pc açılmıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 440290

Silinen Üye 440290

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
pc açılmıyor
dün akşam pcyi kapatmıştım sonra birdaha açmayı denedim açılmadı ama fareye elektrik geliyo.

anca kasayı tutup sağa sola çevirirsen açılıyo. acaba power mı yandı yardım ltfen

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Power da sorun olabilir,eğer benim gibi kasaya çok fazla vuran bir insansan doğaldır:D

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Sorun power supply de olabilir...Ama güç kablosu da arıza yapmıştır belki...Öncelikle başka bir güç kablosunu deneyin , olmazsa power supply i değiştirin...

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Birşey değiştirmenize gerek yok. Güç kaynağınıza gelen güç kablosunu sökün. Bu şekilde yani pc de güç yokken bilgisayarın güç düğmesine 2 - 3 kere basıp çekin. Daha sonra güç kablosunu takın ve bilgisayarınızı açın. Bu işlemi yaptıktan sonra bilgisayarınızın normal bir şekilde açılması gerekiyor.

Ne alakası var diyen arkadaşlar olursa eğer. Bilgisayarınız kapalı bir konumdayken yada bilgisayarınız açıkken elektrikler gidip geldiyse bu gidip gelme sırasında güç kaynağında statik elektrik depolanması olur. Siz her düğmeye bastığınızda bilgisayar bu yükü boşaltamaz. Ama gücü kesip elektiriği boşaltırsanız ve tekrardan güç verirseniz işte ozaman sorun düzelir. Ömrünü bilişim sektörüne adamış ve adamkta olan biri olarak bana güvenin :)

OGUZHAN432

OGUZHAN432

Üye
Bence power da sorun yok çünkü fareye elektrik geliyo diyor kasada bir temasızlık var bence açıp kabloları yerlerine iyice bastırmayı deneyebilirsin ya da sorun power kablosunda olabilir.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Eğer farede filan elektrik varsa Ulaş'ın dediği gibi statik elektrik vardır...Power supply deki güç düğmesini deaktif ettikten sonra PC yi açma tuşuna ve reset tuşuna birkaç kez basın...Bu arada bilgisayarınıza 1 saniyeliğine elektrik gelecektir...Geldikten sonra güç düğmesini aktif edin ve PC yi açmaya çalışın...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...