pc ye iki işletim sistemi kurmak yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yilmazts61

Üye
    Konu Sahibi
pc ye iki işletim sistemi kurmak yardım
arkadaşlar HDD yi üç bölüme ayrdım c,d,e die "c" de windows 7 "e" de ise xp var ama açılışta bana hangi işletim sisteminden başlamak istediğimi sormuyor direk xp yi sonra attığım için xp den açılıyor. ne yapmam gerek ?

coolasker54

coolasker54

Üye
xp yi kurduğunda win 7 iptal olur o hard ı biçimlendirmeden kullanamazsın

yilmazts61

Üye
    Konu Sahibi
nasıl yani harddiskin bölümlerken biçinlendiriyorum . yoksa harddiski tamamen mi biçinlendirmem lazım .

coolasker54

coolasker54

Üye
bak c de win7 yuklu diyelim
sen xp sidisini(cd) taktın diyelim. format atarken d ye yukledın. ama xp yi d ye yukledığın için yeni sistem d den boot edilecek ve sana win7 kullandırtmıcak.
xp yukledıgın içinde hard diski biçimlendirmen gerekiyor dolayısıyla sen win7 nin bulunduğu c bölümünü biçimlendirmeden kullanamazsın.
yani 1 pc ye 2 işletim sisteme kurmak zor. bi yolu vardır belki ama ben bilmiyorum.
ama sen virtual box var sanal olarak kurabiliyorsun.onla bi dene yapamazsan yardımcı olurum.

serinaga

serinaga

Üye
XP önce kurulup, sonra win 7 yi kurman gerek, o zaman hangi işletim sisteminde açacağını sorar. Eğer birazcık boot olaylarını biliyorsan run komutunun olduğu yere msconfig yazarak boot seçeneklerine gelip oradan yol gösterebilirsin, ama XP'nin boot manager Win7 yi göremeyebilir ve sorun olur. Yani Win7 var ve XP kuracaksan iş biraz karışık. Düzgün çalışması için önce WinXP sonra da Win7 Kurman gerek, bu arada Recovery değil Normal kurulum CD veya DVD si olmalı.
Ya da diğer bir alternatif ise Win7 üzerine Virtualbox, Virtualmachine vs.(Sanal Makine) kurarsın ve onun da üzerine XP kurarsın olur biter. Açıkçası ben Sanal Makine üzerinde win 3.1'den tut win95, win 98 SE, win NT, win 2000, win XP olarak hepsini kurdum, istediğim zaman nostalji de yapabiliyorum ...

devran_34

devran_34

Üye
bu pc başlarkene f5 e basınca oradan sanal sürücü normal mod güvenli mod. cıkıyo oradan normal(win7) normal ( xp) yazması lazım oradan girmeyi arkdasım

f5 tusu yada Delete tuşu olması lazım

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
sımdı c de wın7 e de xp var ama olmuyor neden olmuor... Cunku 2 ayrı dıskı goremez..

xp cdsını tak formatlamaya basla.
C ve E dısknı bıcımlendır.
Sonra en az 100gb lı c dıskı olustur. Kalanıda E yap...
Formata basla C dıskıne xp yı kur. Formatı bıtır butun drıverlerı yukle. Xp ıle ısımız bıttı.

Sımdı wın7 cd sını tak ve formata basla yıne C dıskını sec ama bıcımlendırmden dırekt C ye kurmaya basla. Format bıttıten sonra acılırken buyuk ıhtımalle hangı ısletım sıstemınden baslatmak ıstedıgını soracaktır... Eger sormazsa wın7 acılırzaten...
Acılınca drıverları yukle ve baslat bolumunde arama bolumune msconfig yaz ve entera bas.
Bır ayar yerı gelıcek suan tam hatırlamıyorum ama orada baslama gıbı bır sekme olacak oraya gırersen ayarlarını yaparsın... Eger en son kısmı yapamazsan tekrar yazarsın...

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
Lumiere ayri disklere isletim sistemi kurulabilir sadece ilk once xp sonra win7 kurulmasi gerekiyor

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
yanlıs hatırlamıyorsam bır arkadas denemıstı...
C ye once xp D dıskınede xp den sonra wın7 kurmustu..
Sıstem wın7 olarak acılıyordu ve baslama seceneklerınde xp gorulmuordu...

CONNECTED7

CONNECTED7

Üye
xp görülmez bilgisayarım sag tıkla özellikler de en üstte sistem kurtarma işletim sistemini oradan seçecen bende 3 harddisk 3 işletim sistemi var öyle yapıyorum.

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
ya oluyo bn bugun yaptim tek yapilmasi gereken once xp kurmak sonra win7 yada baska bi sistem kurmak ayni diskmis falan onemli degil

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt