PC yazılım bölümleri düzeni

Sponsorlu Bağlantılar

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
PC yazılım bölümleri düzeni
Merhaba öncelikle şöyle bir baktım bu bölümlerde düzenleme yapılması iyi olur diye düşündüm ortalık biraz karışık gibi çünkü donanım bölümü düzenli ama yazılım bölümü biraz yığılmış sanki özellikle de oyunlar bölümü.

İlk olarak istanbul kıyamet vakti o bölüm terkedilmiş gibi ne cevap yazılıyor konulara ne de konu açılıyor ilgilenen kalmamış silinmesinde bile sakıncası yok gibi konuları pc oyunları bölümüne taşınabilir ayrı bir başlık gereksiz duruyor. Diğer oyunlarda aynı şekilde mesela counter strike falan silinmese de olur ama orda olması olmamış bunların hepsini online oyunlar başlığı altında toplasak iyi olur gibi şöyle mesela.

OYUN GENEL
Pc oyunları
Pc oyunları destek
Konsol oyunları
Taşınabilir cihaz oyunları (mobil cihaz oyunları olarakta değiştirilebilir.)
Online oyunlar (bu başlığında alt başlıkları olsa metin2 falan burda olsa counter strike hükümran senfoni online falan.. Ayriyetten knight bölümü de açılabilir online oyunların alt başlığında )

Şuan oyun genel başlığı altında 10 başlık var bu 5 başlığa düşecek ve daha düzenli olacak. Fazla olanlar online oyunlara taşınacak hepsi online oyun zaten ve eski popülerliği kalmamış.

Gelelim yazılım bölümlerine başlıklar şöyle gidiyor ;

Oyun genel
Pc Yazılım Genel
Pc Yazılım Destek
Win işletim sistemi genel
Win " " teknik yardım-destek
Pc Yazılım Haberleri
Pc Program Makaleleri
...
...
...

Gördüğünüz gibi burada bir kopukluk var bunun için 2 önerim var;

Birincisi ;

Oyun Genel
Pc Yazılım Genel
Pc Yazılım Destek
Pc Yazılım Haberleri
Pc Program Makaleleri
Win İşletim Sistemi Genel
Win " " Teknik Yardım-Destek
...
...
...

Gördüğünüz gibi daha düzenli ve göze daha iyi hitap ediyor ikinci önerim ise;

Pc yazılım haberleri ve program makaleleri, pc yazılım genel başlığı altına alt başlık olabilir diğerlerinin yanına yani şu şekilde

PC YAZILIM GENEL
Program Linkleri
Pc Wallpaper
Pc Yazılım Haberleri
Pc Program makaleleri

Ya da bu bölümler bu başlık altına taşınarak dahada düzen sağlanabilir sonuçta o iki başlıkta diğer iki başlıktan farksız gibi ayrı olmasına gerek yok.

Geldik Msn bölümüne malumunuz yıl oldu 2013 bir zamanların vazgeçilmesi msn yerini artık facebook twittere bıraktı terkedilmiş bir şehir gibi diye boşuna demiyorlar ve o başlık tam anlamıyla ölmüş denebilir ne kimse giriyor ne konu açılıyor ne cevap yazılıyor silinmesede sosyal ağlar bölümüne taşınıp forum anasayfası daha düzenli görünebilir.

Geriye kalan google ve yandexide arama motorları başlığı altına taşıyabilir orda yeni bir bölüm açarak.

Alexa ise sanırım sitenin istatistiklerini gösteren bir site gibi birşey bu da site hakkında bölümünün adı altında alt başlık olabilir eminim birçok kullanıcı onun ne olduğunu bile bilmiyor :)

Firefoxun orda olmasının nedenini bilmiyorum reklam için falan mı diye düşündüm ama onun için önerimde orda olması sırıtıyor sonuçta chrome gibi opera gibi çok kullanılan tarayıcılarda var onlarda konulabilirdi bir nedeni varsa kalsın tabi ama onun dışında ordan kaldırılması daha hoş olur.

Sosyal ağlar bölümünde herhangi bir sıkıntı yok ama artık instagramında çok kullanıcısı var ve her geçen gün artıyor o da alt başlık olarak eklenirse site içeriğine birşey daha katmış olabiliriz.

Evet arkadaşlar gece gece baya kafa yordum olursa gerçekten güzel olacağını ve daha düzenli olacağını düşündüğüm fikirlerimi sundum sizlere baya inceledim gerçekten oralar karışık biraz sizde görüşlerinizi bildirin çok şey istediğimin farkındayım hepsi bir anda zaten olmaz heralde ama yavaş yavaş bu şekilde düzenlenirse hem biz modlar için iyi olur hem üyeler için hemde o bölümdeki karışıklık azaltılmış olur gözede daha hoş gelir diye düşündüm sizinde fikirlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim :)

• Beğen
Tepkiler: noss_bar ve ANIL

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
İyi olur. Orası baya dağınık.

• Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
evet hem arananın daha rahat bulunması hemde bakıldığı zaman daha düzenli durması açısından iyi olacak.

ANIL

ANIL

Admin
  • Beğen
Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Bu oyunlar neden var?
Sponsorluk vs. yoksa onlarda kalksa iyi olur bence.

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
En sonki düzenlemeleri Ozan ile beraber yapmıştık, tabi zaman zaman yine düzenlemeler gerekmekte.
Fikirlerin gayet güzel, zaman ayırmış düşünmüşsün gözüne sağlık :) düzenlemeleri yapmak isterdik lakin Ozan geldiğinde kendisininde fikirlerini almak isteriz zira bir takım düzenlemeler ve değişiklikler yapacaktır.

Oyun genel
Pc Yazılım Genel
Pc Yazılım Destek
Win işletim sistemi genel
Win " " teknik yardım-destek
Bu sıralamayı, makale ve haberler çok kullanılmadığı için yaptık. Haber ve makaleyi araya aldığımızda sık kullanılanlar bir birinden ayrılmış olacaktı böyle oluncada işletim sistemi ile ilgili bir konuyu üye gördüğü ilk kategoriye açıyor yani yazılım genel'e böylece bölüm destek bölümüne dönüyor.

Bu konuda herkesin fikrini almak isterim, görüşleriniz önemlidir.
Firefox'u küçümsemeyelim, reklam falan yoktur, firefox hala Google dan aratılan bir tarayıcı yazılımıdır bu yüzden ana sayfada sadace link olarak görünmekte.

• Beğen
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
evet konuyu yeniden gündeme getireyim eklediğim bir fikir ile pc bölümünde örneğin donanım teknik yardım kısmında bir alt forum oluşturarak pc toplama bölümü açsak iyi olur diye düşünüyorum özellikle bu ara 5 konuda 3'ü bu konu hakkında ayrıca merak edenler girip kurcalayabilirler yardım almak isteyenler konularını oraya açarlar hem düzenli olur hemde dikkat çekebilir hatta googleda bile çıkabiliriz araştıranlar için

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
Bı öneriye destek veriyorum artı tablet pc bölümünü de ana bölüme alın netbook ve notebook içinde kimse görmüyor

• Beğen
Tepkiler: Dede ve Mad EagLe
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Geldik Msn bölümüne malumunuz yıl oldu 2013 bir zamanların vazgeçilmesi msn yerini artık facebook twittere bıraktı terkedilmiş bir şehir gibi diye boşuna demiyorlar ve o başlık tam anlamıyla ölmüş denebilir ne kimse giriyor ne konu açılıyor ne cevap yazılıyor silinmesede sosyal ağlar bölümüne taşınıp forum anasayfası daha düzenli görünebilir.

Güzel tespitler ve incelemeler var.
Eline sağlık. Eminim üst yönetimce yeniden düzenleme yapılırken dikkate alınacaktır.

MSN Messenger 15 Mart 2013'te kapanıyor diye biliyorum.
Yerini Skype alacak.

• Beğen
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Bı öneriye destek veriyorum artı tablet pc bölümünü de ana bölüme alın netbook ve notebook içinde kimse görmüyor
evet tablet pc bölümüde anasayfada olursa daha iyi olur :oke:

Güzel tespitler ve incelemeler var.
Eline sağlık. Eminim üst yönetimce yeniden düzenleme yapılırken dikkate alınacaktır.

MSN Messenger 15 Mart 2013'te kapanıyor diye biliyorum.
Yerini Skype alacak.
bakalım abi bekliyoruz :)

xavxmaxi

xavxmaxi

Emekli Yönetici
Program linkleri bölümü hakkında; crac kli lisanslı uygulamalar olmadığından üyeler pek ilgi göstermiyor.

• Beğen
Tepkiler: Dede
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Program linkleri bölümü hakkında; crac kli lisanslı uygulamalar olmadığından üyeler pek ilgi göstermiyor.

evet zaten pek program paylaşılmıyor paylaşılsada rağbet görmüyor cracklisini fullunu son sürümünü istiyorlar doğal olarak.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Bu arada gözüme çarpan birşeyi daha söyleyeyim iphone-ipad-ios bölümünün adını Apple diye değiştirsek daha iyi olmaz mı ? :hmmm ek olarak altındaki kısa bilgide iphone 5 yok çoğu kişi dikkat etmese onuda düzenlesek iyi olur.

Bir de levent abi söyledi bende söyledim yine söyleyeyim Tablet pc bölümü ana bölümde olursa çok daha iyi olur gittikçe yaygınlaşıyor zaten notebook bölümünün altında olmasının bir anlamı yok tamamen farklı şeyler

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Yeni konu açmak istemedim önerimi buradan belirteyim dedim.

Pc bölümlerinde kategoriler hep aynı onun yerine donanımlar eklense. Örneğin; işlemci, ekran kartı, ram vs vs ?

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Yeni konu açmak istemedim önerimi buradan belirteyim dedim.

Pc bölümlerinde kategoriler hep aynı onun yerine donanımlar eklense. Örneğin; işlemci, ekran kartı, ram vs vs ?
Olabilir arkadaşlarda fikirlerini belirtsin

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi

Olabilir arkadaşlarda fikirlerini belirtsin

kiminin işlemci hakkında bilgisi oluyor kiminin ekran kartı. Yani başlığa bakarak ilgi çekebilir. Zaten üyeler bu durumda şikayetçi yardım gelmiyor falan diye. O bölümü bi şekilde geliştirsek iyi olur. Sönük kalıyor.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici

kiminin işlemci hakkında bilgisi oluyor kiminin ekran kartı. Yani başlığa bakarak ilgi çekebilir. Zaten üyeler bu durumda şikayetçi yardım gelmiyor falan diye. O bölümü bi şekilde geliştirsek iyi olur. Sönük kalıyor.
Kategoride yapsakda forum kullanımı hakkında bilgisi olmayan insan çok yine iş bölümü yöneten arkadaşlara kalıyor vaktim olsa dalacam orayada bir türlü fırsatım olmuyor

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi

Kategoride yapsakda forum kullanımı hakkında bilgisi olmayan insan çok yine iş bölümü yöneten arkadaşlara kalıyor vaktim olsa dalacam orayada bir türlü fırsatım olmuyor

Yani abi malesef 2-3 günde bi dalıyorum herkes donanım genele açıyor konuları düzenliyorum bazen dikkatimi çekiyor yeni üye bile girip alt başlıklarda doğru yere açabiliyorken çoğu üye uzun zamandır forumda olmasına rağmen yanlış yere açabiliyor neyseki daha ölmedik dalıyorum yine oraya :)

• Beğen
Tepkiler: Dede ve Nextman

Üst Alt