Pc toplama

Sponsorlu Bağlantılar

burak1011

Üye
    Konu Sahibi
Pc toplama
Arkadaşlar maksimum 3bin liraya pc toplamak istiyorum bu yaz.
Ekran karti olarak asus r9 280x
İşlemci i5 4460
Ram kingston 8gb hyperx red 1600mhz
240 gb ssd
Bunları almak istiyorum aslında gta5için pc toplamışlar bir teknoloji sitesinde bileşenler ordan benim sorum ekran kartı ve işlemci fiyat olarak bunlara yakın ama daha iyi olur diyeceğiniz bir model var mi yardımcı olun lütfen. Birde ekran kartı amd Sorun olur mu?

Aybars1979

Aybars1979

Üye
İşlemci i5 4460
240 gb ssd
Bunları almak istiyorum aslında gta5için pc toplamışlar bir teknoloji sitesinde bileşenler ordan benim sorum ekran kartı ve işlemci fiyat olarak bunlara yakın ama daha iyi olur diyeceğiniz bir model var mi yardımcı olun lütfen. Birde ekran kartı amd Sorun olur mu?
pc toplamayın. bütçenize uygun marka bir pc alın şuan toplamak almaktan daha maliyetli duruyor. otomobil gibi düşünün bir 1 otomobili toplayarak yapsanız daha maliyetli olur fabrikasyon daha ucuz.

burak1011

Üye
    Konu Sahibi
pc toplamayın. bütçenize uygun marka bir pc alın şuan toplamak almaktan daha maliyetli duruyor. otomobil gibi düşünün bir 1 otomobili toplayarak yapsanız daha maliyetli olur fabrikasyon daha ucuz.
hocam öle diyorsunda ekran kartı iyi olan pcler ucuk fiyat. nrmal olanlarda pek işe yarar degil gbi.

BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
Birazdan müsait olunca dönüş yapacağım.
Bu arada bu fiyata tek kasa dahil dimi?

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
saçma bi yaklaşım :nono::kotu:

fiyat performans da herzaman toplama pc ler daha iyidir
Örnek asus pcler

adamların normal kasalarının durumu şöyle içinde en kötü 4790 veya 4770 var ama ekran kartı olarak ben en yüksek 745 gördüm (745 yine iyi, %90'ınnda 730 ve aşağısı var) ve fiyat 2000-3000 tl (sırf 1000 tl işlemci)

ama tytanlar : içinde 4790k var 16gb bellek 2400mhz bazısında 690 bazıısında iki tane 780ti falan var ama fiyatları en az 8000
siz 3000 tl 6000tl lik HAZIR OYUN PCsi diye satılan PC ile neredeyse aynı performansı alabilirsiniz

örnek
CPU: intel 4690K 815tl
MOBO: ASUS H81 Gamer (neden z97 değil, hem daha ucuz hemde g3258 için overclock imkanı veren bios update i diğer k serisi işlemcilerin de overclock imkanının önünü açıyor) 386tl
GPU: MSI GTX960 gaming 2g 822tl
RAM: Corsair vengeance pro 1600mhz cl9 ram 264tl
HDD: 1tb seagate barracuda ya da WD blue : 193tl
SSD:samsung 850 evo 120gb ssd :257 tl
burası 2737tl tutuyor
en az 500w lık beğendiğiniz bi kasa alabilirsiniz en 3 fanlı olmasına dikkat edin (gtx960 140watt tüketen bi kart) tavsiyem 600 varlık bi

eğer ssd den vaz geçerek gtx 970 de alabilirsiniz veya 3000 e kamamlamak istiyorsanız ssd yi 250 de yapabilirsiniz gelecek yıllarda da doğutucu upgrade edip overclockla bile uğraşabilirsiniz (anakart z97 olmadığı için çok üst seviye bi overclock yapılamaz ama 200-300mhz de yeterince artı performans sağlar

örn benim 8350 GTA 5 de 4.0 ghz 55 iken 4.5 ghz de 69 fps ye çıkıyor (bu değer amd de daha fazla çünkü 8 çekirdeğin tamamı 500mhz daha hızlı çalışmaya başlıyor)

Son düzenleme:

burak1011

Üye
    Konu Sahibi
Birazdan müsait olunca dönüş yapacağım.
Bu arada bu fiyata tek kasa dahil dimi?
hocam 3 bin kasa için ayırdım butce en yüksek performanslı kasayı istiyorum ps4 almak vardı aklımda ama pc daha mantıklı geldi 3 4 sene idare edecek bir sistem düzersem iyi olur.
saçma bi yaklaşım :nono::kotu:

fiyat performans da herzaman toplama pc ler daha iyidir
Örnek asus pcler

adamların normal kasalarının durumu şöyle içinde en kötü 4790 veya 4770 var ama ekran kartı olarak ben en yüksek 745 gördüm (745 yine iyi, %90'ınnda 730 ve aşağısı var) ve fiyat 2000-3000 tl (sırf 1000 tl işlemci)

ama tytanlar : içinde 4790k var 16gb bellek 2400mhz bazısında 690 bazıısında iki tane 780ti falan var ama fiyatları en az 8000
siz 3000 tl 6000tl lik HAZIR OYUN PCsi diye satılan PC ile neredeyse aynı performansı alabilirsiniz
size tamamen katılıyorum. marka pclerde hep aynı ekran kartı var geneli sizin dediginiz gibi. az once baktım siteden 2500 e pc toplamıs adam satıyor ekran kartına nvdia 700 series dmiş hangisi oldugu mechul. en iyisi toplama. ama amd mi intel mi kararsızım amd hakkında bilgim yok hiç.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
hocam 3 bin kasa için ayırdım butce en yüksek performanslı kasayı istiyorum ps4 almak vardı aklımda ama pc daha mantıklı geldi 3 4 sene idare edecek bir sistem düzersem iyi olur.

size tamamen katılıyorum. marka pclerde hep aynı ekran kartı var geneli sizin dediginiz gibi. az once baktım siteden 2500 e pc toplamıs adam satıyor ekran kartına nvdia 700 series dmiş hangisi oldugu mechul. en iyisi toplama. ama amd mi intel mi kararsızım amd hakkında bilgim yok hiç.
Ben AMD kullanıyorum şunu öğrendim
AMD alacaksanız anakart 2 kat daha önemli hale geliyor yani sizin sli yapabilme imkanınızı bile anakart belirliyor

ben 530 tl ye 8350 aldım 550 tl M5A99Fx PRO aldım (bulsaydım msi fxa gd80 veya sabertooth 990fx alacaktım stockta kalmamış ben de sabertooth dan sonra en iyi kart olan m5a99fx pro aldım memnunum
amd biraz uğraştırıyor ama karşılığını alıyorsunuz performans bakımından hiç bir eksikliği yok ama kendi verdiği stock soğutucuyu kullananlar var mı bilmiyorum ama ben tavsiye etmem işlemcinin turboya çıkmasını bile etkiliyor
en kötü hyper212evo almalısınız yoksa 4.3 ün üzeri zor

burak1011

Üye
    Konu Sahibi
Ben AMD kullanıyorum şunu öğrendim
AMD alacaksanız anakart 2 kat daha önemli hale geliyor yani sizin sli yapabilme imkanınızı bile anakart belirliyor

ben 530 tl ye 8350 aldım 550 tl M5A99Fx PRO aldım (bulsaydım msi fxa gd80 veya sabertooth 990fx alacaktım stockta kalmamış ben de sabertooth dan sonra en iyi kart olan m5a99fx pro aldım memnunum
amd biraz uğraştırıyor ama karşılığını alıyorsunuz performans bakımından hiç bir eksikliği yok ama kendi verdiği stock soğutucuyu kullananlar var mı bilmiyorum ama ben tavsiye etmem işlemcinin turboya çıkmasını bile etkiliyor
en kötü hyper212evo almalısınız yoksa 4.3 ün üzeri zor
hocam belliki bilgilisin ben pek bilmiorum mazur gör sorularımı. amd nin yok buldozer işlemci yok 8 çekirdek 4.5 mhz falan kulaga hos geliyor ama performansı ne bunların. intle bakıyorum 3,2 amd 4,00 yani ben bunu anlamyorum pek. amd ısınır diyen var falan filan.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
hocam belliki bilgilisin ben pek bilmiorum mazur gör sorularımı. amd nin yok buldozer işlemci yok 8 çekirdek 4.5 mhz falan kulaga hos geliyor ama performansı ne bunların. intle bakıyorum 3,2 amd 4,00 yani ben bunu anlamyorum pek. amd ısınır diyen var falan filan.
genel olarak işlemciler aşırı ısınabilir amd işlemciler aşırı overclock edildiğinde resmen yanıyorlar (aşırıdan kastım 8.38 ghz falan azot soğutma ile ) yani overclock da sınır tanımıyor intelin 4770i stock fanla 99 dereceye kadar ısınıyor ama ortalama bi soğutucu ile 50 derecelre kadar düşüyor aynı durum amd için geçerli 8350 sıvı soğutma ile (seidon 120V ver.2) 4.5 ghz de 65 dereye kadar ısınıyor (havalar biraz ısınınca şuan durum böyle) 4.2 ghz de ise 50 derece yani ısı overlock çizgisi katlananarak artıyor ben 4.7 denemeleri yaptım 80 dereceyi görünce geri 4.5 döndüm

yani eğer üzerinde 200 tl verip iyi bir su soğutma almadıkça yüksek overcloğa çıkamıyorsunuz eğer uğraşmyı sevmeyen birisi iseniz performans sabit kalsın diyorsanız intel ama ben render işleriyle de uğraştığım için çekirdek sayıcı beni yakından ilgilendiriyordu intelin 8 çekirdekli işlemcisi ozamanlar yoktu (gerçek 8 çekirdek) biraz hesaplı olsun diye de amd terçih ettim şuan ki hali 4690 ve 3770k nın overclock lu hali ile aynı performansta
eğer amaç sadece oyun ise intel diyorum

her işlemcinin sorunu ama dert edilecek bi şey değil
AMD yi overclocksuz kullanacaksanız intel her zaman daha iyi

burak1011

Üye
    Konu Sahibi
hocam amacım oyun oynmak pc de gta5 rivals yeni cıkacak nfs oyunu gibi. sırf bu yüzden topluyorum. işlemci kısmında intli tercih edecegim bu yorumunuzdan sonra. cok bilgilendirici oldu cok teşekkür ederim.

BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
İşlemci i5 4460
240 gb ssd

Geldim, bi bakalım..
Tek kanal 588W veren bi PSU 600B. Bronze sertikalı oldukça iyi.

• Beğen
Tepkiler: burak1011

burak1011

Üye
    Konu Sahibi
Geldim, bi bakalım..
Tek kanal 588W veren bi PSU 600B. Bronze sertikalı oldukça iyi.

Hocam işlemci anakart hard disk tamamdir. Ram i kingstn 8gb tek modül olarak düşünmüştüm. Ekran kartı da r9'280x diye ama sizin kart 512bit Çok daha uzun süre kullanılır herhalde. Bu sistem gerçekten baya yattı kafama. Ben ekran kartından kısp 240 lik ssd alacaktım. Onu ilerleyen zamanlar da alayım.

BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
Hocam işlemci anakart hard disk tamamdir. Ram i kingstn 8gb tek modül olarak düşünmüştüm. Ekran kartı da r9'280x diye ama sizin kart 512bit Çok daha uzun süre kullanılır herhalde. Bu sistem gerçekten baya yattı kafama. Ben ekran kartından kısp 240 lik ssd alacaktım. Onu ilerleyen zamanlar da alayım.

SSD sonra da alınır, önerdiğim sistem fazlasıyla çok iyi ve uzuunn sene götürür sizi :)

• Beğen
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
kartların bit değeri ile karşılaştırma yapmayınız

bazı renk ve veri şıkıştırma algoritmaları ile daya yüksek performans alınabiliyor
örn gtx960 ın 7010mhz ramleri var ama 9000mhz kadar performanslı diyor ve testlerle bunu kanıtlıyor
veya 256 yerine 128 bit geçerek daha verimli kullanımla 256 bit in veri yolu genişliğini aşılabiliyor

ekran kartı alırken gpu ya bakın ram veya bit e değil çünkü bunlar performansı belirliyor

4gb gt730 ise 3 gb lik gtx780ti aynı mı? arasında 10-15 kat performans farkı var

veya 512 bit r9 290x ile 384 bitlik titan x arasındaki performans ne kadar farklı yani önemli olan GPU daki çekirdekçik ve bulundurduğu teknolojiler

şuan için gtx960 amd nin en iyi ekran kartından daha iyi H.265 Coding yapar
yani gelecek oyunlarda performans farkı gelişmemiş teknolojili kartlara göre daha güncel kalır

r9 280x denilen kart aslında HD 7970 adındaki yaklaış 3 4 yıllık bi kartın yeniden isimlendirilmesi ile olşuşmus

sizin önerdiğiniz kart da r9 290 ın yenilenmiş hali
benzer olarak r9 380 = r9 285 ona eşit bire bir aynı gpuyu isimini değiştirmişler

• Beğen
exp_l0it

exp_l0it

Üye
bazı renk ve veri şıkıştırma algoritmaları ile daya yüksek performans alınabiliyor
örn gtx960 ın 7010mhz ramleri var ama 9000mhz kadar performanslı diyor ve testlerle bunu kanıtlıyor
veya 256 yerine 128 bit geçerek daha verimli kullanımla 256 bit in veri yolu genişliğini aşılabiliyor
r
bu kısımı şu ekran kartları ile ilgili yazıya eklettirsenize. daha faydalı olur ben orda görmedim

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
ben o kısımda 760 ile 960 arasında bi karşılaştırma yapmıştım bu olay sadece bu kartlar arasında değil onun için özellikle yazmadım

yani gtx760 256 bit ama gtx 960 128bit ama daha yüksek performans veriyor
veya 780ti 384 bit ike 980ti 256 bit
tabiki 980ti daha iyi yani demek ki artık bit yarışı bitti

burak1011

Üye
    Konu Sahibi
kartların bit değeri ile karşılaştırma yapmayınız

ekran kartı alırken gpu ya bakın ram veya bit e değil çünkü bunlar performansı belirliyor

4gb gt730 ise 3 gb lik gtx780ti aynı mı? arasında 10-15 kat performans farkı var

veya 512 bit r9 290x ile 384 bitlik titan x arasındaki performans ne kadar farklı yani önemli olan GPU daki çekirdekçik ve bulundurduğu teknolojiler

şuan için gtx960 amd nin en iyi ekran kartından daha iyi H.265 Coding yapar
yani gelecek oyunlarda performans farkı gelişmemiş teknolojili kartlara göre daha güncel kalır

r9 280x denilen kart aslında HD 7970 adındaki yaklaış 3 4 yıllık bi kartın yeniden isimlendirilmesi ile olşuşmus

sizin önerdiğiniz kart da r9 290 ın yenilenmiş hali
benzer olarak r9 380 = r9 285 ona eşit bire bir aynı gpuyu isimini değiştirmişler
Hocam engin bilgiler için çok teşekkür ederim. Söylediğiniz şeyleri tekrar okuyacağım sakin kafa ile. Siz 1100liraya kadar hangi kartın uzun ömürlü ve performanslı olduğunu düşünüyorsunuz

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
fiyatlar değişiyor ama kriteriniz gelecek yıllar için
nVidia için Maxwell mimarili (GM200 serisi ve üstü)
Radeon için GCN mimarili (GCN 1.1 ve üstü)

kartlar alırsanız daha uzun ömürlü olur eğer Video montajları ile uğraşıyorsanız CUDA denilen teknoloji için nvidia'yı tercih edebilirsiniz