Ovi Haritalar Sürekli İnternete Bağlanmaya Uğraşıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mahirmete

mahirmete

Üye
    Konu Sahibi
Ovi Haritalar Sürekli İnternete Bağlanmaya Uğraşıyor
Arkadaşlar merhaba. N8 imi alalı bir hafta oldu. 5110 dan beridir de Nokia kullanıcıyım son telefonum da N95 8GB idi. Navigasyon ve GPS olayına aşinayım ancak N8 in internet ayarlarını bi türlü çözemedim.

Sorunum şöyle. Ovi Haritalar ı açtığımda hemen 'Avea İnternete bağlanılıyor' diyor ve bağlanıyor. 2-3 kb aras bi alışveriş yapıp bağlantıyı kesiyor ama bu da bana 0.20 TL ye mal oluyor her açtığımda (İnternet paketim bitti de :) )

Uzun uzun yazmak yerine ayarlarımın ekran görüntüsünü aldım, bi fikri olan varsa lütfen yardım edin. Yoksa Garmin'e geçiş yapacağım böyle giderse :)

doruk944

doruk944

Üye
Bu sorun bendede mevcut wirless yerine mobile internete bağlanıyo üstelik türkiye haritası bende hali hazırda indirlmiş olmasına ramen :(

by_oguz

by_oguz

Üye
web e girin ordan seceneklerden baglantıyı herzaman sor yapın. sonra uygulama ayarlarından konumlama ayarlarına gelin. ordan şebeke tabanlıyı kaldırın bir daha girmez

doruk944

doruk944

Üye
web e girin ordan seceneklerden baglantıyı herzaman sor yapın. sonra uygulama ayarlarından konumlama ayarlarına gelin. ordan şebeke tabanlıyı kaldırın bir daha girmez

webde öğle bir seçenek yoq :bilmm

mahirmete

mahirmete

Üye
    Konu Sahibi
benim paylaştığım ekran görüntülerinden ikincisini diyor yani :)

--------------- Ekleme ---------------

doruk944 kardeşim; uygulama ayarlarından konumlama yöntemlerinde şebeke tabanlıyı kaldırdıktan sonra Wi-Fi/Ağ ı da kaldır. Onu da kaldırınca internete bağlanmıyor.

by_oguz; teşekkürler kardeşim işe yaradı..

doruk944

doruk944

Üye
oldu çok teşekürler bu arada kıbrıs haritasını indiriorm ama adanın hiç biyerinde yol gözükmüo neden?

ReaqL

ReaqL

Üye
arkadsım bende bi öneride buLunayım.. Benımkı turkcell ınternetten baglanınca konturum gıdiyodu, ayarlarından şifre soru tıkladım şifre koydum her baglantıda şifre istiyor iptal diyorum bağLanmıyor buda akLında buLunsun:)

mahirmete

mahirmete

Üye
    Konu Sahibi
belirlediğin şifreyi girince açılıyo yani bağlantı?

doruk944

doruk944

Üye
belirlediğin şifreyi girince açılıyo yani bağlantı?

arkadaşın demek istediği şifre koyunca otomatik bağlanmıyo şifre soruyo iptal dersen bağlanmıyo şifreyi girersen inte bağlanıyo

ReaqL

ReaqL

Üye
ayNen öLe:)

mahirmete

mahirmete

Üye
    Konu Sahibi
süper fikirmiş :)

suat1111

suat1111

Üye
olsun metin tahmini yapıyor

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Bu ayarların tamamı bende yapılmış. Fakat bu haritaları nereden indiriyoruz arkadaşlar?
Bide şunu sorcam benim evde wireles var ben şimdi konumlama yöntemlerinde wirelesi işaretlediğimde bulunduğum bölge olan bursa haritasını görüyor cihaz yani wireles açıkken problem yok ama evden uzakta başka bir yerde olduğumda konumlama yöntemlerinde sadece tümleşik gps yi bırakıyorum ve bekle allah bekle konumum bulunmuyor ve sadece evde wirelesin kayıtlamış olduğu bursa haritası gözüküyor. Sizin bu dediğiniz türkiye haritasını yüklediğimde nerede olursam olayım istanbul -ankara vs sadece tümleşik gps ile konumumu bulabilecekmi cihaz? bu bağlanma süresi nedir peki haritalar yüklüyken?

akibet2

Üye
arkadaşlar bunun Kaynağını ben biraz araştırdım sizide yazim (:

öncelikle Şimdi şunu anlatim size anladığım kadarıyla n8'de bilgisayardaki gibi erişim noktaları seçiyorsunuz . mesela
menü - ayarlar - bağlantı - ayarlar - hedefler
Şimdi Burda önemli oLan erişim noktaları Hatta Bazı arkadaşlar diyor wLan kapanmıyor nasıl kapatıcaz falan burdan girdiğiniz ağın erişimini silerseniz telefon o ağa otomatik bağlanmaz neyse

şimdi burda 2 tane ayar var 1. internet 2. Wap şimdi Wlan ile bağlanmak istediğinz zaman internet ve wap'taki bütün erişimleri silin daha sonra ;

seçenekler - yeni erişim noktası -

Bu bölümde Bağlanmak istediğiniz Wlan'ı seçin ve bu kadar (: ARtık web tarayıcısında o ağı kullanırsınız .

Ben bu şekilde bir çözüm bulabildim şuan sorunsuz kullanıyorum .

SPLNTR

SPLNTR

Üye
şimdi benim anlamadığım mesle şu gps ücretsiz diyorlar ama eğer internetin yoksa kontörün de gitmesini istemiyosan bu haritalar etrafındaki yemek salonlarını ve sokak isimlerini öğrenmekten başka işe yaramıyo ovi mapi tam kullanmak için net mutlaka gerekli yani ben tam anlamadım bu meseleyi konumunu bulamıyo bulamayınca da zaten hiç bişe yapamaz net şart mı yani

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt