Osmanlı Hanedanı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kanuni_1520

Kanuni_1520

Üye
    Konu Sahibi
Osmanlı Hanedanı
Herkeze iyi ramazanlar.

Arkadaşlar bazı ülkelerin imparator kraliçe vb. Kişileri halen ülkelerinde yaşamakta. Ve saygı duyulmakta. Neden bizim hanedanımız türkiyeden kovuldu ve onlar 50 yıl af çıkmasını bekledilee dillerini degismediler aynı şekilde geleneklerinide.

Ama ne afçıktı nede başka birşey yıllarca ülkeyi yöneten büyük bir imparator haline getirmişlerdir. Ama atalarımızı kovduk ülkemizden cesetlerini bile alıp gömmedik ülkemizde bunu istemelerine rağmen

Ve onların bir çoğu taksicilik garsonluk yapmaya çalıştılar bu konularda bilgileride yok üstelik.

Neyse padişah malı dendi bir çok eşyaları alındı kimileride onlara ulaşamadan çar çur edildi. Ve sefalet içinde yaşadı bazıları.

Ve şimdi varlarmı bilmiyorum araştırmadım merakta etöiyorum onca yıldan sonra türk olarak kaldıklarınıda sanmıyorum zaten yazık.

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
cevap beklemek yerine aç oku

jackalmami

jackalmami

Üye
furkan haklı :good:

bizim yazdıklarımızı bilmediğin için sana ne derece doğru gelebilir ki? Ama araştırırsan doğruyu mantığınında yardımıyla bulabilirsin. :hmmm

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
hilafet kaldırıldığı için kovulmuş olmasın.

jackalmami

jackalmami

Üye
herkes haklı beyler dağılın :d:

• Beğen
Tepkiler: viktoreznov
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Vahdettin ülkeyi İngilizlere sıgınarak terk etti.Saltanat ve hilafet kalkmadan önce İstanbul Hükümeti olarak milli mücadele yıllarında halkın egemenligini düsünmek yerine susup yenilgiyi kabul ettiler.Kabul etmekle kalmayıp halkın ve TBMM'nin zafer çabalarına karsı çıktılar.

ismail

ismail

Üye
Görünen şeyler yanıltır arkadaşlar.
Kimse bilemez asıl sebeplerini ama düşünmecende edemiyorum Atatğrk'ün o kadar milliyetçi, bağımsızlık sevdalısı veiyi bir komutan olduğunu bilen padişah onu samsına olayları bastırmaya yolluyor?

2 sebep olabilir.
Orda olay çıkarsın orasıda işgal edilsin(tam manasıyla) ya da onun insanları etkileyerek mili benliği kazandırabileceğ9e inanması

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
ıyide atatürk samsuna ne olayını bastırmaya gitti kim söyledi bunu?

ismail

ismail

Üye
Öğrendiklerimiz, duyduklarımız araştırdıklarımız en basitinden

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
böyle bir olay yok ama padişahın ingilizlerı susturmak için yapmış olduğu atak bu zaten bilinen bir gerçek

ismail

ismail

Üye
evet öyle görünüyo ama asıl sebebini bilemiyoruz. Çoğu şey gizli kalmış durumda o zaman içln

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Onlar cumhuriyet için risk grubuydu osmanlı yanlıları toplanıp tıpkı ilk kuruldukları gibi beylik şeklinde birşeyler yapmaya çalışabilirlerdi iç karışıklığa sebep olurlardı bu yüzden sürgün edildiler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...