Orta Afrika'da Müslüman Katliamı

Sponsorlu Bağlantılar

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Orta Afrika'da Müslüman Katliamı


Fransa'nın barış misyonu bahanesiyle girdiği Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanlara yönelik katliam yapılıyor. Müslümanların dükkanları Hıristiyanlar tarafından yağmalanıyor.

Xinhua'nın haberine göre Pazartesi gününden bu yana en az 20 kişi daha başkent Bangui'de hayatını kaybetti.

Müslüman Seleka grubunun yetkililerinden albay Michel Narkoyo, Fransa'nın operasyonlara başladığı Pazartesi gününden bu yana 20 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Narkoyo ölenler arasında 5 Seleka savaşçısının da bulunduğunu, Fransa askeri istilasının bir fiyaskoya dönüştüğünü söyledi. Şu an Jandarma komutanı olan Narkoyo, "Sanki Fransızlar Hıristiyanları korumak ve Müslümanlarla savaşmak için gelmiş gibi görünüyor." dedi. Öldürülen siviller arasında dükkanları yağmalanan Müslüman işadamlarının bulunduğunu anlattı. Hayatını kaybeden kişilerin Orta Afrika, Çad, Sudan ve Nijerya'dan olduklarını belirtti.

Geçen haftadan bu yana Orta Afrika Cumhuriyeti'nde, eski Seleka savaşçıları ve Hıristiyanlar arasında çıkan çatışmalarda en az 500 kişi hayatını kaybetti.

Eski Cumhurbaşkanı Bozize'nin devrilmesi sırasında halka silah ve pala dağıttığını söyleyen Narkoyo, şiddetin bu kişiler tarafından çıkarıldığını anlattı.

Narkoyo, "Biz Fransa'nın iki grubu da silahsızlandırmak için geldiğini sanmıştık. Pazartesi'den beri gördük ki Fransa Hıristiyanları korumak ve Müslümanları ortada bırakmak için gelmiş. Çünkü Müslümanları silahsızlandırıyorlar ve toplum Müslümanlara saldırıp öldürdüğünde korumak için hiç bir şey yapmıyorlar. Bangui bölgesinde kendilerine Müslüman Seleka savaşçılarının evlerini gösteren Hıristiyanlarla dolaşıyorlar" dedi.

Üstteki haberin tarihi: 12 Aralık 2013 Perşembe

Fotoğraflar için haberin kaynağı:


---------


Çatışmadan kaçan Müslümanlar kiliseye sığındı

Başkent Bangui’nin varoşlarında bir kilise, can derdine düşen Hıristiyanların yanında Müslümanlara da sığınak oldu. AA muhabirine açıklamada bulunan ve kiliseye sığınanların güvenliği için kendi adıyla birlikte diğer ayrıntıların da gizli tutulmasını isteyen papaza göre, içerideki kadın ve çocuklar civar bölgelerden gelmiş. Kilisede kalanlardan bazılarının, aralarında Müslümanların bulunduğundan haberi olmadığını söyleyen papaz, “Kendi güvenlikleri için, Müslümanlardan kıyafetlerini değiştirmelerini ve kendi geçmişleri hakkında konuşmamalarını istiyoruz” diyerek kilisede Müslümanların kaldığının bilinmesinin tehlikeli olabileceğine işaret ediyor. İnsanların daha büyük sorunları perdelemek için dini kullandıklarını belirterek siyasetçileri eleştiren papaz, tüm sorunların üstesinden gelemeseler de kendilerine gelen kimseyi geri çevirmediklerini ve Uluslararası Kızılhaç’tan da yardım aldıklarını belirtiyor.

Kaynak:

Üstteki haberin tarihi: 22 Aralık 2013

-------



Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Üstteki video 27.01.2014de eklenmiş.

Bu sabah TRT1'de sabah haberlerinde izlediğim haberi bulamadım ama ne yazık ki bu sabah da benzer şeyler gördüm.
 


Emrgncy

Emrgncy

Üye
"Zâlimler istemesede Allah nûrunu tamamlayacaktır!"

Zalimler için yaşasın cehennem...
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, Senyor Keş ve Invoke
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Zalimler için yaşasın cehennem :seytan:
 
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
"Sanki Fransızlar Hristiyanları korumak ve Müslümanlarla savaşmak için gelmiş gibi görünüyor."
"Biz Fransa'nın iki grubu da silahsızlandırmak için geldiğini sanmıştık. ...Gördük ki Fransa Hristiyanları korumak ve Müslümanları ortada bırakmak için gelmiş..."

Ne olmasını bekliyorlardı ki! :(
 
  • Beğen
Tepkiler: Invoke

adler03

Üye
Silahsızlandırma keçinin boynuzlarını alıp kurda karşı savunmasız bırakmak anlamına geliyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Invoke


Üst Alt