Osmanlı Tarihindeki Mezar Taşları ve ANLAMLARI. . .

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onur Saka

Onur Saka

Üye
    Konu Sahibi
Osmanlı Tarihindeki Mezar Taşları ve ANLAMLARI. . .
Sitede Aradım Ama Bulamadım O Motiflerin Ceşit Ceşit Mezar Taşlarının Oldugu Osmanlı Zamanındaki Mezar Taşlarının Her Birinin Bir Anlamı Oldugunu Biliyorum Fakat Ne Anlama Geldiklerini Bilmiyorum. . .
Bu Konuda Bilgisi Olan Beni'de Bilgilendirsin Lütfen. . .

• Beğen
Tepkiler: xdsdg12

Onur Saka

Onur Saka

Üye
    Konu Sahibi
Kimsenin Bilgisi Yokmidur ?

Revengeful

Emekli Yönetici
Mezar taşının başında bir başlık varsa, bu bir erkeğe aittir. Hanımların mezar taşları ise, bir kadının incelik ve letâfetini en güzel şekilde ortaya koyan çiçeklerle süslüdür. Osmanlı hanımları günlük hayatta hotoz taktıkları için, hotoz başlıklı mezar taşları da görmek mümkündür. Bu hotozun altında, hanımların alınlarına yahut boyunlarına taktıkları altın sıralı kolye ve alınlıklar aynen mezar taşlarına işlenmiştir.

Günümüzde bir hanım, evlenmeden önce öldüğünde nasıl tabutunun üzerine duvak konuyorsa, Osmanlı'da da, genç yaşta, evlenemeden ölen bayanların mezar taşları duvak şeklinde yapılmakta, bu mezarların ayak taşına kırılmış bir gül goncası işlenmektedir. Bazı hanımların mezar taşlarında ise; yıldız şeklinde bir arma bulunmaktadır.

KaTLeDeN67

KaTLeDeN67

Üye
çok ilginç

Onur Saka

Onur Saka

Üye
    Konu Sahibi
Mezar taşının başında bir başlık varsa, bu bir erkeğe aittir. Hanımların mezar taşları ise, bir kadının incelik ve letâfetini en güzel şekilde ortaya koyan çiçeklerle süslüdür. Osmanlı hanımları günlük hayatta hotoz taktıkları için, hotoz başlıklı mezar taşları da görmek mümkündür. Bu hotozun altında, hanımların alınlarına yahut boyunlarına taktıkları altın sıralı kolye ve alınlıklar aynen mezar taşlarına işlenmiştir.

Günümüzde bir hanım, evlenmeden önce öldüğünde nasıl tabutunun üzerine duvak konuyorsa, Osmanlı'da da, genç yaşta, evlenemeden ölen bayanların mezar taşları duvak şeklinde yapılmakta, bu mezarların ayak taşına kırılmış bir gül goncası işlenmektedir. Bazı hanımların mezar taşlarında ise; yıldız şeklinde bir arma bulunmaktadır.
sagol şekerim güzel bilgi oldu bu :evet:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt