Ordan buraya---Yıldız Tilbe

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arslansem

arslansem

Üye
    Konu Sahibi
Ordan buraya---Yıldız Tilbe

Ordan buraya

Hep şarkı söylemek istiyordum...sokakta yürürken sessiz değildim hiç..hep mırıldanırdım...tuvalette söylerdim., Annem,,sus ,,çarpılıcaksın,,,derdi ..,
kelimeleri doğru telaffuz edemeyecek kadar küçükken,komşu kızları olan ablalar,bana şarkı söyletirlerdi,yanlış söylediğimde gülerlerdi...,,mesela aşkım yerine,akşaııım gibi.....
Kına geceleri, düğünler, hıdıellezler, bensiz olmazdı..okuldaki hiç bir etkinlik ben söylemeden olmazdı
müziğin harfleri olan ,notalarla,a b c yani alfabe arasında bir bağlantı kuramadığım için müzik dersim
sıfırdı...hiç unutmam müzik öğretmenim,(yaşıyorsa kulakları çınlasın..yoksa Allah rahmet eylesin) derdi ki,
sıfır vermeye utanıyorum o yüzden 1 aldın...çok üzülürdüm..tesellim okulda veya okullar arası açılan
şarkı yarışmaları olurdu..kazanırdım.folklör oynardım...azeri kızıydım...öğretmen ,23 nisan gösterilerine birkaç gün
kala,beni çıkarmıştı folklörden...ellerimi sağa ve sola yeterince kıvırarak uzatamadığım için...miş....günlerce
ağladım ...23 nisanda arkadaşlarım oynarken,en önden seyrettim,içim buruk fakat sanki bende oynuyormuşum gibi,
sonra antep folklörü öğrendim,,öğrenemediklerimi,onlarla dansediyomuşcasına sevdim izledim..onlar oynadı,ben
yoruldum.,,her yörenin çektiği halay ,oynadığı çiftetelli,teptiği horon, oynadığı oyun,.,.o yörenin gülümsemesidir...
teşekkür etmesidir...meydan okumasıdır....bütün dünyada böyledir bu elele tutuşup halaya duran insanların enerjisi
başkadır..............sonra çalışmaya başladım ..dikiş dikerken, ortalığı süpürürken....yemek yerken de içimden şarkı söyledim.....
içimden şarkılar söyleyerek uyurdum...tezgahtarlık yaparken,kazağın fiyatını söyler,devam ederdim şarkıma....
sekreterken bir avukat bürosunda,ben söylerdim bütün işhanı dinlerdi.pazarlamacıyken çeyiz eşyalarıyla dolu olan,ağırlığımın üstünde çantalarla,nefes kesen soğuklarda buz tutmuş sokaklarda düşmemek için yavaş yavaş yürürken ,aldığım nefesi şarkı söyleyerek verirdim...dona dona....fabrikada çalıştığımda istek şarkılar alırdım...öğlen yemeği paydoslarında etrafım dolardı...
sonra bir kasetçi dükkanında iş buldum...türkçe ve yabancı müzik kaydediyorduk.... Kulağımda kulaklıkla bir müziği plaktan kasede kayıt ederken,içimden başka şarkılar söylüyordum..çalıştığım heryerde şarkı söyledim....ne iş yaparsam yapayım hep
şarkı söyledim........sonra içimden gelen şarkıcıyı para kazanmak için çalıştırdım...yine söylüyordum ..çevrem genişledi söylerken,herkes birbirine söyledi...kulaktan kulağa yayılan söylentiydim,,bende yayıldım gecelere...akşam 9 da başlayıp,sabah 5 te biten,5 farklı mekanda sahne aldığım zamanlar başladı ve...bu zamana getirdi beni ....adını saymakla bitiremeyeceğim bir
çok insanla tanıştım....hayal ettiğim ve etmediğim insanlarla ve durumlarla karşılaştım...yazsam bitmez.en iyisi başlamamak....
hala şarkı söylüyorum elimde olmadan kusura bakmayın.ne kazandıysam alnımın teriyledir....kimsenin bende beş kuruşu yada hiçbir türlü karşılığını alamadığı emeği yoktur,,,kimin sofrasında yemek yediysem bulaşığını yıkamışımdır..çayını demleyip eline vermişimdir..yemeğini önüne götürmüşümdür.,.sözüyle söylediklerini,haliyle bakışıyla ima ettiklerini tereddütsüz yerine getirmişimdir..,,.,.iyi de etmişimdir..selam vermeyeceğim ve selamını almayacağım hiç kimsede yoktur çok şükür..,,,,....
fakat ben senin var ya şarkısında olduğu gibi,ona onu buna bunu diyenler.....şöyle yaparsam ne yapar,böyle söylersem ne der
diye ,akılları sıra insanı deneyenler,,tepki ölçenler,arı kovanına ,(ki bal yaparlar),çomak sokanlar,kısaca laf taşıyıcıları arayı açarlar...ve açıkta kalırlar............şarkıcıyım ben..işimi iyi yapmaya çalışıyorum...ayrı mesleklerde benim gibi düşünen insanlar
olduğunu biliyorum....işim gereği ,onlarda işleri gereği,basın,, tv.. gazeteler .,programlar ,programcılar,birbirimizi tanırız az buçuk..bazıları kasticilik yapıyor.........gazeteciler okunur anlaşılır......kasticiler anlaşılır karıştırır....muhatabı ve cevabı bende olmayan sorular soruyorlar....muhatabı ve cevabını bildikleri halde..amaç yoktur enerji sinir bozucudur...sonuç...gazete de sizin verdiğiniz cevaplar eski bir röportajın cevaplarıdır..orada konuştuklarınız değildir..ya zerafetinden tutulmaz ya da içinden
çıkılmaz olmuştur,,,,,,,yine de teşekkür ederim..bu benim şahsi düşüncem,,,,kimse kimsenin kafasını bozmamalı,,,her soru muhatabına sorulmalı....sihirli değneğim olsa dünyayı değiştirirdim ...herşeyi toz pembe yapardım..toz pembe şarkılar söylerdim..
herşeye rağmen tercihim değişimden yana..en azından düşüncelerde...daha gerçekçi,daha hoşgörülü,daha genel,daha haksal
daha medeni, daha imanlı,dahadaha kendimiz, daha hepimiz,daha pozitif düşünebiliriz...devekuşu olamayız..maymunda..yılan değiliz ,yalan hiç değil............saat 19.24 sessizlik oldu birden...bakıyorum ..devamı yarın demiyorum...yoruldum ............
şu an sadece şarkı söyleyebilirim ...o da içimden........başladım....

y.t

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt