PC' me USB den lanet bir virüs bulaştı lütfen yardım edin =(

Sponsorlu Bağlantılar

Feel It

Feel It

Üye
    Konu Sahibi
PC' me USB den lanet bir virüs bulaştı lütfen yardım edin =(
Merhaba,
Üzülerek belirtmek isterim ki arkadaşımın usb sine oyun setupu atmak üzere pc me taktım.
Setupu attıktan sonra usb yi çıkarttım. Beklenmedik bir ses geldi 3-4 tuşa basarken bir ses gelir ya ondan farklı bir ses geldi tonu biraz daha fazla. Ve bu virüs Görev Yöneticisi'nde sırf cmd.exe ve services.exe dosyalarını açıyor bir dosyası var onu sonlandırınca cmd ve services exelerini açmayı durduruyor. Eğer o exeyi sonlandırmassam sınırsız olarak cmd ve services exelerini açıyor. 300-400 tane açıyor ve pc sapıtıyor. Resim de koymak istedim belki sorunu çözmede yardımcı olabilir.

Bu virüsün hakkından nasıl gelebilirim lütfen bana yardımcı olun :(

EroL

EroL

Emekli Yönetici
bak bi kaç gün önce dün geceydi heralde bi konu açtı birisi: gizli klasörleri görüntüleyemiyordu. ona nedvet yardım etti nedvedin verdiği ufak boyutlu dosyayla bu sorunu çözebilirsin. yada denemekte fayda var. suan sana link veremiyorum dün geceki konuları araştır, kırmızı renkte tavsiye diye başlıyordu konu adı. bulursan nedvetin konusu burdada buldum diyerek linki koyarsan aynı problemi yaşayan arkadaşlara kolaylık olur

Feel It

Feel It

Üye
    Konu Sahibi
Erol abi pc sapıttı sinirden ağlıyacağım :agla
görev yöneticisinden birsürü şey açılıyor :(
Hard Diski formatladım yine çıkıyor o şey keşke takmaz olsaydım o usb yi yeni pc mi alıcam şimdi ya :( Uzun süre forumdan uzak kalmak bana çok koyucak + msn :(
off ya gitti güzelim bilgisayar bu virüsleri çıkartanların Allah belasını versin diyecek birşey bulamıyorum abi oruçlu ağzımla günaha girmekten korkuyorum nasıl kurtulurum.

EroL

EroL

Emekli Yönetici
sakin ol bise olmayacak format attın ve hala aynı sorunmu var. ama formatı c/d sende kaçtane varsa pcyi komple format ataydın ? o tarz virüsler bulaşır, bende yedim temizleniyo. ama son çare şunu yap: senın driverların cd de yüklüdür büyük ihtimal tüm sürücüleri formatta sil yeniden bölüm oluştur. formattan sonra sakın flaş,cd takma ilk driverlarını yükle, güvenilir bi siteden virüs prg indir bence kaspersky, kur ve güncelle. daha sonra gerekli

--------------- Ekleme ---------------

herşeyi netten indir. eski setuplarını kullanma. flasına gelince: shift tuşuna basılı tut ve flaşı tak şhifti bırakma ama sakın, bilgisayarımdan flaşa gel açmadan sag tıkla virüs tarat.sonrada biçimlendir istersen. ama şhiftten virüsü temizlemeden elini çekme. bu sıralamayla gidersen yüzün güler

Topal Sinek

Topal Sinek

Üye
Erol abi pc sapıttı sinirden ağlıyacağım :agla
görev yöneticisinden birsürü şey açılıyor :(
Hard Diski formatladım yine çıkıyor o şey keşke takmaz olsaydım o usb yi yeni pc mi alıcam şimdi ya :( Uzun süre forumdan uzak kalmak bana çok koyucak + msn :(
off ya gitti güzelim bilgisayar bu virüsleri çıkartanların Allah belasını versin diyecek birşey bulamıyorum abi oruçlu ağzımla günaha girmekten korkuyorum nasıl kurtulurum.

Tüm diskleri kaldırarak format çek ardından c ye xp yi yükle bu sekilde kurtulmaman imkansız yani ardından da arkadaşın dediği gibi pc dirverlerini yükle en son olarak kaspersky antıvırus ile ad ware yükle ad aware programını 3 güne bir çalıştır hiçbir soruun kalmaz pc ile alakalı

Feel It

Feel It

Üye
    Konu Sahibi
Ben de biraz araştırma yaptım bu virüs çok lanetli birşeymiş c ile d autorun a kendisini kopyalıyormuş, exelere bulaşıyormuş, bir de Başlat, Çalıştır' a msconfig yazıp giriyorum sistem başlangıcında açılacak exe lerin listesi var orada acayip isimli dosyalar çıktı yani bu lanet şey her pc açılışında kendisini açıyor şimdi bütün şarkılarımı fotolarımı programlarımı feda edip formatı atıcam bundan sonra da flash disk felan da takmıyacam hayatımda böyle bişi görmedim :(
Önerileriniz için çok teşekkür ederim formata geçiyorum iyi günler :)

EroL

EroL

Emekli Yönetici
sonucu bizimlede paylaş. ayrıca mp3 lere bile bulaşıyo. bende yedim o virüsten tek yol herşeyden vazgeçip yeni bir sayfa açacan

OGUZHAN432

OGUZHAN432

Üye
ya pc niye gitti diyorsunki sanki biosu deldi virüs bi şey olmaz adam gibi format at kurtul gitsin aslında ben şöyle yapıyorum aralıklarla pc nini ghost programıyla yedeğini alıyorum böylece düzeliyo bi de şey yapabilirsin internette slax ı indir pc nin cd-rom una tak direkt pc cd rom dan açılıyo hem öğrenmiş olurdun çok güzel bişey mozillası gfelan herşeyi var bu slax denen işletim sisitemin. sonra slax üzerinden harddiskine ulaşıp virüsü silebilirsin ama virüsün adını bilmen gerek tabi

Feel It

Feel It

Üye
    Konu Sahibi
virüsün adını herşeyini biliyorum ama silmek için güvenli moddan kendini nerelere kopyaladığını bilmem gerekiyor. yabancı bir siteden uzman bir kişi 9-10 satırlık virüsten kurtulma makalesi yazmış çok uzun iş + bilgisayarın hard diskini sildim yeniden c - d oluşturdum virüsten kurtuldum. şanslıymışım ki bu virüs bulaşmadan aylar önce programların ve medya dosyalarının yedeği varmış. ucuz kurtuldum. ayrıca Oğuzhan bu virüs senin başına gelmiş midir bilemem fakat şu kadarını söyleyebilirim ki insana gerçekten kafayı yedirtecek türden Autorun.inf dosyasına bulaşarak her pc açılışında otomatik olarak açılmasını sağlıyordu. Yeniden döndüm tekrar maxicep e. Herkese iyi akşamlar :)

electro77

electro77

Üye
Format atarken de hızlı olanından atma normal uzun süreni kullan.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Geçmiş olsun kardeşim...Öncelikle belirtmek isterim herne olursa olsun USB Disk Security programını bilgisayarınızdan eksik etmeyin...USB yi taktığınızda nekadar virüs varsa hepsi anında kendini sisteme kopyalar...Bunun için bu programı kullanabilirsin...Yazılım bölümünde Ulaş kardeşimiz programı paylaşmış ordan indir...Ayrıca sisteme virüs girdiği zaman herşey format değildir...Öncelikle bu tür virüslerde kendini ispatlamış Combofix ve Dracula gibi yazılımlar işini görecektir...Format attığınız bilgisayara da özellikle dikkat edin...Çünkü virüs kendini D , E ne varsa kopyalıyor...Formatladıktan sonra bile bunlar kendini tekrar sisteme kopyalıyor...Biraz dikkatli olursanız sisteminize virüs filan bulaşmaz...Yaklaşık 6 aydır Kaspersky + USB Disk Security sistemimde kurulu...Birkez olsun en ufak bir virüs bulaşmadı...İşinizi önceden sağlama alın ki sonradan pişman olmayasınız...Tekrar geçmiş olsun...

Feel It

Feel It

Üye
    Konu Sahibi
Sağolasın Veysel abi C ve D hepsini formatladım birçok kez reset attım virüsün kalmadığından emin oldum sonra driver ve programlarımı kurdum dediğin programlarıda kurdum. Bilgisayarımda içinde trojan olduğunu bildiğim programlar zarar vermedi bu ufacık dosya file.bat formatında bir dosya oluşturmuş hani bir şaka amacı ile yapılan Not Defteri açarız sonra Start Start Start bunu satır satır yazıp sonra x.bat diye kaydederiz onun kendisini Autorun.inf dosyasına eklemiş halinden bir virüs ama neyseki kurtuldum.
Bundan sonra usblerden veri transferi yaparken daha dikkatli olacağım.
Herkese iyi akşamlar :)

electro77

electro77

Üye
Geçmiş olsun :)

Üst Alt