bendede bir ufaklık var ve aynı dediklerinizi benimde başıma geliyor ama 5-6 yıldır daha hiç format atmadım. üstelik win defender haricinde bir antivirüs vs de kullanmıyorum. maalesef antivirüs proğramları bunlarda pek işe yaramıyor.
öncelikle işletim sisteminiz kopya ise nadirende de olsa format atmanız gerekecektir. eğer win 10 kullanıyorsanız işiniz gayet basit kullanıcı hesapları tanımlar çocuğada birtane çocuk hesabı açarsanız sorun kökünden çözülür yalnız bu seçenek bende işe yaramadı çocuk bir süre sonra benim şifreyi istedi çünkü pc de istediğini yapamaz olunca kullanıcı hesabı anlamsız kalıyor. denemenizde fayda var ama muhtemelen sizdede uzun solulu olmaz.
diğer yöntem ise tarayıcının eklentiler kısmından çocuğunuzun bir şekilde yüklemiş olduğu eklentileri kaldırmak ayrıca denetim masası proğram ekle kaldırdanda pek çoğunu bulup hemen kaldırmanız gerekiyor. tek sorun netmahal denen bir zımbırtı var onu kaldırmak nerede ise imkansız ama bildiğim kadarı ile MS onuda zararlı içerik listesine almış ama 3 aya ama 1 yıla ona da çözüm üretilecek. maalesef çince yazıları olan proğramları kaldırmak biraz zahmetli oluyor.
kısaca 1- çocuk hesabı açabilirsiniz(win10da)
2-zahmetli yöntemi uygulayıp oturup 1 saat eklenti ve proğramları kaldırmakla uğraşabilirsiniz.
3- ise ben denemedim ama tarayıcı ayarlarından güvenlik kısmını artırabilirsiniz. (bu sanırım internet seçeneklerinden yapılıyor ama ne kadar çözüm olur denemediğim için bilemiyorum)
4 bu yöntem %100 etkili. paraya kıyıp çocuğa da bir pc alabilirsiniz yalnız dikkat edin sizinkinden iyi olsun yoksa çabuk keşfediyorlar bir eksikliği yine el koyar.