opal taşının anlamı rengi çeşitleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
opal taşının anlamı rengi çeşitleri
Opal Taşı Gökküşağı Taşı Hakkında Bilgi,Opal Gökkuşağı taşı Anlamı,Opal Gökkusağı Taşı Ne Renk,Opal Gökkuşağı Taşı Çeşitleri nelerdir,Opal Gökkuşağı Taşı Takı Resimleri

Halk arasında Gökkuşağı Taşı olarak da bilinen Opal, karışık bir geçmişe de sahiptir. Kimisi onu talihsizlik getiren bir taş olarak nitelerken, kimisi de güven duygusunu taze tutmak ve düşmanlara karşı güçlü olmak için üzerinde taşır. Ayrıca negatif duyguları emdiğine ve duygusal dengeleyici olduğuna da inanılır. Görme duyularını güçlendirip, sezgi arttırıcı etkisi vardır. Üst ben’e ulaşmak için kullanılabilir.

Opal, insanın avuç içi ısıyla renk değiştirme özelliğine de sahip yegane taşlardan biridir. Beyaz camsı bir kristaldir.Aslında renksizdir ama içindeki ek bileşenlere göre değişik renkler ve röfleler alabilir.

Opal bir koloittir bileşiminde %3 ile %13 su bulunur görünümü yağsı veya camsıdır, kırık yüzeyleri kavkıya benzer. Birçok çeşidi vardır, bunlar arasında en tanınmışı asil opaldır. Çok güzel yanar-döner parıltılar verdiğinden mücevhercilikte değerli taş olarak kullanılır. En güzel türleri Macaristanda çıkarılır. Çok çeşitli ve parlak renklerde bulunduğu için alevli opal, pullu opal, şark opali gibi adlar alır. Meksikada bulunan bir türü ticarette ateş opali, ballı opal, alev opali adıyla bilinir kırmızı, turuncu ve bazen Yeşilimsi sarı renkte olan bu opal, ateş kırmızısı tonlarında parıltılar yapar.

Diğer opal türleri şunlardır: saydam, yanar-döner, olmayan ve yumrulu yapıda hiyalin bileşimindeki hidrokarbonlar sebebiyle çeşitli renklerde bulunan çakmaktaşı yumru veya kabuk şeklinde bulunan kaşolon hidrofan, menilit, gayzerit veya gayzer silisleri vb.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Doğuş Pertez
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
417
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
349
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
637
Doğuş Pertez


Üst Alt