Opera'nın WebKit'li Mobile Browser'ı Android Cihazlar İçin Hazır

Sponsorlu Bağlantılar

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
    Konu Sahibi
Opera'nın WebKit'li Mobile Browser'ı Android Cihazlar İçin Hazır

Opera'nın WebKit motorunun üzerine oturtulan mobil web tarayıcısı, beta aşamasını tamamladı ve Android'li cihazlar içinde indirmeye sunuldu.

Opera'nın bu yeni sürümü, şirket için büyük önem taşıyor çünkü bu sürümle beraber Opera, Presto motorunu bırakarak tarayıcılarda standart haline gelen WebKit'e geçiyor. Bu arada Google'ın WebKit'i "çatallandırarak" oluşturduğu Blink Motorunun gelecekte mobil Opera'da da kullanılacağı şirket tarafından doğrulandı.

Güncellemenin Opera'nın Android sürümüne getirdiği yenilikler arasında gezinti çubuğunu yukarı veya aşağı taşıyabilme, sitelere yakınlaştırdığınızda metni ekran sığdırabilme, etkin sekmeleri tam ekran görüntüleyebilme, hızlı tepki veren bir adres çubuğu var.

• Beğen
Tepkiler: -Akıncı

aleranol

aleranol

Üye
Teşekkürler.

Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
Symbian :((

Buraxlive

Buraxlive

Üye
Bana göre çok eksigi olan bir uygulama.

-Çıkış butonu yok
-Yazı fontları ölçeklendirilemiyor.
-Çok ram yiyor
-Keşfet kısmında Türkiye yok
-Turbo modu; Kablolu/kablosuz hangi baglantıda etkin olacagına biz karar veremiyoruz.
-Kaydedilmiş sayfalar özelligi yok vs...

badmus

badmus

Üye
opera:config yok :(

pRime.

pRime.

Üye
chrome'a çok mu benziyor yoksa bana mı öyle geldi?

Peocawe

Peocawe

Üye
Bana göre çok eksigi olan bir uygulama.

-Çıkış butonu yok
-Yazı fontları ölçeklendirilemiyor.
-Çok ram yiyor
-Keşfet kısmında Türkiye yok
-Turbo modu; Kablolu/kablosuz hangi baglantıda etkin olacagına biz karar veremiyoruz.
-Kaydedilmiş sayfalar özelligi yok vs...

Çıkış yapabilmek için 'geri' tuşuna uzun basılı tutman yeterli..

turbo modunuda wifi ya da 3g kullanımına bağlı olarak açıp kapatabilirsin.
Türkiye kısmının olmaması cidden büyük eksik bence. Çok ram yemesi normal sonuçta artık tüm tarayıcılar böyle ağır..

Astrosman

Astrosman

Üye
Bırak abiii la... Biz java'da iken android e yapmış bize ne..... Bende mi geçsem androide ki

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: -Akıncı
Akıncı

Akıncı

Üye
İ
:evet: elbette :oke: Ama hakikat bu Mücahit, biliyorsun artık Symbian cihaz üretimi durdu. Bu zaman zarfından sonra geliştiricilerin bu sisteme pek önem vereceğini düşünmüyorum maalesef. :tebessüm:

şakasına demiştim bende bırakıp gideceğim ama yılların sistemini çöpe atmak büyük markalara yakışmıyor:tebessüm:

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
afsinbeyyy

afsinbeyyy

Üye
symbiani adam yerine koymuyorlar :(

Seglopsi

Seglopsi

Üye
symbian ve meego'ya gelmeyecektir. symbiancilara anlatayim. kullanim olarak turbo modu acikken opera-mini olan bir tarayici. turbo kapaliyken ise html5 destekli opera mobile. turbo modu kapaliyken video oynatatabiliyorsunuz. hatta turbo modu ve normal modun facebook gorunumleri dahi degisik. hos bir tarayici olmus. android kullananlar bence denemeliler.

PriZm

PriZm

Üye
symbian ve meego'ya gelmeyecektir. symbiancilara anlatayim. kullanim olarak turbo modu acikken opera-mini olan bir tarayici. turbo kapaliyken ise html5 destekli opera mobile. turbo modu kapaliyken video oynatatabiliyorsunuz. hatta turbo modu ve normal modun facebook gorunumleri dahi degisik. hos bir tarayici olmus. android kullananlar bence denemeliler.

Opera Mobile ve Mini nin tek uygulamada toplanmış hali diyebiliriz.Ayrıca normal Opera ve Miniden pek bir fazlası yok gördüğüm kadarıyla.

Üst Alt