Para isteyen ramazan davulcuları..

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Emek hakkı diyorsunda benim ona para verme gibi bir zorunluluğum yok. Ondan öyle bir talepte bulunmadım.
korsan olup olmadığını nasıl anlarız ?
Bizim burada resimlerini evlere dağıtıyorlar, bazılarında ise belge falan oluyor

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Evine geldiklerinde ellerinde oluyor

messevim

Üye
Emek hakkı diyorsunda benim ona para verme gibi bir zorunluluğum yok. Ondan öyle bir talepte bulunmadım.
Bizim burada resimlerini evlere dağıtıyorlar, bazılarında ise belge falan oluyor
Hani derler ya yeni nesil değişti diye.. İşte bu sözlerden ne kadar da belli oluyor aslında...

Haklısın sen ondan istemedin belki.. Eskiden insanlarda para yoktu. Bizim köyde sahurda davul çalana çıkıp kapının önünde ellerinden ne geldiyse -ekmek-yumurta vs - yardım etmeye çalışırlardı.

Biride çıkıp "ben senden böyle bir istekte bulunmadım" demezdi.. Gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak gerçekten neden bu kadar zorumuza gidiyor?

Tepkiler: Toprak47

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Eskiye bağlı yaşayamayız. Mesela Osmanlı da gelişmeleri takip etmediği için dünyaya hükmeden bir imparatorluk iken gerçek anlamda herkesin pay aldığı bir pastaya döndü. Haklısın yeni nesil değişti çünkü devir değişti.
Hem merak etmeyin ben ve ailem elimizden geldiğinde yardımlarımızı yapıyoruz. Her kurban bayramında en az bir kurban bağışlıyoruz. Her yıl onlarca yiyecek, kıyafet yardımı yapıyoruz. Normalde bunu dile getirmezdim. Ama yazınızdan sanki sadece kendini düşünen biriymişim gibi bir izlenim yarattınız. Haklısınız eskiden para yoktu ama evet devir değişti. Artık taşı kaldırsan altında para bulursun. Türkiye'de işsizlikten bahsediliyor. Bir insan gerçekten iş bulmak istese bulur ve helal bir şekilde parasını da kazanır. Türkiye'de iş beğenmeme olayı var. Kapılarımıza gelen davulcularda , en azından Ankara'dakileri, bunu geleneği devam ettirmek için yapmıyor para kazanmak için yapıyor. Belli bir talep olmaksızın bunu yapıyorlar. Bu dolaylı olarak dilenmektir başka bir şey değildir. Ben de gecenin bir vaktinde elime davul alıp çalmasını bilirim rastgele vurarak ya da bir mani okumayarak. Bu gelenek midir şimdi ? Dediğim gibi eskiden davulcular hakediyordu parasını ama artık haketmiyor.

Tepkiler: .caner., The SLayeR, 0MG90 ve 2 diğerleri

ogzhnoTr

Üye
Artık herkesin evinde telefon var ve alarm kurmayı biliyorlar. Davulcular bir kaç seneye kalmaz biter. Gereksiz çunku.

neyle gönderildiyse gönderildi.

EroL

Emekli Yönetici
Bu konuda Mert'e katılıyorum. Gelenek olarak yaşatmaya devam ediyoruz zaten günümüzde davul aracılığıyla uyanıp sahura kalkan belki anadoluda hala vardır ama büyük şehirlerde bulamazsınız. Geleneğimizde ramazan davulcusu mani okur, ama biz bu davulcuları sadece ana haber bültenlerinde görebiliyoruz. Apartmanda kapımın önünde parayı alana kadar taciz ediyor beni devam eden tek gelenek bu gördüğüm kadarıyla...

Bahşiş toplamak için geldi mani okumaya başladı

zombaka

Üye
belge isteyince tartışma çıkaranlara ne diyeceksiniz (geçen yıl başıma geldi)