Bu aşırı sıcaklığın nedeni, kullanıcı hatasından kaynaklanır. Eğer yüksek sistem gerektirecek uygulamalar veya oyunlar açmaya, kullanmaya çalışıyorsanız bu gibi ısınma problemleri olabilir. Yeni format atmak, bilgisayarınız da Virus olmadığı anlamına gelmez. Mutlaka girdiğiniz bir siteden veya kurduğunuz bir programdan Virus bulaşır. Ram'in boştayken bile %70'ler de çalışması, bilgisayarınızda Virus olduğu anlamına gelir. Onun için "Norman Malware" Cleaner'ı temin edin. Kendi sitesinden indirin. Kullanıcılara bedava olarak geliştirilen bu yazılım, bilgisayarınızdaki zararlı yazılımları bularak, itina ile onarıyor ve kötücül olanları siliyor. Bilgisayarınızdaki hasarlı sistem dosyalarını onarıyor ve gerekirse yenisi ile değiştiriyor. Kayıt girdilerinde hata var ise bunları modifiye ediyor. Kayıt defterine zararlı yazılımlar bulaştı ise bunları onarıyor. Onun için Norman Malware Cleaner'ı indirdikten sonra " Scan" ile bilgisayarınıza, komple sistem taraması yaptırın. Bu biraz zaman alabilir. Fakat tüm hataların giderilmesi ve zararlı yazılımların silinmesi, bilgisayarınızın optimize edilmesi için bu şarttır "emre0102"
Donanımsal problem açısından bakacak olursak, fanlar yeterli derece de donanımları soğutmuyor olabilir. Onun için kasanızın içerisinde ne kadar hava sirkülasyonu olduğuna bakın. Ayrıca İşlemcinizin termal macununu yenilettirin. Termal macunu bitti ise doğal olarak İşlemci, ısısını fan yardımı ile dışarı atamadığından dolayı sıcaklık üst değerler de olabilir. Komple kasanızın tozunu alın. Özellikle İşlemcinizi yerinden sökün ve bulunduğu bölgede ki tozları elektrik süpürgesi yardımı ile alın. Ram'i slotundan çıkarıp, başka bir slota transfer edin.
Ayrıca kullandığınız İşletim Sistemi, yükte iken yüksek sistem gereksinimi ister. Oynadığınız bir oyun da Vista, 2GB Ram ister. İşletim Sisteminin de performans düşmesi ile ilgisi vardır. Sisteminize göre İşletim Sistemi kurmalısınız ki, donanımlar da işlevini yerine getirebilsin. Onun için bu sisteme göre Windows XP SP2 veya SP3 kullanmanız daha sağlıklı olacaktır.