Oruçluyken unutarak birşeyler yemek-içmek

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Oruçluyken unutarak birşeyler yemek-içmek
Ramazan ayında insanlar unutarak birşeyler yiyip içebiliyor. Özellikle küçük yaşlarda bende yaşamıştım bu tarz olaylar ve çok merak ederdim aceba orucum zarar gördü mü diye?

Eğer sizler ya da yakınlarınız unutarak birşeyler yer yada içerse aynı korkuya kapılmayın. Çünkü Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyurmuştur;

"Biriniz oruçlu iken unutarak bir şey yiyip içer, sonra da hatırlarsa orucunu bozmayıp tamamlasın. Çünkü ona Allah yedirmiş ve içirmiştir"

Cenab-ı Hak, unutarak yapılan hatalardan dolayı insanı sorumlu tutmamaktadır. Çünkü bunda kulun bir tesiri yoktur. Unutarak doyasıya yemek yeseniz yada kana kana su içseniz dahi orucunuzu bozmayın ve tamamlayın.

• Beğen
Tepkiler: Toprak47

Anil-D

Anil-D

Üye
bosmaz hocam :tşk:

Legendary.

Legendary.

Üye
Aynen

fk555897

fk555897

Üye
Bir yerde insanın oruçluyken yiyip içmesinin Allah'ın ona bir lütfu olduğunu okumuştum. Unutmamaya dikkat etmekte fayda var.

Invoke

Invoke

Üye
Bir yerde insanın oruçluyken yiyip içmesinin Allah'ın ona bir lütfu olduğunu okumuştum. Unutmamaya dikkat etmekte fayda var.

1-2 gün önce Serdar Tuncer'in tv programında, "Onların oruçları bozulmaz, tutmaya devam etsinler, çünkü onlara Allah yedirip içirmiştir" (tam olarak kelimesi kelimesine hatırlamasam da buna benzerdi...) şeklinde bir hadis olduğunu söylediler...

hikmet366

hikmet366

Üye
teşekkürler bende dün yanlışlıkla tatlının Şerbetını parmamda yalamıstım elımı yıkadım azimi şu ile çarkaladım oruç a devam

Plesk234

Üye
Unutulurak Bişe olmaz :)

Baskentliia

Baskentliia

Üye
bozulmay

- - - Eklendi - - -

bozulmaz

Silinen Üye 988579

Silinen Üye 988579

Kapalı Hesap