Oyun oynarken pc kendini resetliyor

Degisik sesler geliyo demissin tıkırtı seklindeyse bu sesler harddisk'in ömrü bitmis demektir bu da kasılmalara sebep olur ama sadece oyun degil genel kullanımda dahi görülür.
Diger etken ise psu yetersiz kalıyo olabilir ekran kartı fazla güç çektiginde kasılmalar da normal.Ekran kartının ve diger donanımların hakkında bilgim yok yetersiz olabilirler.

Tepkiler: aeercan66
    Konu Sahibi
normal kullanımda hiçbir sorun yok oyundada donma felan olmuyor hiç direk reset atıyo attığı zaman pc çokta eski değil bu kadar kısa sürede bozulmaması lazım eski pclerimi 7-8sene kullanıyordum bu kadar çabuk ekran kartımı bozulur tıkırtı sorunuda kendiliğinden gitti şuan yok temizleyince düzelmiş olabilir. Sistem özellikleri bunlar:

Ekran kartın pek iyi degil ama onun haricinde diger donanımların güzel güncel bi sistemin var.
Pes13'ü oynatmaya yetmeli.Güç kaynagın kaç watt ögrenebilirmisin üzerinde yazar.

Konu Sahibi
şu an 20dkdır resetlemeden oynamaya başladım :P anladımki pc taş gibi herşey beni delirtmek için bende şans yok bi çalışıyo bi çalışmıyo

- - - Eklendi - - -

Ekran kartın pek iyi degil ama onun haricinde diger donanımların güzel güncel bi sistemin var.
Pes13'ü oynatmaya yetmeli.Güç kaynagın kaç watt ögrenebilirmisin üzerinde yazar.
kasayı açmaktan başka bi öğrenme yolu varmı kapalı durumda şuan?

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

sanırım 300w outputs watt:300 diyo ama başka bürsürü bişiler daha yazıyo

Vardır ögrenmek için uygulama falan ama bilmiyorum arastırmadım açmana gerek yok sıkıntı yoksa eger.
Psu da yeterli güçteyse sorun donanımsal degil yazılımsaldır demektir temiz bi format gerekebilir.

- - - Eklendi - - -

300 watt ise çok çok yetersiz o pc nasıl çalısıyo yahu denir buna

Konu Sahibi
olabilir uzun süredir format atmıyorum en iyisi temiz bir format olmalı bencede donanımda sorun olmaması lazım yarın win8e geçmeyi düşünürken iyi oldu bu aslında sorunda çözülürse

- - - Eklendi - - -

valla model belson jl400 ama hiçbiyerde bilgi bulamadım üstünde ayrıyeten AC ınput:230 v 50hz -----outpusts watt:300W+5v&+3.3v:130w yazıyor ama ne demek istemişler anlayamadım

- - - Eklendi - - -

ama sadece pes 13 deil piyasadaki en yeni oyunları oynadım hiç bir donma yok ful grafikte oynuyorum

Polymath

Üye

grafikte bi cal of duty black ops 2 fln clstırmaz. Biraz fazla abartmıssn islemci fan arasndaki macunu kontrol ettn mi?

- - - Eklendi - - -

grafikte bi cal of duty black ops 2 fln clstırmaz. Biraz fazla abartmıssn islemci fan arasndaki macunu kontrol ettn mi?

Konu Sahibi
valla black ops2yi oynamadım ama battlefield3 ve mw3'ü grafik donmadan çalıştırıyordu. termal macunu kontrol etmedim ona nasıl bakcam bilmiyorum ama bi araştırıyım

Polymath

Üye
islemci sıcaklığını kontrol etti ni? Bi kntrol et snrasnda termal macuna bkarsn.

Konu Sahibi
pcyi açtıktan 10dk sonraki bunu çektikten sonra oyunu açtım:

- - - Eklendi - - -

değerler normal mi yoksa yüksekmi?

- - - Eklendi - - -

anakart sıcaklığı 43derece şuan

Polymath

Üye
Sıcaklıklar normal görünüyor. Sorun ekran kartı olma ihtimali var. Pcye başka bir ekran karti bulup denemen mümkün mü?

kaptan23

Üye
termal macun sür sorunun kalmaz gibi olur

- - - Eklendi - - -

sorun ısınmadan ziyade powerden diye düşünüyorum.Buna ek arak oyun sırasında ekranda kararma,mavi ekran v.s. sorunuda görünürse power supply düşük voltaj veriyor diyebilirim..

Konu Sahibi
yok eski pcnin var oda onboarddı yani olmaz bide laptop var oda apayrı bi termal macunu kontrol ediyim ben yanlız 2saattir oynuyorum reset felan olmadı cidden pc gıcıklığına yapıyo bişeyi yok inanacam buna istediği zaman çok güzel çalışıyo sabah ise 5dkda bir reset atıyordu

- - - Eklendi - - -

aslında önceden reset atıyodu fakat bugün biryandan müzik açıktı kırmızı noktalar çıktı ekran karardı fakat müzik sesi kesilmedi yani sadece ekran kararmış durumdaydı, ozaman düşük voltaj neden olmuş olablrmi buna?

kaptan23

Üye
muhtemel açıklamaların ona benziyor ve evde yapabileceğin birşeyde değil

Konu Sahibi
demek kara kutuyu inceleme altına aldırmak lazım neyse iki buçuk saattir bişey olmadı fakat oyunu tam ekran oynamıyorum şuan alakası varmı bilmiyorum ama bide tam ekran yapıp deneyim o zaman bozulursa tamire yollayım

kaptan23

Üye
geçmiş olsun kardeş başkada yardımcı olabileceğimiz birşey yok kusura bakma (son birşey virüsten olma olasılığıda var ne olur ne olmaz bi virüs programı ile tarattır)tekrar geçmiş olsun

Tepkiler: aeercan66
    Konu Sahibi
geçmiş olsun kardeş başkada yardımcı olabileceğimiz birşey yok kusura bakma (son birşey virüsten olma olasılığıda var ne olur ne olmaz bi virüs programı ile tarattır)tekrar geçmiş olsun
bugün format attım zaten sorun yazılımsal felan ise diye ama yok düzelmedi, herkese teşekkür ederim sorunu çözmek için tüm forum seferber oldu zaten nerdeyse bide sorunun powerda olduğunu çözmekte yararlı oldu yozgattaki bilgisayarcıların benden tek farkı biraz daha fazla bu sorunlarla karşılaşmış olmaları zaten sorunu bulamaz servise yollarlardı muhtemelen herkese tekrar tekrar teşekkür ederim

Tepkiler: kaptan23

kaptan23

Üye
elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz tekrar geçmiş olsun..