Jelly_Bean
Üye
PC upgrade yardım
Öncelikle merhaba arkadaşlar
Yurtdışından gelme yaklaşık 10 senelik bir bilgisayara sahibim.480p videoları izlerken bile bilgisayarın donması benim canıma tak etti artık
Bende bundan 1-2 sene önce psu yanan bilgisayarımı tamir ettirip upgrade etmeye karar verdim bütçem 600-700 TL kısaca anakartımın özelliklerini yazayım
Anakartım : Gigabyte GA-945G-S3 (eski bir kart galiba fakat yapacak başka şeyim yok bu ileriye dönükte bir yatırım yapmak istemiyorum sadece 1-1.5 sene idare etsin beni yeter)
Anakartımın özelliklerine baktığımda PCI Express x16 slotu bulunuyormuş. Bende güzel bir PCI-E x16 ikinci el ekran kartı almayı düşündüm.Ayrıca o sistemde P4 3.0 ghz işlemci vardı bu işlemcide eski olduğu için yeni işlemciler baktım.Anakartım soket 775 pinli işlemcileri destekliyor.PSU ünitem yandığı için yeni bir PSU almam şart oldu verebileceğiniz tavsiyeye göre ;
Power Supply Unit
PCI-e x16 ekran kartı
Soket 775 tipine uygun önerebileceğiniz işlemci
tavsiyelerini yazarsanız sevinirim.Ayrıca upgrade edip etmemem gerektiğini yazarsanız sevinirim çok kararsız kaldım şuan.
Not: İkinci el parça almayı planlıyorum
İnternette araştırdığım bilgilere göre ben şu parçaları almayı düşünüyorum
HD4850 veya bulabilirsem HD5770
500w veya 600w psu
işlemcilerde çok bilgim olmadığı için sadece core2duo serilerine baktım
son olarak 4gb ddr2 ram takacağım anakartın 4 slotuna (4x1) -dual channel özelliğini nasıl kullanabilirim ayrıca onu yazarsanız sevinirim-
Yazacağınız tavsiyeler için şimdiden teşekkür ederim.
Yurtdışından gelme yaklaşık 10 senelik bir bilgisayara sahibim.480p videoları izlerken bile bilgisayarın donması benim canıma tak etti artık
Bende bundan 1-2 sene önce psu yanan bilgisayarımı tamir ettirip upgrade etmeye karar verdim bütçem 600-700 TL kısaca anakartımın özelliklerini yazayımAnakartım : Gigabyte GA-945G-S3 (eski bir kart galiba fakat yapacak başka şeyim yok bu ileriye dönükte bir yatırım yapmak istemiyorum sadece 1-1.5 sene idare etsin beni yeter)
Anakartımın özelliklerine baktığımda PCI Express x16 slotu bulunuyormuş. Bende güzel bir PCI-E x16 ikinci el ekran kartı almayı düşündüm.Ayrıca o sistemde P4 3.0 ghz işlemci vardı bu işlemcide eski olduğu için yeni işlemciler baktım.Anakartım soket 775 pinli işlemcileri destekliyor.PSU ünitem yandığı için yeni bir PSU almam şart oldu verebileceğiniz tavsiyeye göre ;
Power Supply Unit
PCI-e x16 ekran kartı
Soket 775 tipine uygun önerebileceğiniz işlemci
tavsiyelerini yazarsanız sevinirim.Ayrıca upgrade edip etmemem gerektiğini yazarsanız sevinirim çok kararsız kaldım şuan.
Not: İkinci el parça almayı planlıyorum
İnternette araştırdığım bilgilere göre ben şu parçaları almayı düşünüyorum
HD4850 veya bulabilirsem HD5770
500w veya 600w psu
işlemcilerde çok bilgim olmadığı için sadece core2duo serilerine baktım
son olarak 4gb ddr2 ram takacağım anakartın 4 slotuna (4x1) -dual channel özelliğini nasıl kullanabilirim ayrıca onu yazarsanız sevinirim-
Yazacağınız tavsiyeler için şimdiden teşekkür ederim.