Orucun Faydaları Sağlık Açısından

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Orucun Faydaları Sağlık Açısından
Ramazan Orucunun Faydaları Sağlık Açısından


Oruç Tutmanın Sağlık Açısından Faydaları Nelerdir


Az yemek ve oruç tutmak, vücudun sıhhati için çok önemlidir.

Orucun insan manevîyâtına yaptığı sayısız faydalarının yanı sıra bedenine de fevkalâde faydaları olmaktadır. İnsanlar oruçluyken genellikle aktivitelerinde bir yavaşlık olur. Ayriyeten oruçlu olmanın mânevî hazzı ile de genellikle sakin bir hâl alır. İşte bu durumda sinir sistemleri adrenalin salgılamayı azaltacağı için sinir sisteminin sakinleşmesi söz konusu olur. Bu sakinleşme neticesi ve ayriyeten sıvı da alınmadığı için damarlardaki tansiyon düşer. Tansiyonun düşmesiyle vücudun damar sertliği denilen arterioscleros yapma özelliği iyice azalır. Oruçlu insanda damar içerisindeki basınç düştüğü için damar sertliği hastalığı gerilemeye başlar.

Oruçlu kimse gün boyu hiç kolesterollü bir gıda almamış olduğu için damarların içerisinde dolaşan kolesterol seviyesi iyice düşer. Tansiyonun düşmesiyle kalbin çalışma yükü azalacağı için kalbin dinlenmesi de yine oruç sayesinde mümkün olacaktır.

Oruç midenin istirahatını sağlayacaktır. Midenin istirahatı bir çok fayda sağlar:

-Mide boş olduğundan mideye giden kan miktarı önemli derecede azalacak ve kalbin aşırı çalışıp mideye kan yetiştirme derdi olmayacak. Böyle sakin çalışan kalp kendisini dinlendirme imkânı bulacak.

-Mide boş olduğundan diyaframı itekleyip kalp üzerinde basınç yapmayacağı için kalp dinlenecek.

-Mide boş olduğunda yorgun olan mide adaleleri dinlenmeye geçecek. Bu adalelerin hücreleri içerisinde birikmiş olan laktik asitler de hücreden atılma ve kan deveranına salınma imkânı bulacak. Kezâ vücudun normal adaleleri de istirahat nedeniyle kendisini yenileyebilecekler.
 


Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Teşekürler.. Bu ve daha pek çok faydası var..
 
_RYUK_

_RYUK_

Üye
:tşk: Allah nice Ramazanlar görmeyi hepimize nasıp eylesin
 

Benzer Konular



Üst Alt