Opera Mobile'in kurulurken istediği izinlerin amacı nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ilimli

Üye
    Konu Sahibi
Opera Mobile'in kurulurken istediği izinlerin amacı nedir?
marketten opera mobile bi göz attim istediği izinler cok ilginç. kamerayı kullanma veri bağlantısını etkinleştirme filan.
oldu olcak telefonu verelim onlar kullansın. Bu kadar izinin amacı nedir çözmüş değilim.

de_la_vega_66

de_la_vega_66

Üye
Opera ya özel değil uygulamaların çoğunda var bu izinler.. amaçları beni de kıllandırıyo ama yapcak bişey yok..kullanmak istiyosan izni vereceksin..

• Beğen
Tepkiler: ilimli

mancukya

Üye
Veri baglantisi yada wifi icin izin vermezsen nete baglanamaz. o izne zaten sahip olmasi gerekiyor, konum etkinlestirme olayi ise arama yaptiginda sana yakin bölge sonuclarini vermesi icin, kamera olayi bazi flash sitelerde yayin falan yapabilmen icin gerekirse yani istegine bagli.
Burdaki bazi izinler zaten Mac, windows, Linux icin bile otomatik aliniyor söylenmiyor bile en azindan teller icin bunu biliyorsun ama bazi kötü amacli programlar yada reklam dayamak icin yapilanlar mevcut onlar icinde rootlu tellerde Lbe kur ve istedigin izinleri kendin ver yada Cyanogen mod icin baska bir program daha var sanirim Roma gömülü geliyor Cynogen ayarlarda bunu belirleme sansin var.
önemli olan izinlerde yüklenen programin kullanim amaci mesala Gps programinin tel rehberine falan erisim izni istemesi bulundugun konumu bir arkadasina yollayabilmen icin ama örnek veriyorum kafadan attim bir fikra okuma programi imei, tel rehberi vs vs izin istiyorsa yada bu tarz izinler varsa programda bunda mutlaka kötü bir amac vardir ya bilgi satmak yada bilgi toplamak yada yarin birgün ticari bir gelir amacli bir is bununda yolu Lbe adli programdan geciyor.

• Beğen

ilimli

Üye
    Konu Sahibi
Veri baglantisi yada wifi icin izin vermezsen nete baglanamaz. o izne zaten sahip olmasi gerekiyor, konum etkinlestirme olayi ise arama yaptiginda sana yakin bölge sonuclarini vermesi icin, kamera olayi bazi flash sitelerde yayin falan yapabilmen icin gerekirse yani istegine bagli.
Burdaki bazi izinler zaten Mac, windows, Linux icin bile otomatik aliniyor söylenmiyor bile en azindan teller icin bunu biliyorsun ama bazi kötü amacli programlar yada reklam dayamak icin yapilanlar mevcut onlar icinde rootlu tellerde Lbe kur ve istedigin izinleri kendin ver yada Cyanogen mod icin baska bir program daha var sanirim Roma gömülü geliyor Cynogen ayarlarda bunu belirleme sansin var.
önemli olan izinlerde yüklenen programin kullanim amaci mesala Gps programinin tel rehberine falan erisim izni istemesi bulundugun konumu bir arkadasina yollayabilmen icin ama örnek veriyorum kafadan attim bir fikra okuma programi imei, tel rehberi vs vs izin istiyorsa yada bu tarz izinler varsa programda bunda mutlaka kötü bir amac vardir ya bilgi satmak yada bilgi toplamak yada yarin birgün ticari bir gelir amacli bir is bununda yolu Lbe adli programdan geciyor.

eyvAllah gayet güzel açıklama yapmışsın sağolasın. kafama takılan şu aslında mesela burdaki izninde yazan:

ağ bağlantısını değiştir

Uygulamaya, ağ bağlantı durumunu değiştirme izni verir.
Kablosuz durumunu değiştir
Uygulamaya, kablosuz erişim noktalarına bağlanıp bunlarla bağlantısını kesme ve yapılandırılmış kablosuz ağlarda değişiklikler yapma izni verir.

Sanki burada söylenenler biz bu uygulamayı kullanmasakta bu uygulama arka planda çalışıp bunlardan istediğini kendi kafasına göre yapacakmış gibi bi hava verdi bana. O yüzdende huysuzlandım.
Yani tabiki ben programı kullanırken ağ iletişimi olacak. fakat bu izinleri alıp bunları kendisi istediğinde yönetecek gibi yaziliyo. Örnek dolphin browser'de bir tarayıcı. Fakat bu şekilde bi izni istemiyo.

mancukya

Üye
Opera, Firefox vs vs gibi programlarda korkmana gerek yok bunlar köklü sirketler tabiki marketten indirdinse. ama dedigim gibi Lbe privacy kur marketten kafan rahat etsin en iyisi.

• Beğen

ilimli

Üye
    Konu Sahibi
ilgin için teşekkürler. Dediğin programı deneyeceğim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt