Orhan Şam: En iyi sağ bekin olduğu takıma bilerek geldim

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bRuTaL`

bRuTaL`

Üye
    Konu Sahibi
Orhan Şam: En iyi sağ bekin olduğu takıma bilerek geldim


Orhan Şam, kendi mevkisinde oynayan eski takım arkadaşı Gökhan Gönül’ü ’Türkiye’nin en iyi sağ beki’ şeklinde tanımlayarak, Fenerbahçe’ye bunu bilerek geldiğini söyledi. Orhan Şam Fenerbahçe ile ilgili düşüncelerinden oyun içindeki görevlerine, forma şansı bulduğu maçlardaki değerlendirmesinden Milli Takım ve paly-off sistemine kadar bir çok konuda görüşlerini de açıkladı.

FB TV’den canlı olarak yayınlanan ve Fatih Demirkol’un hazırlayıh sunduğu "Günün Röportajı’ programına konuk olan Orhan Şam Fenerbahçe ile ilgili duygu ve düşüncelerini "Çok büyük bir kulüp olduğunu biliyordum. Fenerbahçe’nin içine girdikten sonra çok çok daha büyük ve değerli bir kulüp olduğunu anladım. Anladım ki Fenerbahçe’de oynamak ve formasının hakkını vermek çok zormuş. Fenerbahçe’ye uzun süreler hizmet etmek istiyorum. Bunu başaracak kapasite de bende var. Umarım futbol şansı da yanımda olur ve bunu başarırım" cümleleriyle aktardı.

"Mutlu bir evliliğim 3.5 yaşında kızım var ailemle vakit geçirmeyi seviyorum" diyen Orhan Şam, mevkisi ve Gökhan Gönül ile arasındaki forma rekabeti hakkında ise, "Ben Türkiye’nin en iyi sağ bekinin olduğu takıma bilerek geldim.Gökhan, Türkiye’nin en iyi sağ beki ama bu futbol. Kim hak ederse o oynar. Aykut Hoca da bu anlayışta. Bekleyeceğiz, şans gelirse değerlendireceğiz. Gökhan benim 10 senelik arkadaşım, kardeşim; o da her şeyi hak ediyor. Gökhan Gönül ile önlü arkalı oynamam konusunda ise; Gençlerbirliği Oftaş’ta çok da iyi oynadık bu şekilde. Ama burası Fenerbahçe. Burada da olabilir mi bunu zaman gösterir. Ancak Gökhan benim saha içi ve dışında çok iyi anlaştığımım biri. Aykut Hoca uygun görür ve biz de hakkını verirsek olabilir" diye konuştu.

"Hücuma katkı yapmak isterim ama öncelik, görevimi yerime getirmek" diyen Orhan Şam, daha önce stoper mevkiinde oynadığını da belirterek "Gerekirse stoperde, hatta çok çok gerekirse sol bekte de oynarım. Aykut Hoca bizden maçlarda, hem sağ bek hem sol beklerin gidebildiği kadar ileri gitmesini istiyor zaten. Ama bunun yanında asli görevlerimiz de var" diye konuştu.

Milli takımla ilgili olarak Orhan Şam "En büyük hedefim A milli olmak. Bunun için büyük özlem çekiyorum. Çok üzülüyorum şu an için milli takımın durumuna. O bayrağın hakkını verecek kişilerin bizi başımızda yönetmesini istiyorum. Başımızda bir Türk hocanın olmasını istiyorum" dedi.

Orhan Şam Fenerbahçe’nin şampiyonluk hedefi ve ligde yenin uygulanan statü hakkında ise, "Bu sene ligdeki statü değişti. Hedefimiz her sene olduğu gibi şampiyonluk. Umut ediyorum ki sezon sonunda, geçen sene olduğu gibi hak ederek şampiyon oluruz. Play-off sistemi Türkiye de ilk defa deneniyor. Çok da olumsuz konuşmak istemiyorum. Umut ederim güzel olur. Ancak benim düşüncem: 34 maçın sonunda kim hak ediyorsa onun şampiyon olmasını isterdim. Ama konuşmak için henüz erken, bekleyip göreceğiz" diye konuştu.

"Fenerbahçe-Belediye maçında taraftarın önüne çıktığım o ilk anda kalbim inanılmaz attı. Normalde sakin biriyimdir, çok fazla heyecanlanmam ama o maçta çok heyecanlandım" diyen Orhan Şam, "İki zor deplasmanda oynadım ve o formanın hakkını verdiğimi düşünüyorum. İçerideki Belediye maçında 45 dakika oynadım. O maçta hatalarım, yanlışlarım oldu. İlk kez taraftarın önüne çıkmıştım, normaldi. Genel anlamda şu ana kadar bulduğum forma şanslarını iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum" dedi.

Doping yapmakla suçlandığı dönem hakkında ise Orhan Şam, "İnsanlar kendinden eminse, yapmadığı şeyden eminse, bunun sonu kesindir ve iyidir. Ben o dönemde kimsenin arkasından konuşmadım, sabrettim. O olaylardan sonra böyle bir güzide kulübe geldim O olaydan sonra benim futbol hayatım da bitebilirdi. Ama sabrettim ve Allah’ım da bana böyle güzel bir kulüpte oynamayı nasip etti" dedi.

"Hem futbolcu hem antrenör hem yönetici hem de taraftar olarak kenetlenmeyi başardığımız düşünüyorum. Taraftar üstüne düşeni fazlasıyla yaptı. Büyük takım olarak çok iyi bir gruba sahibiz" diyen Orhan Şam, "Her maç zor. Kendi evimizde, kendi taraftarımız önünde Eskişehir maçını alıp yolumuza devam etmek istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt