ÖSS'de Katsayı Farkı Sürecek

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
ÖSS'de Katsayı Farkı Sürecek
Danıştay YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurdu.

Kararda, "dava konusu karar, dayanağı yasa hükümlerine aykırı olduğu gibi eğitim sisteminin, hukuka uygun oldukları istikrar kazanmış yargı kararları ile ortaya konmuş olan amaç ve ilkelerine, hukuka ve hakkaniyete uygun değildir. Kararın uygulanması halinde telafisi güç ve imkansız zararlar oluşacağı da açıktır" denildi. Konuyla ilgili İstanbul Barosu'nun yürütmeyi durduma talebiyle başvurusu vardı. Davalı YÖK'ün bu karara itiraz hakkı bulunuyor. İtiraz olması halinde, konuyu Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu görüşecek.

Cynical

Cynical

Üye
"Eşitlik, sadece eşit insanlar arasındadır" ilkesini Danıştay da benimsemiş görünüşe göre. Biz Baro başkanına boş yere kızmışız demek ki...

dejavu53

dejavu53

Üye
türkiyede ne doğru dürüst olmuşki eğitim olsun

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Ortada bir eşitsizlik varsa bu katsayıdan değil, lise çeşitliliğinden. Meslek liseleriyle, imam hatip liseleri kapatılıp tek lise formatına dönülür; ondan sonra isteyen tıp mı okur, ilahiyat mı okur, hukuk mu okur, berberlik mi okur, kimse karışamaz.. Ama din formasyonlu, otomotiv formasyonlu eğitim görürsen tıp'ta okumanın bir anlamı yok.

Tıp'ta okuyan kişinin lisede aldığı bilimsel ders ile diğer liselerde okuyanların aldığı bilimsel ders seviyeleri aynı değil..

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
1999'da çıkarılan saçmadan da saçma rezillik kepazelik örneği. Adaletsizlik eşitsizlik sözleri az kalır bunların daniskası. İsteyen istediği liseye, puanın da yettiği üniversiteye girer. Deve misali bir durum var. Neresi doğru ki?

firatyilmaz

firatyilmaz

Üye
******** bu kararı şu zamanda değiştirmek yanlış olur, çünkü bu karara güvenip onbinlerce insan sınava hazırlanmaya başladı ki başka bölümlere gidebileyim diye.. karar uygulanmalı ama sonraki eğitim öğretim yılını takiben olmali.. bu işler oyun insanların geleceği de oyuncak değil !!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt