PC upgrade yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Jelly_Bean

Jelly_Bean

Üye
    Konu Sahibi
PC upgrade yardım
Öncelikle merhaba arkadaşlar

Yurtdışından gelme yaklaşık 10 senelik bir bilgisayara sahibim.480p videoları izlerken bile bilgisayarın donması benim canıma tak etti artık :D Bende bundan 1-2 sene önce psu yanan bilgisayarımı tamir ettirip upgrade etmeye karar verdim bütçem 600-700 TL kısaca anakartımın özelliklerini yazayım

Anakartım : Gigabyte GA-945G-S3 (eski bir kart galiba fakat yapacak başka şeyim yok bu ileriye dönükte bir yatırım yapmak istemiyorum sadece 1-1.5 sene idare etsin beni yeter)

Anakartımın özelliklerine baktığımda PCI Express x16 slotu bulunuyormuş. Bende güzel bir PCI-E x16 ikinci el ekran kartı almayı düşündüm.Ayrıca o sistemde P4 3.0 ghz işlemci vardı bu işlemcide eski olduğu için yeni işlemciler baktım.Anakartım soket 775 pinli işlemcileri destekliyor.PSU ünitem yandığı için yeni bir PSU almam şart oldu verebileceğiniz tavsiyeye göre ;

Power Supply Unit
PCI-e x16 ekran kartı
Soket 775 tipine uygun önerebileceğiniz işlemci

tavsiyelerini yazarsanız sevinirim.Ayrıca upgrade edip etmemem gerektiğini yazarsanız sevinirim çok kararsız kaldım şuan.

Not: İkinci el parça almayı planlıyorum

İnternette araştırdığım bilgilere göre ben şu parçaları almayı düşünüyorum

HD4850 veya bulabilirsem HD5770
500w veya 600w psu
işlemcilerde çok bilgim olmadığı için sadece core2duo serilerine baktım
son olarak 4gb ddr2 ram takacağım anakartın 4 slotuna (4x1) -dual channel özelliğini nasıl kullanabilirim ayrıca onu yazarsanız sevinirim-

Yazacağınız tavsiyeler için şimdiden teşekkür ederim.

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
anakart core2 duo destekliyor 2.el onu al istersen ve hd 5670 veya hd 6570 al darboğaz olmaz.500 w yada 600w psuya gerek yok gereksiz yere elektrk parası ödersin 450 w yeter amd kartlar az enerji harcıyor çünkü

Jelly_Bean

Jelly_Bean

Üye
    Konu Sahibi
az önce internet sitelerinden birinde bir arkadaş şöyle yazmış '' vatandan 1155 soket uyumlu bir anakartı %25 indirimle alıp onun üzerine yeni sistem kurmalısın'' diye soket 1155 e mi geçsem kararsız kaldım çoğu parcayı ikinci el alacağım anakart dışında yardımlarınızı beklıyorum

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
1155e gecersen daha iyi olur cunku 775 eskide kaldı ama 1155in işlemcisi pahalı olur ama 2.el alırsın. Anakartı alcksan sıfır al.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
3 seçenek halinde yardımcı olayım.
1. Secenek
Sistemi idareden öylesine nette gezmek film izlemek icin kullanacaksan
Oyun oynamak için kullanmayacaksan en ucuz şekilde
2. El E2140 veya E2160, E2180 işlemci alırsın max 40tl dahada ucuza satanlar var.
Oyun oynamadığın içinde hd5000 serisinden alabileceğin en ucuz ekran kartını al 300 watt power birde toplamda 100tl eder.

2. Seçenek
Az biraz oyun oynarım dersen orta ayarla oynamak için işlemci yukardakilerle aynı ekran kartını hd5670 ddr5 yaparsın 2. Elde 100 tl civarı yanında 350-400watt power alırsın. İşlemciyi 2.4ghz ve üzerine overclock edersen orta ayarla tüm oyunları oynatır.. Toplamda 200tl fln yapar.

3. Seçenek
Oyuncuyum performanslı olsun dersen ışlemciyi core2duo olarak en yüksek E6700 alabilirsin.
Ekran kartı olarakta 2. El hd5770 alırsın yanında 500w power High ayarla oynarsın toplamda 300 tl eder...

Seçimine göre 4gb ram eklersen tamam olur...

1155 pine geçiş yapabilirsin tabiki istiyorsan. Masraf olarak şöyle olur.
Bir anakart lazım 100tl. Sıfır. 2. El alırım dersen 70-80 tl yanına pentium G serisi bir işlemci işini görür. 2. Eli 100-120 tl civarı olması lazım. Ddr3 ram lazım 4gb 50tl. Ekran kartı olarak daha güçlü birşey seçilebilir. HD6850 gibi 2.elde 200tl yapiyor.
Birde 500watt üzeri kaliteli power lazım. Düz hesap min 500 tl yapar.