By gece
Üye
-
Konu Sahibi
-
Ben bağlı olduğum cemaatin fetva makamına sordum. İğne uyuşturucu olduğu ve açlık yada susuzluğu gidermediği için sakınca yok dedi. İğnenin içeriği önemli dedi. Ayrıca zaruri bir durum vardı mutlaka dişçiye gitmem gerekiyordu. Ben bu şekilde fetva aldığım için dişçiye gittim.
oje ise yaşamıyor ya ben onu sürdüm ama yınede tırnak yedım oje acı değil ya allaha şükür tırnak yemeyi bıraktım up uzun tırnak yemek orucu bozar dıye bilıyorum ama sen bır hocaya sor
onun özel ojeleri var
Ben bağlı olduğum cemaatin fetva makamına sordum. İğne uyuşturucu olduğu ve açlık yada susuzluğu gidermediği için sakınca yok dedi. İğnenin içeriği önemli dedi. Ayrıca zaruri bir durum vardı mutlaka dişçiye gitmem gerekiyordu. Ben bu şekilde fetva aldığım için dişçiye gittim.
valla bu durum karışık abi tedavi amaçlı olduğundan bozmaz diyordu dün bir hocada.
Ben hocama sordum bozmaz dedi dişime dolgu yaptırdım
Tertibim eğer midene su veya kan gibi bir sıvı gitmemişse orucun bozulmaz, ancak bir sıvı gitmişse bozulur ve bir gün kaza orucu tutman icap eder.
Dolgu yaptırırken uyuşturucu iğne yapılmışsa bu oruca zarar vermez. İğnenin orucu bozup bozmayacağı, kullanılış amacına göre değerlendirilebilir. Gıda ve keyif verici olmayan enjeksiyonlar, yemek ve içmek anlamına gelmediklerinden orucu bozmazlar. Ancak gıda ve/veya keyif verici enjeksiyonlar orucu bozar. Hastaya serum veya kan verilmesi de, aynı hükme tabidir.
28. İmsak vakti geçtiği halde daha vakit vardır zannederek yemek.
kaza mı yoksa Keffaret mi gerektirir?
Evet su veya kan gitmez ise sorun yok giderse 1gün tutman gerekir dedi. Tertip bilgi akıyor maşallah
Ben bugün oruç tutmadım da şimdi 61 gün tutmak zorundamıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?