(paradox)cevabı basit ama anlaması zor bir soru

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
teomaxi

teomaxi

Üye
    Konu Sahibi
(paradox)cevabı basit ama anlaması zor bir soru
birgün bir asker düşman askeri esir alır ve derki
asker=bana bir şey söyle ama söylediğin doğru ise seni ip ile asarım ama yalan söylersende seni kurşuna dizerim
esir=................. demiş
ve asker esire bir şey yapamamış esir elini kolunu sallıya sallıya gitmiş
SİZCE NE DEMİŞ
ben 1 ay düşündüm bulamadım

alpryldrm

Üye
şimdi arkadaşım bu esir, askere cevap olarak sen beni kurşuna dizerek öldüreceksin diye cevap vermiş. bu durumda asker eğer esirin söylemiş olduğu gibi kurşuna dizerse esir doğru söylemiş olur bu durumda asker esiri ip ile asması gerekecek. eee sonuç olarak da ip ile asarsa yalan söylemiş olur kurşuna dizilmesi gerekir. ee bu sefer de esir doğru söylemiş olur. eee iple asılması gerekir bu kısır döngü muhtemelen askerin kafasını karıştırmış paradox olmuş......

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
şimdi arkadaşım bu esir, askere cevap olarak sen beni kurşuna dizerek öldüreceksin diye cevap vermiş. bu durumda asker eğer esirin söylemiş olduğu gibi kurşuna dizerse esir doğru söylemiş olur bu durumda asker esiri ip ile asması gerekecek. eee sonuç olarak da ip ile asarsa yalan söylemiş olur kurşuna dizilmesi gerekir. ee bu sefer de esir doğru söylemiş olur. eee iple asılması gerekir bu kısır döngü muhtemelen askerin kafasını karıştırmış paradox olmuş......

Wayyyyyyyy ilk mesajında adam bildi:yuru

alpryldrm

Üye
mersi

teomaxi

teomaxi

Üye
    Konu Sahibi
ewd brawo ama bunun cwbını biliyodun dimi çunku bu soruyu çünkü bu soru KGB ajanlarına sorulan bir soruydu ben bunun cwbını 1 AY da zorla cözdüm :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt