OPDA kayıt sonrası -sertifika için işlemler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

niketnac

Üye
    Konu Sahibi
OPDA kayıt sonrası -sertifika için işlemler
Bu yöntem ile telefonumuza veya bilgisayarımıza hiçbir ek program yüklemeden sertifika problemine opda yardımı ile son veriyoruz. Hemen, şimdi deneyebilirsiniz.

Arkadaşlar opda kayıt sonrasında sertifika alma işleminde takılan arkadaşlar gördüm. Kendimce bir yöntem buldum. Daha önce deneyenleriniz muhakkak vardır. Kısaca;

Opda sistemine imei numarası ile kaydettirmeyi anlatmıyorum. Forumda yeterince var.
Siteye imei numaramızı kaydettik. Hepimiz cer ve k.ey kısmını gördük.

1) Sitede sağ üst kısımda bulunan "Signing Softs" kısmına istediğimiz dosyayı upload ediyoruz.
2) Upload sonrası çıkan pencereden "download" seçeneği ile hazır dosyamızı indiriyoruz.

Durum bu. Bu kadar. Bitti.

Ayrıntılara gelince;

-Upload edilen Signing Soft kısımda "Remark" kısmına sertifikalanacak dosyanın isminde bize hatırlatacak not yazabiliyoruz. Ne yazdığımız önemli değil (ör: dosyayonet)
-İşin güzel yanı bu bence; sertifikalamak için upload ettiğimiz tüm belgeler sistemde her an indirilmek üzere saklı kalabiliyor. Bu da Signing Soft kısmının tam yanındaki Signed Softs kısmında yer alıyor. Bazen download işlemi başarısız olabiliyor. Bu kısımdan yeniden indirebilirsiniz (zaten dosyalar ortalama 2mb)
-bazen upload işlemi uzun sürebiliyor ama 10dk geçmez. Sistem uzun süre açık kalınca yeniden giriş yapmak gerekiyor. Yeniden giriş yapıp yeniden upload ile devam edilebilir.
-Upload emeden önce upload kısmının hemen üzerinde imei nolu telefonun seçili olduğunu unutmayalım. Görünüyor zaten, bir tık sadece.

Bu yol ile cer ve k.ey kısmına hiç dokunmasak da olur. Telefona veya bilgisayara herhangi bir program kurmasak da olur.

Şimdi karışık gelebilir ama, bir kere yaptıktan sonra gayet basit bir işlem olduğu anlaşılıyor. Açılan pencerelerde her şey görülüyor.

Telefonuna envai çeşit programlar yüklemek isteyenler için uygun yöntem olmayabilir ama benim gibi seçerek ve öz programlar yüklüyorsanız uygun bir yöntem denebilir. Temiz..

• Beğen
Tepkiler: iklimkoxp ve muratgün

muratgün

Üye
harikadısın, çok teşekkürler

niketnac

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim, iyi eğlenceler.

iklimkoxp

Üye
çok tşk. sonunda hallettim

--------------- Ekleme ---------------

yanlız bişey sorucam 20mb lık dosyaları update ederken yarısında falan sitenin bağlantısı kesilio nasıl yapıcaz bunları

niketnac

Üye
    Konu Sahibi
çok tşk. sonunda hallettim

--------------- Ekleme ---------------

yanlız bişey sorucam 20mb lık dosyaları update ederken yarısında falan sitenin bağlantısı kesilio nasıl yapıcaz bunları

Sanırım sitenin ana bilgisayarlarının bağlantı hızları düşük veya bizim ülkemizden bağlantı yavaş. Bu yüzden bu işlem büyük dosyaları sertifikalamak için pek uygun değil. Usul usul veya günde en fazla bir, iki program sertifikalamayla uğraşanlar için ideal. Kurulması çok istenen sadece üç beş dosya varsa, bunları sertifikalarken ek kurulumlarla hammallık yapmamak için bir alternatif.

20mb sis veya sisx var mı bilmiyorum. Böyle bir işlem için diğer arkadaşların yöntemleri tavsiyemdir. Belki sitenin üyelik ayarlarında "hesabı sürekli açık tut" veya "hesabı bugün açık tut" gibi seçenekler vardır. Onlar işe yarayabilir.
Ya da başka bir yol; bir pencereden siteye upload ederken diğer pencererden dakikada bir kere menülerde boş gezintiler yapılabilir. Hesabı diri tutar ;) Belki işe yarayabilir.

Kolay gelsin...

iklimkoxp

Üye
Sanırım sitenin ana bilgisayarlarının bağlantı hızları düşük veya bizim ülkemizden bağlantı yavaş. Bu yüzden bu işlem büyük dosyaları sertifikalamak için pek uygun değil. Usul usul veya günde en fazla bir, iki program sertifikalamayla uğraşanlar için ideal. Kurulması çok istenen sadece üç beş dosya varsa, bunları sertifikalarken ek kurulumlarla hammallık yapmamak için bir alternatif.

20mb sis veya sisx var mı bilmiyorum. Böyle bir işlem için diğer arkadaşların yöntemleri tavsiyemdir. Belki sitenin üyelik ayarlarında "hesabı sürekli açık tut" veya "hesabı bugün açık tut" gibi seçenekler vardır. Onlar işe yarayabilir.
Ya da başka bir yol; bir pencereden siteye upload ederken diğer pencererden dakikada bir kere menülerde boş gezintiler yapılabilir. Hesabı diri tutar ;) Belki işe yarayabilir.

Kolay gelsin...
bi deniyim bakalım nolcak tşk ederim :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt