve 1366 soket kullanır. 2 çekirdekli bir İşlemci ise Lga775p soket kullanır. İşlemci hızı, önbellek ve FSB hızına bakacak olursanız, iki çekirdekli İşlemciler, 4 çekirdekli İşlemcilerin yanından geçemez. Çünkü 4 çekirdekli İşlemcilerin FSB hızı ve önbelleği, iki çekirdekli İşlemcilere göre daha iyi olduğu için veriler vakit kaybetmeden, İşlemci tarafından kolaylıkla algılanarak gerekli yerlere iletilir. 4 çekirdekli İşlemciler 1333MHz FSB kullanırken, iki çekirdekli bir İşlemci 1080MHz veya daha düşük FSB hızı kullanır ve 4 çekirdekli İşlemciye nazaran daha yavaş çalışır. İşlemciler yükte iken bile fazla güç istemez. Intel Core i7 İşlemciler, yükte iken 100 Watt'ı geçmiyor. Tüm i5 ve i7 serilerini test ettiğim için i7 İşlemciler, oyun için geliştirilmiştir ve olası durumda Overclock ( hız aşırtma ) ile İşlemci hızı en iyi seviyeye çıkartılarak, maksimum performans elde etmek mümkündür. Eğer İşlemciniz, Ekran kartınız ile uyumlu değil ise doğal olarak FPS'de sorun olacaktır. Bunlardan ayrı olarak, FPS artışı genel olarak Ekran kartınıza bağlıdır. Ekran kartınız ne kadar güçlü GPU'ya ( İşlemciye ), Shader hızına, veriyolu genişliğine sahip ise FPS'de o kadar iyi aktarılır. GTX275 ile zaten yüksek performans almamak mümkün değildir. Zaten beklenenin üstünde bir performansa sahiptir ve FPS açısından bakacak olursanız kartınız, gayet dengeli olarak, mühendisler tarafından geliştirilmiştir.

Onun için bütçeniz ne kadar ise ona göre İşlemci tavsiyesinde bulunabilirim.

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
işlemcin yeterli tabi para verebilecek durumun varsa işlemci alabilirsin.Suanda piyasadaki her oyunu kaldırır.Tabi bazıları low ayarlarda oynarsın.Suan da benim pc m de intel e4500 c2d işlemci var 2.2 ghz di 3.0 ghz o/c yaptım.Sende yapabilirsin performansı artırmak icin.Ekran kartım ati hd 2600 pro ve her oyunu oynuyorum suan.İşlemcini 3.2 ghz a cok rahat getirebilirsin suan.

yorgun_5388

yorgun_5388

Üye
    Konu Sahibi
yanı tek yapmam gereken işlemcı degısmek..bırde şöyle bırsey var bundan once bu pcye 9600gt kullanıyodum gt4 rahat seklıde oynuyordum..ekran kartını daha ıyı aldım..sımdı ıse gta4 de kasma var sasırdım...sebebı ıslemcımı..ekran kartım guclu oldugundan dengelı degl herhalde böyle dusunuyorum..dedgınız gıbı ıslemcı degsmem lazım..cunku butun oyunları fullekran detayında acıyorum!!

----------Eklendi @ 20:10:11 ---------- Yazıldı @ 20:09:46 ----------

Ekran kartınız İşlemcinizden güçlü performansa sahiptir. Ayrıca 4 çekirdekli bir İşlemci, 2 çekirdekli bir İşlemciden daha yüksek performans verir ve oyunlarda kasma sorunu yaşamazsınız. 4 çekirdekli bir İşlemci Lga1156 ve 1366 soket kullanır. 2 çekirdekli bir İşlemci ise Lga775p soket kullanır. İşlemci hızı, önbellek ve FSB hızına bakacak olursanız, iki çekirdekli İşlemciler, 4 çekirdekli İşlemcilerin yanından geçemez. Çünkü 4 çekirdekli İşlemcilerin FSB hızı ve önbelleği, iki çekirdekli İşlemcilere göre daha iyi olduğu için veriler vakit kaybetmeden, İşlemci tarafından kolaylıkla algılanarak gerekli yerlere iletilir. 4 çekirdekli İşlemciler 1333MHz FSB kullanırken, iki çekirdekli bir İşlemci 1080MHz veya daha düşük FSB hızı kullanır ve 4 çekirdekli İşlemciye nazaran daha yavaş çalışır. İşlemciler yükte iken bile fazla güç istemez. Intel Core i7 İşlemciler, yükte iken 100 Watt'ı geçmiyor. Tüm i5 ve i7 serilerini test ettiğim için i7 İşlemciler, oyun için geliştirilmiştir ve olası durumda Overclock ( hız aşırtma ) ile İşlemci hızı en iyi seviyeye çıkartılarak, maksimum performans elde etmek mümkündür. Eğer İşlemciniz, Ekran kartınız ile uyumlu değil ise doğal olarak FPS'de sorun olacaktır. Bunlardan ayrı olarak, FPS artışı genel olarak Ekran kartınıza bağlıdır. Ekran kartınız ne kadar güçlü GPU'ya ( İşlemciye ), Shader hızına, veriyolu genişliğine sahip ise FPS'de o kadar iyi aktarılır. GTX275 ile zaten yüksek performans almamak mümkün değildir. Zaten beklenenin üstünde bir performansa sahiptir ve FPS açısından bakacak olursanız kartınız, gayet dengeli olarak, mühendisler tarafından geliştirilmiştir.

Onun için bütçeniz ne kadar ise ona göre İşlemci tavsiyesinde bulunabilirim.

yanı tek yapmam gereken işlemcı degısmek..bırde şöyle bırsey var bundan once bu pcye 9600gt kullanıyodum gt4 rahat seklıde oynuyordum..ekran kartını daha ıyı aldım..sımdı ıse gta4 de kasma var sasırdım...sebebı ıslemcımı..ekran kartım guclu oldugundan dengelı degl herhalde böyle dusunuyorum..dedgınız gıbı ıslemcı degsmem lazım..cunku butun oyunları fullekran detayında acıyorum!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...