Haber ÖTV Zammı

Sponsorlu Bağlantılar

blackcat67

blackcat67

Üye
    Konu Sahibi
ÖTV Zammı
ÖTV(Özel Tüketim Vergisi) ZAMMI
Bilindiği üzerinde cep telefonlarında ÖTV(Özel Tüketim Vergisi) yüzde 20 idi.Yeni yıl ile birlikte bu oran yüzde 25 ' e yükseldi.Örneğin daha önce gümrüğe geliş fiyatı 800 TL olan bir telefonda vergi oranı 160 TL iken, bu rakam yeni sistemde 200 TL'ye yükselecek.Yeni sisteme göre hesaplanan rakam 100 TL'nin altında kalırsa vergi otomatikman 100 TL olarak belirlenecek. Bu rakam daha önce 40 TL idi.

Yeni kanun ucuz telefonlara vuracak en önemlisi ise GM Discovery olacaktır.Gümrüğe geliş fiyatı 350 TL olan bir telefonda ÖTV vergisi olarak (eski sisteme göre) 70 TL alınıyordu . Yeni sistemde ise bu rakam 87.5 TL tutuyor. Ama 100 liranın altında olduğu için otomatikman bu rakam 100 TL'ye yuvarlanacak. Bu da verginin yüzde 10 oranında zamlandığı anlamına geliyor.

Malum biz tüketicileri de zor durumda bırakıyor. Döviz seviyeside gittikçe artıyor , üzerine bu zamda gelince bazı tüketicilere yutdışından alma isteği getiriyor.

D.H Alıntıdır.

Burakkkk250

Burakkkk250

Üye
ya içkiyi sigarayı anlıyoz da elektronik eşyalara niye zam geliyor saçmalığa bak

Invoke

Invoke

Üye
:zzz:

0MG90

0MG90

Üye
tam yeni telefon alacakken :angry:

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
zamlar yüzünden birşey alamaz olduk :@

skylinegti

skylinegti

Üye
bence yeni telefon yada elektronik eşya alcaklar hemen almalılar bu zamlar en geç 1 hafta 10 gün içinde fiyatlara yansıyabilir...

dayannight

dayannight

Üye
birde telefonlarda taksit felan yapılmayacakmış diye duydum haberlerde tamda yeni telefon alacakken çıktı:sinir hem zamlı hem taksitsiz

Takipçi Satın Al

Üst Alt