Overclock

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ibo1996

ibo1996

Üye
    Konu Sahibi
Overclock
Overclockta anlamadığım birkaç nokta var şimdi Setcpu programıyla veya Antutu Cpu Master ile overclock yaptım bunun şarjı sömürdüğü zaten ortada ama işlemciye veya bir donanıma zararı varmı ve oyunlarda çok farkettiriyormu kendini performans açısından ekran geçişlerinde hız oluyormu

bertinos

bertinos

Üye
Kesinlikle zararı var.Örneğin 800 mhzlik telefonu 1.2 ghz yaparsan zorlanır daha çok güç harcar işlemciye zarar verir örneğin o telefonun ömrü 5 seneyse overlocktan sonra 3 sene kullanırsınız.Karar sizin fakat ben önermem işlemciye zarar verir :nono:

• Beğen
Tepkiler: ibo1996
ibo1996

ibo1996

Üye
    Konu Sahibi
o zaman gerek yok ben telefonu uzun süre kullanmak istiyorum yani :)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Kesinlikle zararı var.Örneğin 800 mhzlik telefonu 1.2 ghz yaparsan zorlanır daha çok güç harcar işlemciye zarar verir örneğin o telefonun ömrü 5 seneyse overlocktan sonra 3 sene kullanırsınız.Karar sizin fakat ben önermem işlemciye zarar verir :nono:

Galaxy W overclocklu işlemciyle geliyor :hmmm

ibo1996

ibo1996

Üye
    Konu Sahibi
tamamda zararı olmasa fabrika kendi yapar verir her telde galaxy w da nasıl öyle bir ayrıcalık tanınmış anlamadım.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
tamamda zararı olmasa fabrika kendi yapar verir her telde galaxy w da nasıl öyle bir ayrıcalık tanınmış anlamadım.

Bilgisayar işlemcilerinden, ekran kartlarından haberin var mı? Ünlü çoğu modelin bir de overclocklu versiyonları var ;) Hatta kendi kullandığım Intel Core i5 2500k işlemcisinin özelliği, 2500'lü modeline göre çarpan kilidinin bulunmaması. Yani overclock yapılması için üretilmiş ;)

Overclock zararlı değildir, atın bu düşünceyi kafanızdan, tabuyu kırın. Dikkatlice yapılan tüm overclocklar oldukça faydalıdır. Günümüz teknolojilerinde overclock yüzünden hasar gören hiçbir cihaz bulunmamaktadır.

Ben 2Ghz'e overclock yaptım. Telefon eksi model olsa yanabilirdi ancak yanmadı, işlemci testi sırasında telefon kapanıp açıldı. Anladım ki 2Ghz biraz fazla 1.9'a çektim test başarıyla sonuçlandı. Yani yansaydı çoktan yanmıştı telefon ;)

ibo1996

ibo1996

Üye
    Konu Sahibi
benm tel galaxy ace 832 mhz işlemci var kaça kadar zorlayabilirim bunu
bide set cpuda ayarı yaptıktan sonra yeniden başlaması normalmi ?

bertinos

bertinos

Üye
benm tel galaxy ace 832 mhz işlemci var kaça kadar zorlayabilirim bunu
bide set cpuda ayarı yaptıktan sonra yeniden başlaması normalmi ?
Hocam şimdi sana şöyle diyeyim sen atıyorum maximum 832 ml bira içebiliyorsun.1000 ml içersen nolur?Kusarsın miden bile temizlenmek zorunda kalabilir.Bunu da böyle düşün 800 mhz yeterli 1ghz yapıp ne yapacaksın ki?Telefona zarar verirsin çabuk bozulur.Hiç zorlama 832 mhzyi 900 mhz yapsan bile 5 yıllık olan kullanım süresini 4 yıl 6 aya falan düşürecektir.Kesinlikle önermiyorum :kotu:

ibo1996

ibo1996

Üye
    Konu Sahibi
Peki o zaman overclock benm için bitmiştir ben Telefonumu uzun süre kullanmak istiyorum :)

SilentOne

SilentOne

Üye
yapmayın be overclock un zararı yoktur işlemciye flen tabi sen gider 800 mhz yi 1.8 e çıkartmadıqın sürece çıkart 1.2ghz hiç bir zararı olmaz biraz bataryan çabuk biter 12 saatte bitiryosa bataryan 9 saate biticek gbi ama overclock yu çok abarmadıqın sürece hiç bir zararı yoktur bndede 2500k var 3.5ghz işlemci temzi 4 e çıkarttın mı sıkıntı milsal 3.5 de kullan zararıyok telefondada ole fazla abartmayacan

enes-1907

enes-1907

Üye

Bilgisayar işlemcilerinden, ekran kartlarından haberin var mı? Ünlü çoğu modelin bir de overclocklu versiyonları var ;) Hatta kendi kullandığım Intel Core i5 2500k işlemcisinin özelliği, 2500'lü modeline göre çarpan kilidinin bulunmaması. Yani overclock yapılması için üretilmiş ;)

Overclock zararlı değildir, atın bu düşünceyi kafanızdan, tabuyu kırın. Dikkatlice yapılan tüm overclocklar oldukça faydalıdır. Günümüz teknolojilerinde overclock yüzünden hasar gören hiçbir cihaz bulunmamaktadır.

Ben 2Ghz'e overclock yaptım. Telefon eksi model olsa yanabilirdi ancak yanmadı, işlemci testi sırasında telefon kapanıp açıldı. Anladım ki 2Ghz biraz fazla 1.9'a çektim test başarıyla sonuçlandı. Yani yansaydı çoktan yanmıştı telefon ;)
furkan bana kalsa 1.9 da fazla en ideali 1,6 veya 1.4 hem fazla da ısınmaz..

bertinos

bertinos

Üye
yapmayın be overclock un zararı yoktur işlemciye flen tabi sen gider 800 mhz yi 1.8 e çıkartmadıqın sürece çıkart 1.2ghz hiç bir zararı olmaz biraz bataryan çabuk biter 12 saatte bitiryosa bataryan 9 saate biticek gbi ama overclock yu çok abarmadıqın sürece hiç bir zararı yoktur bndede 2500k var 3.5ghz işlemci temzi 4 e çıkarttın mı sıkıntı milsal 3.5 de kullan zararıyok telefondada ole fazla abartmayacan
O zaman firma 1.2 ghzle yollardı.Tekrarlıyorum içme limitin 800 ml bira yerine 1200 ml bira alırsan kusarsın.Telefonlar içinde aynı şey geçerli ;)

tuzluca76

tuzluca76

Üye
Telefonlarında içme limiti sabit değil overclock taki amaç o limiti arttırmak. Meselâ benim DesireHD 1 ghz limiti var overclockla sadece limiti arttıririm bunun telefona bir zararı olmaz tabi çok yüksek seviyelere getirip telefonu yakmadikdan sonra. Kernelin izin verdiği en üst noktadan biraz aşağısıni kullanırsan sorun olmaz :)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Kaç gündür telefonumu 1ghz'den 1.4ghz'e çıkarmış öyle kullanıyorum tek sorun olmadı. Ama overclock sevmyenlere ve amatörlere tavsiye etmem çünkü overclock'un adı kötüye çıkıyor sonra :)

ibo1996

ibo1996

Üye
    Konu Sahibi
ama telin ömrünü kısalttigi ortada

PriZm

PriZm

Üye
voltajlar ile oynamadığınız sürece hiçbir zararı yok:oke:

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
ama telin ömrünü kısalttigi ortada

Overclock yapmadığına pişman olursun. Cihazını 4 yıl kesin kullanacak mısın? Ben 5230'umu çok sevmeme rağmen 3 yıl ancak kullanabildim :)

ibo1996

ibo1996

Üye
    Konu Sahibi
şimdi set cpu programına girdim orda min ve max ı kaç yapmam gerekio ve orda telefonun resetlenmesi gerekiyormu frekansları kaç mhz yapayım :good:

SilentOne

SilentOne

Üye
O zaman firma 1.2 ghzle yollardı.Tekrarlıyorum içme limitin 800 ml bira yerine 1200 ml bira alırsan kusarsın.Telefonlar içinde aynı şey geçerli ;)
sen öle düşünüyorsun aylık 800 tl kazanıyorsun ve zorlanıyorsun geçinmek için biri geliyor sana her +400tl veriyor bu durum telefonlar için ole

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt