Püf Noktası Ortam ışığı sensörü kamerayı gece moduna alamaz mı?

Sponsorlu Bağlantılar

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
Ortam ışığı sensörü kamerayı gece moduna alamaz mı?
Arkadaşlar telefondaki ortam ışığı sensörü böyle bir işe yaramaz mı yani kamerayı açtığımız da o an gece ise otomatikmen kamere gece moduna geçsin. gece fotoğraf çekeceğimiz zaman mod değiştirmeye uğraşmasak. bence mantıklı yani.

4MaGuS

4MaGuS

Üye
zaten oto ayarlarda gece olduğunu algılıyor ama nasıl yaptığını bilmiyorum

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
bende öyle bir algılama olmadı yada olduysa da hiç farketmedim. ama en son gece resim çektiğimde kendim gece moduna almıştım iyi hatırlıyorum.

beats

beats

Üye
Arkadaşlar telefondaki ortam ışığı sensörü böyle bir işe yaramaz mı yani kamerayı açtığımız da o an gece ise otomatikmen kamere gece moduna geçsin. gece fotoğraf çekeceğimiz zaman mod değiştirmeye uğraşmasak. bence mantıklı yani.
Mantıken alabilir, elektronik devre ve gerekli programlamadan sonra olur. Ama bu işleve ne gerek var; kameranın içine süzülen ışığı, kamera sensörü ve uygulaması ışığın az ya da çok oluşuna karar verip (ışık azsa odak aralığını açıp, çoksa kapatarak ya da ISO'yu artırıp/azaltarak veya deklanşör gecikmesini arttırıp/azaltarak vs.) saniyeler içinde anı fotoğraflıyor. Sizce gündüz flaş neden otomatik modda patlamıyor (yeterli ışık varsa tabii) ? Yani ortam ışığı sensörünün gece ya da gündüz modu belirlemesiyle otomatik modun farkı ne olur ? Bu istekle aslında aynı şey olmuş oluyor.

Tacettinn

Tacettinn

Üye
Kameranın baktığı yönü gören bir sensör olsaydı mantıklı olabilirdi. Ama eldeki sensörle randıman vermez. Sensör karanlığa bakarken kamerayla aydınlık yeri çekmeye çalışırsın gece moduna girer.

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Ileri de basınç oto algılama ois bir sürü kamera sensörü çıkacak diye tahminler var elbet

4MaGuS

4MaGuS

Üye
  • Beğen
Tepkiler: İnternettin HOCA
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
Mantıken alabilir, elektronik devre ve gerekli programlamadan sonra olur. Ama bu işleve ne gerek var; kameranın içine süzülen ışığı, kamera sensörü ve uygulaması ışığın az ya da çok oluşuna karar verip (ışık azsa odak aralığını açıp, çoksa kapatarak ya da ISO'yu artırıp/azaltarak veya deklanşör gecikmesini arttırıp/azaltarak vs.) saniyeler içinde anı fotoğraflıyor. Sizce gündüz flaş neden otomatik modda patlamıyor (yeterli ışık varsa tabii) ? Yani ortam ışığı sensörünün gece ya da gündüz modu belirlemesiyle otomatik modun farkı ne olur ? Bu istekle aslında aynı şey olmuş oluyor.

otomatik mod ile gece modu arasında çekilen fotoğraflarda ciddi farklar var. zaten otomatik moddaki ışığı ayarlama olayı yeterli olsaydı gece modunu koymazlardı. sanırım kamera gece modunda resmin geneline bir ilave ışık uyguluyor.

dakamon

dakamon

Üye
Öyle bir şey olması için sensörün kamera yanında olması lazım bir kere. Ayrıca kameranın diyaframının algıladığı kadar hassas olamayacağı için yararlı olmayacaktır. Açıkcası böyle bir şey işe yarar olsaydı şimdiye dek en az 100 model telefon böyle çıkardı. Bunu kamera kendi içinde yapıyor aslında.

beats

beats

Üye
otomatik mod ile gece modu arasında çekilen fotoğraflarda ciddi farklar var. zaten otomatik moddaki ışığı ayarlama olayı yeterli olsaydı gece modunu koymazlardı. sanırım kamera gece modunda resmin geneline bir ilave ışık uyguluyor.
Gece modunda hiç iyi fotoğraf çekemedim şimdiye kadar, genelde gece modunda ISO'yu çok arttırıyor tamam ışığı arttırıyor ama bu da fotoğrafın kumlanmasına sebep oluyor. Yahu hepsini geçtim topu topu üç mod var zaten maksimum üç tık. :)

Üst Alt